15.11.09

Update update update

Rasa cam nak update blog ni yg telah sekian lama x diupdate...sib bek xda sawang lagi kan...kekeke..tp xtau n malas nak update..boleh??? esok lah kot kalau nak berblogging ni...dah sebulan rasanya x online n berstimix ni...tu yg rasa cam benggong sikit n cam lembs sikit kan..isk isk iskkk....

Adious Amigos

14.10.09

My new Born Hero

Aqmal Rafhan (Pelengkap Kemewahan)

My second hero tau....ada cam muka mak x??? Happy lah dah selamat semua sihat alhamdulilah...sekarang ni baru ada masa nak upload kat blog...[tp gbr cam x best kan]..xpe ler..janji nampak muka hero mak yg baru ni kan...ada yg kedua ni...mak akan bz jugak lah...still baru lagi kan...jadual pun x teratur lagi....plus mmg agak bzzzz jugak minggu ni....ni pun sebab aqil xda..leh ler curi kesempatan kjp...aqil masuk wad...sgt risau dgn apa lah yg akan doc buat...tudia...mak risau bagai nak rak ni....tp bila org lain risau..pandai jer mak kata rilek jer..xda apa sgt pun..doc cuma nak tgk dia tido cam mana...tp yg over risau tu mak kan...isk isk isk....kalau blh nak angkut baby baru sekali pi jaga aqil....tp x leh..xpe ler..semalam je pun..esok abg aqil balik ler....tulah..tadi dok gaduh ngan aqil..aqil baru jer nak buat treatment...dah nak nangis mak nyer pun...sedih ler plak...iskkk....eh ni citer pasal aqil ke psl aqmal ni...isk isk iskk

Ok my second baby ni...agak letih sikit ler..sebab pantang je mata celik ni...mulut pun ternganga ni nak menyusu...alhamdulilah....xde ler teruk sgt bengkak susu mak ni kan..sebab kena pam jer ngan baby ni....tp baby ni mmg sonot gak biar dia nangis...omboi..kat spital kontrol macho ni [sama je ngan abg aqil]...mmg x lalak lsg..rilek jer..sampai kat umah....sebab sensorg kot..dia x dgr org nangis...dia plak yg lalak..mmg kuat jugak sore dia...ha hamek ko...ekekeke...so baby ni ada kuning sikit.....esok tgk cam mana lak..nak kena amik darah lagi..sian baby...i pun heran kenapa dia leh discaj hari tu walaupun doc tau dia ada kuning sikit...isk isk isk.....

So harap Aqil & Aqmal.....semoga berdua bersama menjalani hidup yg lebih baik dan dapat membahagiakan orang sekeliling serta jadi seorang INSAN yg berguna....Amin ya rabal alamin...

7.10.09

Tension...

Begini lah keadaan aku sekarang ni.....MAK TENSIONNNNN....bkn setakat tension satu benda..mcm2 benda....huhu...sian nya..sampai tertekan...sampai keadaan rmh pun dah x tentu hala...dah ler ramai no org tanya...bila nak bersalin ni?? cepat2 lah beranak....adeh..kalau ler leh ckp..baby esok kuar...pop..terus kuar..sng jaaaaaa...pastu td gi klinik...dah 2 minggu ni check up doc tu dok kata 36 minggu lagi..pastu pi scan..amik ukuran kata due 3 NOVEMBER...pe kes...kalau camtu mak dah pregnant sampai 10 bulannnnn....almaklum ler kan..aku pun jd takut ler..ye ler..cam aqil dulu...xda rasa apa2 sakit pun...gerak semua pun ok..so abaikan lah due yg dah terlepas tu..bila gi hospital..cek2 tgk dah lemas..aku xnak ler jadi camtu lagi kan..hanya kerana kelalaian org lain..aku jd mangsa..sebab aqil pun dah complicated dah sekarang ni....mmg byk hal ler nak runsing ni....so harap ler..esok gi GH depa x kata suh ikut due 3 NOVEMBER tu....gila aku kang..mmg sepanjang bulan ni...aku ni kerisauan jer..mau naik darah tinggi aku serta merta..dari takda terus ada....isk isk isk...

Pastu kampar plak..payah gak kan..tulah susah gak kalau dok harap azrul jer kan..terus patah kakitangan...xda org len nak tlg buat keje berat...aiyak....org tuh pun dah runsing..[tp mcm x jer aku tgk...sama jer]...mmg betul2 clash lah...ni pun kena blk jumaat tgh hari pastu sabtu pas maghrib kena rush blk kl blk..itu PLAN A...PLAN B..mmg x blh blk langsung....PLAN C tgk esok cam mana......sakit kepala denn.....itu punya hal....pastu kena buat plan lain jugak tuk 14 oct ni plak...aduhhh...mmg 2 minggu ni tension je lah....harap2 aqil sehat lah 14 oct ni...xda apa2...x larat nak tangguh dah...ni pun dok campur antibiotik dlm susu dia...itupun muka dia cam lain je...tp mungkin dia rasa xda apa2 kot..tp nampak ler...cuma x leh nak kabo depan dia ler...tp antibiotik kali ni sedap sikit..depa panggil ovaltine...huahuahauhau..manis2 sikit...tp tulah..ubat2 lain xkan ler aku nak sumbat dlm satu botol plak kan....nak bg sorg2..mmg jenuh ler..sorg bertendang dari dlm...sorg bertendang dari luar...haiya....tuh psl selalu x kasi ubat jugak tu...terskip jugak..bg pun jenuh gak bertendang dari kedua2 arah....[cam gusti ler plak]....isk isk isk...

Pastu sekarang ni tension sebab kena lipat kain jugak....WAAAAHHHHHHHHH......perkara plg x best aku nak buat bila tensi2...almaklum ler mak aku nak dtg esok...kang tgk umah sepah baju x lipat...[cam mentua plak nak dtg..padahal mak sendiri ni]...tp mmg pun..agak segan ler org dtg umah tgk kain x lipat kan.....ITULAH PERKARA YG PALING KALAU BOLEH AKU ELAKKAN BUAT KALAU DLM KEADAAN TENSION....tp kena buat jugak...wahhh.....nak nangis den ni...

Dah ni gi mandi dulu..kita amik aromatheraphy lavender LUX....kot ker leh release tension sikit...at least ada ler mood sikit tuk lipat kain pun jadi lahhhh...dah ler esok kena bgn awal nak kena gi GH....adeh adeh adeh.....pengsan mak....

Adious Amigos

5.10.09

Oktober dahhh


Terasa cam dah lama kan..padahal ada ler dlm 2 minggu lebih x update blog..bosan sbnr nya...byk citer nak diceriterakan...tp cam xtau nak starting cam mana and so on....

Ok...due mak 8 oct...tp mak blm ada tanda2 rasa nak bersalin lagi....maybe mmg jenis anak2 mak lahir overdue kot...cam aqil dulu over seminggu...alhamdulilah...selamat..cuma sekarang ni nampak sikit complicated cam byk sgt ler problem....kata doc tu tadi lah....entah ler..kang jumpa doc lain plak...kata problem lain plak..kekadang pun aku confuse gak..xkan ler kot...hari ni sepatut nya dah buat test spo2 n pernafasan dia...tp terpaksa ditunda plak lagi..sebab hari ni dia x sehat...selesema n demam bagai..kalau buat pun takut result x best....so tunda lah 28 oct..masa tu kompom aku dah bersalin...

Tp tulah..aku ni susah hati sebenarnya...sapa lah nak jaga aqil tu karang 28 oct..ummi dia tgh exam...itupun dah tensi2 sebab belajar x hbs lagi..tp dah exam...pastu bapa dia entah ler...blh jaga ke x..pendek kata...aku ni sebagai mak kan....cam x harap plak org lain nak jaga kan..mesti nak kita sendiri yg jaga...tp tulah..aku keterpaksaan....x leh nak bawa baby pun msk wad...kalau blh...mmg aku bermalam sekali...lg puas hati kan kalau jaga sendiri...tp mana satu aku nak jaga...jaga baby yg baru lahir sdg menyusu bdn opkos [insyallah]...or jaga aqil kat spital....sebab nak buat satu mlm je....suruh ler ummi or bapa dia or opah yg jaga kan....bapa dia lah better kan...harap bapa dia sedar sepanjang masa lah ms jaga aqil nak buat treatment tu...takut kang..kjp2 dia tinggalkan aqil semata2 nak merokok...itu yg aku rasa x sedap hati kalau nak suh dia jaga...isk isk iskk....

Dan mungkin sebab terlampau susah hati kan..aku jd susah sikit nak bersalin...stress tu kompom ada...plus aku takut jd cam aqil dulu...sebab mmg xtau rasa nak bersalin cam mn...then aku takut bila dah overdue tu...isk isk isk...harap2 lah yg kedua ni xda apa masalah...insyallah...amin...tp aku sgt kesian kat aqil lah....

Dugaan dugaan dugaan.....aku redha...tp kekadang nak menangis aku bila aqil camtu...isk isk isk...esok ni kompom gaduh blk ngan aqil ni....isk isk iskk

Adious Amigos

24.9.09

Happy Birthday Makkkkkk

Happy birthday to uuuu
Happy birthday to uuuu
Happy birthday to makkkkk
Happy birthday to uuuuu

Wah...tunggu mak dtg lah kita beli kek n mkn besar....[kalau bkn dlm pantang lg...]hehehe
23 September 2009 genap ler mak aku ni umur 50...wah dah msk 50an ni...ekeke...moga dicurahkan rezeki dan kesihatan yang baik......serta cucu2 yg sgt comel n ngumbak serta ngegeh....hehehehe

23.9.09

Balik KL

Wah..mmg ada sikit pengalaman ngeri masa dlm perjalanan blk kl mlm tadi...[22 oct]..first kite org tepon plus dulu..sebab nanti takut terhadap jem...sebabnya tgh hr tu masa aku on d way gi SP..aku tgk jln yg menghala ke KL...uisk..padat....sah jem kan...so kite org tepon plus..dia kata kereta byk dari bidor sampai slim river...jauh kannnnnn...kita org msk lah dari behrang rasanya....mmg laju ni...mlm lagi..tgh syok2 sembang2...pastu nampak lampu liplap2 kaler biru..uisk..xkan polis buat rodblok kot....tgh syok nak usha lampu liplap tuh...astafiruglah....sib bek terperasan ada benda atas jln yg sgt bsr...n sempat ler elak...bila dah terelak tu....astafiruglah......adalah mayat org br xciden....kesian sungguh...itu adalah penunggang motosikal lah kan..sebab dia pakai helmet..mmg btl2 tgh2 jln...tgh2 jln yg org mmg dah tarik speed dah...tp sib bek dia jatuh kat bwh lampu2...sebab kat sebelah tu tempat rehat...aku jadi trauma kjp...sebab mak kan lemah semangat sikit ngan mende2 camni.....azrul teringin nak benti..tp sib bek dia mengenangkan yg bini dia ni tgh sarat..kalau x..lagi trauma aku....yg satu jer aku nak tau..sapa ler langgar dia tuh...sebab aku x nampak ler kereta kejadian di mana2...kereta yg benti nyebok n nak tolong ada ler...ke dia jatuh sendiri ker kan...allahualam....sian dia..sib bek dia sempat meraikan hari raya ngan keluarga...

So ingatan pada kengkawan yg blk kg naik motor tu kan...disarankan perjalanan anda pada siang hari bkn di mlm hari..sebab mmg x sesuai sungguh kalau memalam nak blk..kan mmg ler siang tu pns kan..tp INGATLAH ORG TERSAYANG..plus kalau jatuh kat tempat gelap lg bahaya...org x nampak....nanti hancur habis semua cam sorg tuh punya kisah yg msk paper 2 3 bulan lepas tuh...mayat dia hbs hancur sebab kereta laju2 gilis dia..diwaktu subuh tuh...org x pasan ada mayat...takut plak aku nak citer...

Oklah..itu ler hot story buat masa ni....tp sbnr nya ada lagi...tp secara ringkasnya lah aku kasi ek...

Semalam sampai rmh kul 2.30 pg...buka2 pintu...astafigrulah....mmg byk aku mengucapkan kata2 itu mlm tu....buka pintu tgk aquarium aku...ya rabi.....dah jatuh tergolek dok n pecah...serta banjir rmh aku...aku takut gak kena romps ke apa kan..so far xda brg yg hlg..kira bkn lah...rupanya meja tu x rapuh...x sempat nak ganti lain...ingat pindah kampar br nak tukar..rupernya....tp ikan2 tu hidup lagi..nampak sgt kejadian tu baru berlaku..so kite org ni yg letih serta mengantuk...terpaksa ler settle kan tempat kejadian tu...xkan nak biarkan plak kan...ngan kaca sepah2...sib bek aqil xda..so seminggu ni leh ler aku nak settle kan..sebab rmh ni dah mcm rmh org pindah brg..mmg bersepah ler...skt kepala mak tgk..settle2 yg banjir tu jer..dah sampai kul 5.30 pagi...[yg dasatnya..blh gak laki mak bgn gi keje walau dah lbt sgt]...bertanggungjawab sungguh terhadap keje...[niat dihati dah ada tuh...tido kat opis]....blh...hahaha...anda bayangkan kerja2 mentenen ni kan..apa lah sgt..rosak br org panggil...so yg lebih2 tuh..hal sendiri ler kan...so kire nye...aku kena settlekan perut aku yg tgh lapar ni yg aku sendiri xtau nak mkn apa...baru ler aku leh settle rmh aku ni yg bersepah yg amat......

Adious AMigos

19.9.09

Selamat Hari Raya


Selamat hari raya u ollss...Maafkan segala yg salah tersalah taip terkasar bahasa.....halakan segala mende bagai kan...dari hujung rambut sampai hujung kaki...ok...balik raya kali ni lambat sikit..selalu blk awal...kali ni lbt satu family...n first time blk sekali satu family..sebelum ni..mak ngan anak sampai dulu...bapa kemudian...baru lah syok dpt rasa nikmat raya sesama family....wahh...thn depan xda dah rasa,..sebab kg dekat nauuu...blk pagi raya lerrrrr..hehe..pastu pepagi tadi aku bgn dah rasa..SAKIT GIGI......cam mana nak melantak time raya niiiiiii

Ok guys....SELAMAT HARI RAYA...bw kereta jgn laju2...

Pada yg x leh balik tu....uisk..selamat hari raya ler yer...bkn sng dpt beraya di perantauan....[nampak sgt statement tuk pakcik timah kan]...kui kui kui

Aku post kan lagu raya tuk anda semuaaaa.....



Adious Amigos....ehhh slh..

Assalamualaikum

15.9.09

Aqil Ridhuan

Aqil Ridhuan....sakit lagi..kahak byk sgt...dah seminggu....nak msk dua minggu dah...dah gi klinik 2 kali...spital sekali...hbs2 depa akan kasi ubat kahak tuk cairkan kahak...tp xde perubahan pun...arrrr...tekanan sungguh..bila tetiap mlm aku kena berjaga tgk dia ok ke x?? lemas ke x???...xkan ler doc2 kat mesia ni xda jalan lain cam mana nak buang kahak dia....aku tgk xda perubahan pun...bila aku bw gi spital..sama camtu gak doc akan kata....huhuhuhu....

Mati akal aku..kesian sungguh aqil bila tetiap mlm dia x cukup tido...bila siang tu...hermm...dah hilang jugak rasa kesian tu...sebab bila dia x tido..dia ok jer kan..so bila dia x tido tuh..ada lah plak agenda yg dia buat...kesian sungguh aku plak masa tu...dgn x cukup tido..ngan keje2 umah aku nak kena buat....huhuhu.....raya ni ber'airbag' lah mata aku ni....isk isk iskk....

Korang rasa apa yg patut aku kasi dia mkn??? Madu?? Sup Herba?? Mandi sauna??? isk isk iskk

Adious Amigos

14.9.09

2nd entry for s8003

OK...melampau x kalau aku kata aku dah bosan ngan s8003 ini....isk isk iskk..baru je berapa hari kan...bkn sebab rasa susah nak gi samsung customer service..yg dua kali aku gi...dua kali gak tutup....lagi satu...maybe sebab dia br sgt kan...so application for game x berapa byk n best...so bosan ler...lagipun..apalah kegunaan s8003 itu untuk aku bila berada dirumah....nak buka wi-fi or 3g...baik aku buka stimix...nak men mp3..baik aku buka kat pc gak....xkan ler aku nak meroyan amik gbr setiap masa plak ngan s8003 tu kan....

So kira nya dia berguna bila aku berada diluar rmh..jauh dari pc...tp kan...dok berebut plak ngan org tu kan..nyampah jer....[tetiba kan aku mengalah]..kalau ikut hati ni...xde maknanya aku nak mengalah...pastu tetiba plak org tu kan jadi x leh jauh dari tenet bagai....[hangen x????]..pasnikan...nak racun dia beli router ler...ekeke...dia ada sebut td...kirenya dia leh ler guna s8003 itu dirumah..so x ler berebut pc ngan aku kan.....dia still suka lagi men s8003 itu...aku dah bosan....dah mcm apa jer aku tgk ha...cuma alarm je ler yg best...itu pun aku guna time nak sahur jer..sebab xyah tetiap mlm aku kena set alarm jer...cam 3230 aku tuh....tetiap mlm nak kena manual set...x leh set repeat alarm...bohsannnn

Tapi mmg ler jet ini agak comey lah jugak...plus..aku dah tau 80% guna dah...so dah buhsan ler kan...part setting gps tu mmg fail..sebab x penah pun nak guna benda alah tu....so kita tunggu pada yg pakar...wi-fi everything semua pun dah tau....part nak setting psl drop call tu....itu mmg kena htr kedai ler kan...sebab dah mcm setting aku cuba buat dah pun...kat situ ler timbul rasa bosan nya aku tgk henset yg cute miut tu....isk isk iskk...tp kamera dia best ler..so xde ler aku usung kamera bagaq lagi kehulur hilir kan....ok kamera dia 5 megapixel uuu....i laikkk....itu jer ler kegunaan dia yg aku plg byk guna buat masa sekarang ni...kekeke...lagipun leceh gak nak bw kamera kehulur hilir je manjang kan...kite bkn tourist...setakat nak amik gbr gediks2 jer blh ler...kekeke...plus x perlu ler aku nak mengecaj byk sgt gadget...sekali caj jer..hbs citer...

La ni tgh berusaha cari surah2 yg baik tuk baby...nak save kat phone baruuuuu...wahhh...phone baru tau....almaklum ler 3230 i tu...i guna 512mb jer...sebab msk 1gb dah cam monyet je hanging kan....itupun dah boring sbnr nya pakai 3230..tp sebab org tu..dok kata..selagi leh kol n mesej...ok ler tuh...jenuh gak ler jadi alat balingan oleh aqil kan..x rosak2 ler plak...cuma kamera je dia benggong..pastu mmc kad cam susah nak reading plak....sebab aqil dah jd hacker, technician, engineer junior....isk isk iskkk...dah dia rosakkan...pastu dia nak baiki plak....cam mana???pc ni dah xyah ckp dah..tetiba tukar setting...tah cam mana dia buat pun xtau...yg plg dasat tu...kekadang jd ok lah plak pc dia buat..kekadang tuh...habessss.....

Esok keputusan muktamad...nak cari pediatrik pakar swasta....sorry to pakar2 general hospital ok....buhsan ler ngan korg..nak bg tau apa2 sebab menyebab pun cam nak cover2...x salah pun nak kasi tau apa yg korg buat apa yg perlu buat mengapa dan kenapa bagai kan....kite org insyallah leh terima seadanya...tp ni tiap kali jumpa...benda alah yg sama jer.."bende bese je ni...".."ala..sebab dia kurus sgt..."...and perkara sbnrnya apa yg dorg lakukan kat aqil masa lahir dulu pun dorg x kasi tau...itupun aku tau dari pakar2 yg aku byr air liur sampai berapa ratus hengget tu kannnnn...so...xpe ler..kuar lah sikit duit simpanan....nak2 raya ni kan.....

Adious Amigos

10.9.09

My New S8003 Jet Samsung


hehehe..dan sbnr nya..xnak kasi tau semua org..tp semua org pun dah tau....so citer je ler kan...happy sgt ler sebab dah dpt s8003 tu u ollsss....mmg syok..[tetibakan mak rasa mak hebat]...hahahahaha[cam gelak setan]....lagipun..adik mak tu agak mengss sikit..dia beli..pastu x berapa nak pandai pakai..so dia jual ler kat mak....dgn harga yg murah..mak pun cepat2 suh dia pos...supaya dia x naik hargakan lagi...[sib bek bopren dia kaya nyah....x kesah ler kat situ]...mesti korg jeles kan yg mak dpt harga semurah rm650 untuk s8003 new brand...wah...syok kan...ok...

Part x syok tu adalah....bila nak buat koling2...dah jwb...dia putus..line terus lari entah kenapa...rasanya setting agak benggong kot....kat situ je lah x best...henset dah hebat ni...tp benggong kat situ....xpa..mak htr kedai ler buat tgk cam mana kan...kalau x pun...jd cam abe joe ler....jual...pastu cepat2 blah...beli yg lain...leh usha nokia 5800 plak...murah jer dari jet tuh...tp kalau mak dah beli murah jet tuh...pastu jual blh tahan gak harga dia kat kedai kalau second hand pun....leh ler lps henset bagaq satu...kui kui kui kui.....

Orait...me officially x poser dah sejak 2 september hari tu....tiap2 hari bgn sahur ni...mkn dgn byk nya jugak..konon2 nak poser ler..tp x leh gak...sebab kul 10 tuh dah rasa ulu hati tu ditarik2...xpe ler...thn ni x merasa ler poser penuh....[harap2 dpt ganti]..yg penting..mak masih lagi semangat nak raya..walaupun raya ketiga tuh kite org dah blk KL blk...yg laki mak keje dah raya ke-4 tu....yg mak plak..x leh jauh dari GH tu....check-up lagi...erm erm erm...bz jugak kalau perut dah 9 bulan ni....esok tgk keputusan cara bersalin....takut doc tu keluar ayat....[u admit ward lah]...wahh...gila den karang...n mak pun dah siap ngan jawapan nya...[blh x kasi i sambut raya dulu]..blh???

Adious Amigosss..

p/s: kalau i dah bloging ni...nampaknya rajin dah dtg tu...

8.9.09

The day nearly come....

Isk..aku ni..makin hari nak sampai...makin berdebar plak aku...makin rsa takut....kenapa lah...rupanya darah gemuruh aku ni dtg bila time nak bersalin jer...hari tu br hint sikit jer...dah mengigil sampai malam...debaq2...alhamdulilah x jadi apa2 pun...mungkin air lain kot yg kuar...pastu ni nak tunggu keputusan cara nak bersalin jumaat ni..pun berdebaq2 gak....dah ler xda experience bersalin ni....mmg dub dab dub dab lah...[cam siti fatimah yg berdebar nak kawin ler plak]..ekekekekekeke...tp kan..tulah...harap2 semua nya berjalan ngan lancar....xnak lah plak..elok leh salin normal..terus kena c-section sebab darah tinggi....blh ker???? blm tanda lagi dah dub dab dub dab...isk...mmg takut.....first time ni..masa ngandung kat aqil xda ler sgt perasan gemuruh tuh....[sebab dok asyik berjalan je kot]..tp ms tu larat no...awat la ni dah x larat...nak gi param pun rasa dah letih...[tp gagah gak u olls...sebab suka gi param...walau hanya beli kuih sagu jer]...jln tar dah kena banned...sib bek..kalau x..kopak lagi si azrul tuh sebab aku dok soping kat jln tar tuh...ha'a lah murah kan...tp kalau dah beli byk..x sama jugak ker duit yg kuar tu kan...hahahahaha...ingat nak kena pi jugak jln tar tu...nak cari batang buruk kat dyg...ngan dodol sama kot...sebab sana susah nak dpt dia ckp...dodol pun x sama rasa dia...sib bek dia x minta kirim serunding thn ni...thn lps x sempat nak htr batang buruk tu kat dia..sebab oder dah nak raya..aku pun dah blk kg masa tu..so thn ni dia advance...blm poser lagi dah pesan....

Pendek kata...aku xda pilihan lain melainkan pilih GH tuk tempat bersalin...sebabnya..taknak ler kat kampar or tepeng kan..kena memerlukan pakar..x pasal2 aku kena htr gi ipoh kan...x ke nyosahkan aku jer....anak kl ler dua2 anak aku tuh....pastu membesarkan kat kampar....boleh?? rasanya kalau kat GH tu...depa dah siap asing kan kot penyakit yg tgh kronik abad ini...so kena elakkan fikir penyakit itu...ok...aku dah dgr bunyi mangkuk kat depan tu....

Adious Amigos

5.9.09

Sok sek sok sek

Erm....sahur2 time nak tunggu subuh ni....mmg sgt2 mengantok...dah ler br lps mkn dgn byk nya kan...hehehe...mak pun x tau ler nak tulis apa sbnr nya...tp rasa cam nak menulis gak..sebab rasa cam dah lama x menulis..padahal baru je hari tu kan....tp kita sok sek je lah..

Dah berapa kali sahur dah ni...mak asyik dgr ambulan neno neno neno jer kan...mcm mn lah rupa pesakit itu..kritikal ker...hidup or what kan....sian....tp bila time berbuka poser menjelma....berdentum dentam plak bunyi mercun...hangen jerr...tuh baru mercun budak...belum mercun bapa budak lagi..mau gegau apt mak ni...isk isk iskkk...perlu ker nak bakar mercun yg mengegau kan flet ni....setakat bunga api tu aku x kesah lagi...x meletop n leh halau nyamuk sekali asap2 bunga api ituu kan....[ayat jeles ni x leh nak main mercun n bunga api]..kekeke

So..keadaan diri mak sekarang ni....mak pun heran lah..makin hari mak makin x larat...sekarang dah 35 minggu....kira dah sarat gak...pastu ada plak mulut laki mak tanya...'sempat ker nak raya'...wah...jgn masin sudah mulut itu....menangis tertonggeng mak kang x dpt mkn lemang rendang bagai tu kan....pastu jadi satu masalah lah jugak...sebab cam mana nak balik beraya ni....blk kampar je pun....dlm 3 jam ler jugak....x sampai sgt pun 3 jam...tp kalau dlm keadaan sarat camni...mau 3 jam..tp laki mak tu dia nak ke bawa keter slow2...itu yg mak riso...sebab takat nak gi k4 tu mak dah rasa sakit...[dok asyik ler kata sakit kan]....lagipun mak dok praktik ler seminggu ni kan...[itu yg malas tu]...dok asyik baring jer...kurang duduk...ok sikit perut ni...x sakit...tp xkan ler dok asyik nak terlantar baring je kan....kalau baring mmg ok lah sgt2....tuh psl ler...semua2 game mak yg lain kat FB tu...di hold kan kjp...mak dah x larat nak ngadap pc pun cam dedolu...kalau dedolu...blh jer dari pagi sampai ptg kan...no hal...

Petang ni ada agenda berbuka poser di Barra Cafe ampang..dekat ngan tesco ampang tu jer..ala2 gathering dak2 TMGS 98' ler ni...plan noni ni...ingat pun nak dtg awal kan...tp laki mak blk lbt ler plak..keje ler plak....cam mana nak sembang2 kan....itu pun sbnr nya mak susah hati nak gi gath tu...bkn sebab xda duit nak makan....mak kan pemalu...ecehhhh....takut kang mak jadi patung terdiam x ckp apa2 pun.....lg pun ada gak antara depa yg sbnr nya mak x berapa nak ingat....[wah beragak plak ni]..tetiba kan mak rasa glemer masa kat sekolah dulu..ramai jer org kenal....[riak lagi...isk isk isk]...ok lah

Subuh pun dah sampai....solat2 kjp...pastu pengsan kat sofa...x leh nak pengsan terus kat katil...kang terkeluar blk semua bende kang...sekali ngan asid2...ikutkan mmg xnak tido terus kan...sebab leh buat keje semua siap...tp menjak ngandung ni..mata tu lagi utama...hehehe...ok mak nak chow....

p/s: noni nak ajak anne sekali??

Adious Amigos

1.9.09

September orediii???

X terasa yg kita ni hampir di hujung tahun 2009 dah...dah nak raya jugak...n dah nak bersalin jugak...[percayalah yg sbnr nya aku tgh mengantuk semasa membloging ni..]

Hurm...dah msk minggu kedua kita puasa....alhamdulilah..so far ni aku leh tahan lagi ler poser...wiken hari tu balik kampung...xda agenda sgt pun...sabtu tu htr kain kat tepen tuk jait..n soping tuk baju raya...n raya tahun ni i pakai gaun jer...sebab nak beli jubah pun x cukup...i jubah saiz s or xs...tp hari tu cuba x cukup ler plak...m pun x cukup...xkan ke patut aku beli L kan....tp anda bayangkan..mmg ler masa raya i cukup pakai jubah saiz l tu kan....lepas 3 or 4 minggu camtu...mn aku nak campak jubah yg besar tuh...sayang ler kan...so last2 aku beli je gaun...sng...lps bersalin pun leh guna...kira tahun ni aku pakai hitam ler time raya...hamek ko...cam org nak berkambung ler plak aku rasa raya thn ni...isk isk iskkkk

Pastu ahad sambut bday laki i tu...dah 30 dah...dah masuk era 30an...ekekekeke...n isnin xde pebende buat...

Tp pendek kata...wiken ni xde cerite ler...n i pun mls nak cerita...dah jadi rutin kan..start bulan baru...i pun sebok nak entry gak...kui kui kui....ni pun tgh tgu perut lega sikit lps sahur ni....nak subuh kejap....pasni sbg tido blk ler...x larat lg ni...stil nantoks....semalam sampai kul 12 tepat kat rmh...gerak dari kampar kul 9.30 tuh...sib bek balik terus ke cheras...kalau ikut plan kena gi putrajaya dulu tuh....kalau x...kul 1 ler br sampai rmh....sib bek mmg tahu x larat nak bgn pagi kan....so masak nasi sesiap...lauk panaskan jer...sib bek jugak bungkus lauk berbuka semalam...kalau x....mmg sardin n telur goreng ler...[dah jadi rutin ler plak].....so juadah tuk berbuka karang...aku nak msk yg lite2 je lah kot....bubur lambuk or mihun sup...nak rehatkan perut setelah 3 hari berbuka dgn makanan yg berat2...mmg sgt berat...almaklum ler blk kampung...makanan pun sedap2....lemak2...heavy2 ler jugak....pastu disebabkan ramai org kat rmh...so juadah nya pun jadi byk ler....so nafsu setonnn tu...nak cuba semua makanan yg ado kat atas meja tuh.....so itu ler...agak sembelit sikit ler....jadi..bila dah blk umah sendiri...makanan pun x banyak..sebab dua org jer pun...so blh ler kita makan cara seimbang plak...yg penting 2 3 hari ni kita makan yg lite jer...ikut kan hati nak stim je sayur2 kobis lobak bagai tu kan...makan camtu jer...without nasi..tp takut laki i x tahan ler..sebab penah gak buat camtu..dia rasa pelik sebab x mkn ngan nasi....i ok jer kalau mkn sayur camtu jer....sebab dah bese dulu sebelum meet with azrul ni kan...[blh diet sekali tu]....tp sekarang ni leh mkn sekali jer...time berbuka poser je...kalau mkn lepas tuh..mmg kompom x leh baring..kalau dulu...isk isk isk..keje nak melantak jer...itu yg badan pun sedap jer menghasilkan lemak2...la ni dah x blh...kang ada yg tido kul 3 4 pagi kang....ekekeke...

Adious Amigos

25.8.09

Wahhh...

Ramadhan dah stat....syok nya...[dpt gi param]...hehehe aka pasar ramadhan ler tuh....dah 3 hari poser...2 hari berjaya lepas pose...hari kedua flet..sebab perut sgt2 rasa mcm org nak buka jahit dari dlm..mmg sakit u olls..bkn alasan aku xnak poser ek...sebab stat dari tahun lepas aku dah enjoy poser2 ni...sebab rasa nikmatnya dpt berbuka puasa pada waktunya....ala..kalau mmg xnak poser tu...blh je aku guna alasan ngandung dah 34 minggu kan....pastu semput...cam mana...leh terima x alasan iteww...hehehehe...tp x syok ler kan..org bertahan lapar n haus..tunggu jam nak buka poser....nikmat tu yg x dpt nak rasa kalau time nak berbuka...mmg time tu lah yg aku suka sekali pun....baru lah kita rasa berbaloi bila tiba HARI RAYA....itupun aku stat rasa tahun lepas..nikmat sambut raya bila dpt poser...ok ler thn lepas mak poser tinggal dlm 10 hari jer...kalau ikut thn2 lg lps....ada ler kureng 10 hari kot aku poser...[PENGAKUAN BERANI MATI TU]....dasat kan...so ini tahun ke-4 ler aku berpuasa...alhamdulilah..dlm masa yg singkat...TUHAN buka pintu hati aku untuk mengikut rukun islam yg ke-4...wah...lagipun bulan poser ni...rajin sikit aku nak solat dari hari2 yg lain.....plus dpt mengurangkan aku berjalan di hari siang ni kan...nak2 tgh pregnant kan....mmg aku pilih untuk tidak berjalan2 ler....setakat gi param tu lain citer ler...lagipun nak soping pun aku xtau nak beli baju apa...xkan nak beli gaun pulak untuk raya kan...nak beli baju preggy cam x sesuwai ler plak...sebab raya tu mmg dah tunggu masa je...nak jait bj kurung pun...lebih kureng cam baju pregnant ler..kompom ler aku akan jait besar sikit kan...pastu bila thn plak aku nak pakai bj kurung tu plak kan...so xpe ler..thn ni kita pakai baju lama jer...thn depan aku melaram balik..ekekeke....depa azrul ni dah ada baju raya dah...dasat...selalu aku yg plg awal ada bj raya..ini depa plak...ok...soping on d first day of poser ok....hari pertama poser dah dpt bj raya...mmg betul2 sedondon ler laki2 dirumah itew raya ini...lagipun baju tuh mmg beli tuk kenduri sekali...itu ler first time laki den beli baju melayu harga kat seratus...[walaupun spons kan]...hehehe...baju aqil ada dah..thn lps lagi dah beli...tp sampai sekarang still melebeh baju tuh....tgk ler ummi dia nak oter ke x kan...tp aku dah oder baju melayu kaler pink gitew kat kakak aku....hari tu depa kata pink kan tuk raya n kenduri..so aku dah suruh ler sesiap beli kain kaler pink...itupun entah biler ler org tua tu nak kirim kat aku....itew pun lebih kureng gak tuh...mentang2 jait pree..so ikut suka dia ler nak jait bila...isk isk sikk...

Esok kena tepon org kat tepen ni..depa dah gaji n nak gaji dah tuh....so time tuk kutip hutang...ekekeke...wiken ni blk kg...tgh riso gak nak blk kg ni...sebab kenapa tah aku dah x tahan nek ketar la ni...pantang dah naik ketar la ni...asal naik je nak terkincin...setakat gi tesco yg x berapa jauh dari rmh aku tu pun..sampai2 aku cari toilet dulu...itu satu hal..pastu kena rileks sat...amik masa gak bila dah turun dari ketar tu...sebab perut sakit...dah ler org tu bawa ketar x hengat...aku je ler yg menahan sakit...bila org tegur suh slow sikit..seminit je slow...pastu sama gak...part2 camtu yg selalu suh aku hangen tuh....ada gak terpikir..kome je ler balik...bw ler aqil tuh kalau nak bawa....teringin je kan nak ckp camtu...tp...isk isk iskk....[byk plak kang mulut]....kan hari tu aku baru je kata...nak rileks2 kat umah jer....lagipun perut dah makin besar n berat..kekadang tu sampai meleleh gak airmata aku ni menahan sakit...lum ditambah ngan kesakitan kaki aku ni....dari hujung pangkal bonts ni sampai ler hujung kaki....rasa cam disentap2 pun ada....kali ni mmg teruk ler aku preggy....sakit tu kan..mmg ler kjp2 kan...tp sakit ya amat....dulu ok lagi..x selalu...sekarang ni selalu sungguh...tetiaap hari...mmg menambahkan dugaan aku nak berposer.....cam mana aku nak cadang nak gi SP beraya kat rumah si Buyui tu kan....itu pun kalau aku ikut blk raya kat bdr baru....tgk ler cam mana....time raya tu...time tu mmg dah sarat sungguh tuh...

Tu dia...baru nak msk 4 hari poser..dah citer pasal raya plak...ekeke...ok chow...

Adious Amigos

15.8.09

15 AUG 2009

Haaaa...hari ni sgt awal bgn...as u can see...aku tulis post ni kul 8.30 pagi kan..aku bgn kul 7 tadi..[nampak sgt ler plak aku selalu bgn pas kul 9 kan..hehehe]..tp tulah..aku tido semalam kul 2 lebih...pastu bgn kul 7..cam mana...tp mmg ler...kalau dah masa aku x leh nak tido tu..mmg x leh ler...sebab pepagi tadi aku dah rasa lapar kot...sebab tu terbangun awal...

Alkisahnya ingat hari ni nak gi berkelah2...tp semalam ada org tu kata dia keje ler plak....terus xda mood...kira duduk kat rmh ler...sib bek x marinade daging sesiap...so kisahnya hr ni aku plan nak beli bahan tuk buat biscuit raya aku tu lah....

Cam dah lama kan x gi jln TAR mkn mihun sup dia yg sedap tu....tp tulah..dah ler org tu keje...pastu H1N1 ni...buat aku takut nak gi tempat org ramai ni...dah ler ramai kat sana...terlalu padat ler...jenuh gak nak celuih....xpe ler..poser ler mkn mihun sup tu...cam ler thn depan xda kan...tp thn depan aku dah xde ler kat sini...dah pindah KAMPAR...xkan ler semata2 nak gi KL mkn mihun sup kan...[mn ler tau kan...ekekeke]...bkn susah pun...sekali mkn angin...

Kisahnya lagi...terpaksa ler burn free tiket gi sunway tuh...ingat nak bawa aqil gi main air kat sunway..tp memandangkan kena gi time office hour...then penyakit yg perlu dielakkan lagi...so xpe ler..next time ler kiter pi ye aqil...meriah sikit sebab dah ada adik...ekekeke...x dpt gi sunway..kiter gi tambun lost world...haaa....lagi dekat ko....x pun nak up lagi..lajak jer terus gi bukit merah....wah..lagi syok...dah lm sungguh x gi bukit merah....masa aku gi dulu pun baru je nak up2 tempat tu...pegi pun ngan kayak team masa tu...aku tgk sekarang ni kat web...dah mcm2 bukit merah tu...syoknya..bila lah kita ni bebas dari segala penyakit berjangkit ni kan....rasa cam dah lama x bawa aqil gi jenjalan berseronok sukaria...time square tu pun dah lama x pijak....tinggal sebulan je ni nak bersuka ria...sepatutnya 2 bulan..tp bln 9 tuh aku dah sarat....rasa cam xnak ler amik risiko letih sgt...[sebab masa aqil dah nak due tu..aku ligat sungguh x duduk diam] so ada ler complicated sikit kot...org kata kalau aktif masa dah nak due senang nak beranak...tp aku tgk..lagi xnak kuar lagi ada org kat dlm perut tuh...so aku nak elakkan ler aku terlampau aktif kali ni..kira pas raya tuh...aku kena rileks2...tenang jiwa dan mental...[pada sesapa yg rasa suka nak x tenangkan hati aku n mental jiwa bagai tu kan...baik ko buat baik sementara aku tunggu due...]huhuhuhu...pesanan khas tuh.....

Adious Amigos

10.8.09

Weeehhhuuuu

Wow...cam dah lama x hapdate menjak dah masuk august ni kan...

Ok...hari tu sambut bday aqil first kat Laksa Shack jusco...masa dia setahun pun kat situ gak..saje nak sambut privately kan....so kat situ kasi can dia baraikan kek ler...[sib bek kek murah je]...Aqil dah 2 tahun [31 July 2009]..alhamdullilah....so party dia kite org buat 1 Aug 2009...senang sikit sebab hari sabtu..sah2 org xde keje[kalau ada pun berapa kerat je kan]...agak meriah jugak ler...walaupun sbnr nya penuh ngan adik badik sepupu sepapat kan...so masa tuh kira ada special guest ler..org vietnam...kwn pakcik si timah...kui kui kui.....aqil mmg xcited lah masa tuh....sebab dpt byk hadiah....plak tuh hadiah byk dpt yg diidam2kan...so mmg dia pueh hati ler...leh nampak kat muka dia yg dia sgt2 teruja hari tuh....masa tu aku pun flet gak..penat...perut pun dah mengeras masa tuh...tp suka lah tgk bday boy[aqil] masa tu..mmg syok arrr....

Pastu...esok nya kite org jenjalan kat percint 2...melawat floral fiest...syok nya tgk bunga2 tuh....tp x lama pun sebab nak gi umah kak adik...lunch...kekeke...ada je gbr..tp mls ler nak upload....tuh kisah nya lah kan....

So kemarin [8 Aug 2009] kite org jenjalan kat setapak jer..isk isk..itupun dlm jusco yg x berapa nak besar n kecik ler...ok ler...tp x shopiing sgt pun....cuma beli buggy jer kat aqil..aka nak beli kat adik dia je sbnr nya...sebab murah...new arrival n comei plak tuh...sweet cherry rm99....cute..memandangkan nak tuntut utang yg bapa dia pakai duit aqil dulu kan...[tu pun cam xnak byr jer]...so beli ler jugak...dia jugak kata nak ganti kan...sampai ler aku suh beli buggy tuh kemarin...baru dia beli...ada je stroller dia sbnr nya...tp agak dah x best ler stroller tuh...sebab krew AIRASIA telah mematahkan dan telah tidak mengbestkan stroller itu...so jadi jarang guna...lagipun aqil dah besar..x sesuwai je pakai stroller..tuk baby boleh ler...so pada ibu bapa yg nak jimat tuh...beli jer buggy terus....xyah stroller2 ni....sebab bila anak dah besar n dah bergerak cam aqil tuh...kompom korg akan terpikir nak beli buggy...sebab buggy leh pakai sampai umur budak 3 4 tahun...sebab dia mmg sgt sesuwai...kalau stroller cam x blh jer..tuk setahun 6 bulan ke bawah blh ler kot...kan...

So sambil tu kite org singgah kat tmn titiwangsa....lama dah rasa x lepak kat taman....aqil pun agak enjoy ler...nak2 lagi buggy baru kan..ekeke

So aku dah stat buat sample tuk biscuit dah...mazola n cornflakes jer....sebab yg tu sng...ekeke...so dlm pada aku menulis ni...tekak aku sgt sakit n sore aku sgt rock nya...isk isk iskkk...so kurang lah aku nak menjerit kan..ekeke...ok..

Adious Amigos...

2.8.09

Release Tension

So disebabkan aku sgt buhsan n tensi2 kan...so terima lah cara aku merelease tension...wahahahaha...i tukar layout lagi.....tanda marah tu....

29.7.09

Dekat seminggu

Huh..panjang cerita ni...isk isk isk iskk

1. Khamis hari tu aku dipaksa ikut blk gi kampar...itu ler kejadian bermula...nek keretapi plak tu...masa tu aku poser plak tu..ada ler setengah lelah gak tu....tp sebab org yg bawa aku tu x berperikemanusiaan.....ok..xpe..janji blk esok hari nya...

2. Pastu kes jumaat plak..pun kena paksa gak ikut org gi ipoh...yg sbnr nya aku mmg xnak pi pun..sebab penat....mmg tau akan penat...ok..ikut jugak...nanti kata derhaka plak...sampai ptg..ada ayat orgg tu kata dia blk sorang dulu...dah hangen dah ni...sebab kalau dah janji camtu2...camtulah kan..kenapa plak nak tukar2...ok..hangen dah kat situ....tgh mlm tu...aku x stabil...aku try tahan gak sampai esok pagi...sampai esok konon nak blk kl.....

3. kul 3 pagi camtu aku gi ER kampar...sampai kul 4 pagi...balik umah....pastu sampai umah stil x leh nak tido sebab asthma...dah ler kena gi sana sini panggil azrul...tu ler...nama jer laki bini...tp tido asing....so kul 6 pagi aku gi balik ER kampar....sampai ler kul 7 lebih mmg dah x stabil...sgt2 teruk....pastu dah ler doc suh buat tu buat ni...gi scan apa ler...kena baring..turun dari katil...bagai ler...mentara aku nak bergerak dari kiri ke kanan tu pun dah hbs kederat...ini kan plak nak kena turun dari katil bagai..mmg tahap x stabil langsung....

4. kul 8 camtu...MY FIRST TRIP WITH AMBULANS FROM KAMPAR TO IPOH....ok...mmg first time ok...sebelum ni aku nek ambulan askar jer...xde effect pun...ni mmg real nyer ambulans..so aku choose tuk duduk kat kerusi jer...tp depa x kasi suh baring...(aku kalau semput mmg x leh baring)..so aku duduk ler kat katil...rasa cam nek kuda....isk isk isk....seriau pun ada...

5. sampai ipoh...terus gi labor room...tetiba plak aku rasa cam aku ni nak beranak kan...xkan ler depa nak paksa aku beranak jugak kan...dah ler baru 29 weeks....29weeks tau...ok..nak suh panjat kat katil wad tu plak...dah ler tinggi katil tu...mmg katil n bilik tu tempat tuk org bersalin ler...cam x sesuai plak aku kat situ....pastu jadi ler isu antara doc2 kat labor room tu ngan doc kat medical ward....ok..mmg satu kisah....satu hal aku nak bergerak guna kederat lagi nak tukar baju bersalin...(pink kaler)...pastu doc sorg ni marah2...dia xde construct ape n ape kan...kenapa admit kat labor room??? (dah ler wei...tetiba plak aku kena pose..depa x kasi mkn..lagi ler aku rasa x leh nak bernafas sebab lapar sgt)....pastu tunggu plak ambulans lagi satu tuk htr kat medical wad...

6. Perjalanan ke medical ward tu pun aku dah rasa sanggap...sebabnya...suhu panas ya rabi...mmg aku rasa ler kepanasan n darah aku tu naik sampai ke otak....sampai kat medical wad tu..aqil x leh masuk...sebab byk sgt penyakit terutama H1N1...so jumpa aqil kat bawah jer...(sedih nya aku bila tgk muka aqil blur2 tgk aku pakai mask kan)..masa ni azrul dah on the way blk kl....(makin hangen aku..karang korg tau ler)...sampai kat medical wad ni..nak kena tukar baju lagi...guna kederat lagi...(green kaler plak)...dah tu panas..kipas cam xnak je pusing...huh...letih...korang bayangkan..aku dah ler lapar...n 29 weeks preggy...then asthma lagi yg x stabil..mmg kena pakai oksigen ler...kena ngadap benda2 kat atas tu...isk isk isk....

7. PENDEK KATA....aku hangen ngan azrul sebab dia yg punca aku penat n sakit sampai terlantar kat hospital sampai 4 hari...ko bayangkan...betapa bosan nya aku...pastu dia duduk rumah lek rilek tido je kan....dah ler dia bawa penyakit batuk2 demam bagai tuh....pastu x jumpa doc...yg teruk kena jangkit aku..siap masuk hospital lagi...dah ler tu balik rmh bersepah...sorg2 duduk rmh apa salahnya susun kemas rmh yg sikit2 jer...ini x..bg tambah sepah...n tetiba aku rasa aku x leh nak hidup ngan dia...sebab aku x rasa dia memahami situasi aku n sebagainya...mmg ler org discaj dari hospital..x semua nya sakit kan....tp mmg aku rasa sedih ler dari saat aku keluar hospital sampai ler aku menulis blog ni kan...bukan aku minta nak sakit selalu pun....tp dah nama asthma...ko makan ubat cam mana pun...kalau dah kena sakit tu...sakit jugak..ada org tu makan gak ubat tetiap hari..aku tgk sakit gak....

8. PANJANG PLAK KATA....pasni aku nak elakkan balik kampar ngan azrul....sebabnya...dia akan tinggalkan aku kat kampar..pastu dia balik sensorg...mula lah perasaan x percaya aku kat dia dtg blk...tau ler aku x keje kan....tp cam mana teruk pun kurang nyer rumah kita....kita tetap selesa kat rmh sendiri....tp jgn ler tinggal aku suka hati..kalau mmg niat nak tinggalkan cakap jer terus terang...ini x...janji blk sekian2 hari..tp bila sampai sana...ini lah itu lah...bila aku nak melawan kang..org kata aku derhaka plak....karang takut kecik hati plak aku xnak stay....lagipun aku bukanlah jenis menantu yg sangat2 baik pun....plus aku mmg dah x caya org tu tinggal kat rmh sendiri lagi.....(fobia trauma)..sampai aku sanggup pantang sendiri kat rmh sendiri....janji aku x tinggalkan rmh ni tuk dia sorang diri...

9. SORRY to say lah kan azrul...kepercayaan aku x mudah untuk kau harapkan.....

10...Aku rasa cam nak demam plak..kering tekak ni...mmg au dpt bajet ler...xde kederat nak arrange party tuk aqil ni...so aku serahkan pada dorg ler..nak cancelkan pun i x kisah...sebab mmg aku x leh dah...dah hbs kederat dah ni

20.7.09

Wow...

Hari ni aku berjaya off layout...ekekeke...sebab aku nak load cam lembs je kan...and hari ni aku berjaya poser ngan cuaca yg agak kering n panas ini....alhamdulilah...ingat nak direct kan sampai jumaat ni....insyallah...sambil ganti2 balance2 poser yg lps kan...hurrm...apa citer ni...

Hr sabtu hr tu bawa aqil cari ikan nak temankan si OTAI..(ikan)..sian dia..muka pun dah monyok tinggal sensorang kan kat aquarium tu...so kita porg pun gi ler...excitednya aqil tgk ikan2 itu...mengalahkan aku...so kita org beli 3 jenis ikan yg lain size n lain jenis....saje nak variasi kan...mn tau hidup kan..sebab sebelum ni aku beli semua sama jenis n saiz...semua mati..ada kot 30 lebih ekor aku dah beli....last2 tgl otai sorg jer....la ni otai dah besar...so byk ler jenis ikan..yg aku suka plak dok ngadap ikan tu....shomey2...alhamdulilah...dah 3 hari depa still idup..sebab aku pesan..jgn gaduh2..jgn gigit kawan2 lain...sama2 idup...otai tu kena respect..ekeke...tp otai aku cam malu2 plak masa kite org letak ikan2 baru tuh...dia duduk dlam drum tu agak lama ler jugak...terkejut kot tetiba jer ramai ikan mai kan...so ada ler sejam camtu kot..baru otai kuar ramah mesra ngan ikan2 yg lain.....minggu ni nak pi beli lagi ikan...ekeke..

Sabtu tu...nampaknya gagal lagi aku nak wiken kat umah sendiri...ekeke..sebab kite org midnight tgk Harry Potter..so terpaksa ler htr aqil kat putrajaya...tgk pun kat GSC putrajaya...so lantak ler..midnight pun midnight ler..janji aku dpt tgk...yg jd mangsa adalah laki ku..hari ahad dia kena keje..standby jg kontraktor...ekeke..jaga jer..bkn nyer penat pun...huhuhu...blk dari HP tu..tgk ada satu surat saman paking...isk isk isk...kul 00:54 plak tuh..ada ker patut...mmg polis ler..dasar *&%^$...mmg tau org akan paking kat luar sebab dah tgh mlm....lantak ler mlm minggu pun...sapa yang nak duduk tgh2 padang depan alamanda tu tgh2 mlm kan....x menganggu langsung...saje jer nak saman org..tu lah aku kata..mmg dasar polis &*&%$

Hari ahad...hari yg sgt boring...no pc...no jln2...and last..aku berjaya tido di siang hari.....isk isk isk...mmg bosan ler...pastu ptg tu chaq ajak gi taman..sib bek kan..kalau x mmg tahap bosan bumblebee lah...kui kui kui...gi taman putra perdana kat putrajaya tu...ler..cantik jugak taman tu...sesuai nak detings2...sesuai nak rekreasi..kelah2 di tgh padang atas bukit uuuu...syokk...nak joging2 pun ok gak..mmg syok...tp limit sampai kul 7 je yer...kalau anda didapati merayau2 disitu lps kul 7..kompom kena halau....hehehe..so jgn berangan nak detings sampai ke malam...

So niat minggu ni ingat nak posa....sebulan lagi nak pose kan...so baik aku poser tuk biasa kan aku n baby aku kat dlm perut ni...kang terkejut plak...kira minggu ni aku tido awal ler...sebab nak kena bgn sahur..aku kalau x bgn sahur..mau pengsan kang posa...and secara x langsung org tu bawa bekal gi keje...kui kui kui kui

Adious Amigos

17.7.09

Kisahnyerrrrrr

Isk...tudia...dlm mak tgh rimas panas2 n perut mak ni selalu keras je kan....dok dgr ler cooler fan mak tu bunyi mengalahkan ekzos fan...isk isk isk..mmg hangen...dah tu pc tetiba jer sekat2...terkedek2...hampeh jer..mmg hangen ler...dah ler tgh syok2 berkebun kan..dok terkedek2...dok heran lah..kenapa ler kuat sgt cooler fan ni nyer bunyi....sesambil tu terpikir ler...mula2 beli dulu bising serupa ni ker....so mak amik kesempatan diatas ke'awal'an kawan mak sorg tu tido awal kan...(tah dia tido sungguh ke apa ke...aku x tau)...apa lagi...mak buka CPU mak ni u ollsss....dok tgk...blm buka lagi..baru kat casing jer....ya rabi...debu x hengat....xpa lah mak buka lah juga....pastu tgk cooler fan tu...mmg ler kaler hitam kan...dikelabukan oleh debu2 gak...isk...mak x puas hati...mak cabut cooler tu....mak berus2 kasi cantik...agak2 leh x simbah ngan air cooler tuh?? tp xde lah mak simbah nok...mak berus2 ngan berus jer....kasi xda debu...kalau timbang cam emas debu tu...mau kaya mak nok....debu hitam plak tu...x hengat...rasanya...jerebu dulu tu ada menyumbangkan sikit lah debu2 yg ada kat cooler mak tu....so selesai semua..siap sanitize lagi satu meja pc ni ha...hamik ko...pastu...dah siap semua psg blk...on blk...uiks...senyap terus...n licin jer perjalanan mak berkebun nok....puas hati...rupernye...yg dok bising cam hapa x hengat tu...cooler rupernya..minta dibersihkan...

So moralnya..pada anda yg syg kat pc anda...rajin2 ler bersihkan PC anda..nak2 jerebu ni kan....depa pun nak bersih aih....

Adious Amigos

13.7.09

PWMD

Rasa mmg nak bercerita...tp perut sakit blk lah...plg teruk x leh nak berpijak belah kanan...masa gi umah chaq leh tahan lagi...nak blk tuh ok sikit...sampai rmh tuh...hbs dah...rasa cam kena pakai tongkat...sebab mmg x leh nak berdiri belah kanan...kena baring n duduk...bila berpijak belah kanan ni...aduhai...rasa cam tercucuk je tulang kat perut belah kanan ni....pendek kata x leh nak berat belah kanan...ok abaikan...

Inilah keratan akhbar sinar edisi perai selatan....huih...x sangka plak kan...sampai glems camni..i pun terasa glems..ekekeke...yg penting aqil kat tgh2 tuh...inilah acara weekend aku hari tuh...menghadiri perjumpaan generasi belah laki aku ni...mmg meriah u olls...(ayat buyui ni)....sesi bergambar tuh yg meriah sungguh sebab mmg best ler..yg atas tuh yg mn sempat celuih dlm dewan...x kira yg kat kemah kat luar yg tgh mkn tuh...yg tgh sok sek2 kat tepi2 dewan tuh...pendek kata..mmg x celuih lah dewan dgn kehadiran generasi2 depa ni....ramai sungguh.....tp mmg letih...aku pun letih gak..dok kepong aqil...penat siot....dah ler aku ngantok...bgn awal pg...giler ahhh...sempat jugak ler aku melelapkan mata masa sesi tahlil tu...ekeke...x sengaja mak...sebab dah ngantok sgt...laki aku pun sebab dia technician...so dia dialu2kan dan dipanggil2 buat keje...sapa suh jadi technician kan...so aku pun terpaksa ler jaga aqil...penat giler...hasilnya..adalah rungutan aku kat atas tuh....



Pastu sesi bergambar keturunan demi keturunan..kira azrul ni keturunan dari hj arshad anak sulung wan mat desa ni...punya lah ramai...pentas cam nak roboh...pastu beransur ke anak2 yg lain....uiks..mmg meriah...aku blk dlm kul 2.30 camtu...sebab aku pun dah x larat..nak blk tepeng lg ptg tu...sampai2 umah...semua laki bini ngan anak terbungkang kat depan tido..depa mama blk ptg2...ajk lah katakan....aqil pun siap nangis2 penat...first time aku tgk dia nangis time tido sebab penat sgt....mmg kompom dia penat sgt....so kisahnya...mmg aku x byk rehat ler weekend ni....tuh psl satu hari ni sbnr nya niat aku nak susun rmh...tp x tersusun langsung...mmg aku x larat dah td...penat ada lagi...pasni xnak dah jln jejauh...(insyallah)..perut dah makin besar...kat dlm tuh mkin ketat...so nama pun ceaser...payah sikit ler...isk isk isk...

Adious Amigos

10.7.09

Masakan Hari Ni

Wah syok kan tajuk aku tuh...ekeke...ptg2 tadi aku bosan...teringat plak yg roti gardenia tu nak expired..sardin pun ada..ingat nak buat je lah sardin kan...pastu terus nak cuba skil buat sardin roll uuuu...ini lah hasil nya yg hbs dimakan oleh sefamily aku..ekeke


My first sardin roll...hehehe..x sangka plak leh jadi..x penah nak cuba takut x jd...hehehe..leh buat lagi pas ni...resepi nak ker..rasanya korg semua mesti tau nak buat sardin roll ni kan...tp sardin tu x berapa nak sedap ler..sebab manis..lagipun aku guna sardin cap A&A...selalu guna king cup...tp masa aku nak beli tu king cup xda plak ler....so abaikan...

Malam ni aku masak chocolate moist plak...nak bw blk kg...uiks...cam x cukup jer aku tgk chocolate moist tu....untuk aku pun bkn leh kira tuh...sebab aku dah tau kesedapan dia cam mana...tp xpe lah...sekadar nak suh mak2 mentua i mkn jer....ngan anak manakan...so tuk ipaq2 tu lenkali lah noh.....angpa kan duk kl...bebila leh mkn...hehehehehehe...lagipun km kan selalu buat kan....hehehe...Inilah hasilnya...sgt comel dok kat dlm loyang yg kecik ni...

Tudia...berkilat kan...siap ada coklat toping ngan coklat rice gitu...mmg sesuai tuk budak2...hehehe...nampak sedap x??? For recipe....payah gak nak kasi resepi ni...sebab aku beli kat kedai bakeri yg ready mix..tinggal nak campur telur, minyak, air...itu je lah...pastu masak....toping dia tu....serbuk koko..(tp aku pakai serbuk vico..sebab koko dah hbs.. :p)..coklat masakan..butter...n susu...donoe..jadi lah cam kat atas tu...comey kan kecik bulat camtu...huhuhuhu...puji diri sendiri ni...mmg i suka ler...

Masa tuang toping tadi...tetiba kan aku rasa cam nak jual je coklat moist ni...agak2 kalau aku jual RM10 ok x tuk loyang besar tuh...hehehe...sedap wooo....mkn ni saja dah kenyang tuh...hehehe...ok ler...nak sambung kebun jap...daaa

Adious Amigos

7.7.09

Aku dan Dirimu

tiba saatnya kita saling bicara
tentang perasaan yang kian menyiksa
tentang rindu yang menggebu
tentang cinta yang tak terungkap

sudah terlalu lama kita berdiam
tenggelam dalam gelisah yang tak teredam
memenuhi mimpi-mimpimu malam kita

duhai cintaku, sayangku, lepaskanlah
perasaanmu, rindumu, seluruh cintamu
dan kini hanya ada aku dan dirimu
sesaat di keabadian

jika sang waktu bisa kita hentikan
dan segala mimpi-mimpi jadi kenyataan
meleburkan semua batas
antara kau dan aku, kita

Baby Boy Again


Model gbr aqil comey plak tuh...ekeke...

Tadi ngan jayanya aku gi Horeb buat scan tuk baby...and cepat jer keluar dari mulut doc tu kata mcm baby boy...pastu terus dia cam gelabah.."aisey...u x tanya pun i terus cakap je..."..ayat yg sama cam doc Ngu dulu masa aku scan kat aqil ler..kekeke...kira kejadian yg sama berlaku td...cuma baby agak aktif sampai kan doc nak amik saiz tulang peha dia pun seksa ya amat..ada ler dlm berapa minit camtu baru dpt...so far..xda lah komen dari doc tu tadi...semua ok jer....alhamdulilah...cuma naluri aku x rasa dia laki...mungkin sebab dah ada laki kan..nak pompuan...n tambah lagi semua org dok kata pompuan..konon nak sah kan ler anak pompuan kan...(dgn alasan konon leh beli bj pompuan comey)..hehehe..doc kata kompom baby boy...so pasni kena cari nama baby boy ler...kita tunggu jer saat kelahiran dia...berdebar2 plak aku..lagi 3 bulan ni...cam mana lah keadaan nak bersalin tu karang kan....rasa cam x penah ada pengalaman kan....tp mmg tau..aku x tau cam mana keadaan masa nak bersalin tu sampai dah bersalin...sebab masa aqil dulu yg aku tau...dah keluar...sakit apa mmg x rasa.....kira ni pun first experience ler bg aku menanti saat kelahiran....harap2 baby sihat...mama tgh usaha mkn ubat ni...ekeke..

Kes ubat plak...aku ingat lah OBIMIN ni comey lotey jer kan..so aku sanggup ler beli dari aku kena mkn yg klinik bg tu...sekali nya..hamik ko...gedabaq nak rak...pjg sungguh...kalah antibiotik nokkk...so terpaksa ler redha...takut jadi cam aqil dulu kan...kesian aqil..tp xper...aqil dah jadi budak yg sgt pintar n cepat belajar...(nakal xyah cerita ler ek..hehehe)

So sesama lah kita menanti kelahiran second baby boy aku yer...cam mana lak ruper dia kali ni....

Adious Amigos

p/s: kan btl..tuh yg mls nak gi scan..aku jd angau...rasa nak gi lg esok

4.7.09

Scholl Warehouse Sale

Ya rabi...kul 8 pagi dah kena kejut suh bgn sebab semata2 nak gi scholl warehouse sale di subang jaya...isk isk...agak sesat ler jugak sebab xtau kemana..siap dah tgk map bagai kan...tp drebar x tgk plak..so ikut ler seken drebar yg agak benggong jugak kan...sesat2..konon nak sampai awal takut cepat hbs kan...sampai kul 11 plak...sekali tgk..ya rabi...ramainya org..aku rasa cam nak patah blk..tp disebabkan dah bgn awal...sesat plak lagi..aku try ler masuk jugak..mula dah masuk sampai dlm..pastu patah balik..sebab aku x berapa pasti aku leh dpt kasut2 tu kan...org dia crowded giler...

pastu patah masuk balik..try gak nak nyelit..walau pun ngan perut2 sekali kan...dpt gak lah..org sebelah2 dah susah hati tgk perut yg cam haper dah tu kan....ngan org belakang dok tolak2...aku redah kan jugak..nak jugak tuh..dah tu..byk kasut saiz 5 dah hbs...hangen nyaaaaa....so nak jugak kasut...beli ler jugak leather shoes tu kan...dpt ler rm60 yg kat kedai aku xtau berapa harga dia kan...tp tima kasih ler pada akak sebelah tadi tu dok tlg aku minta saiz kasut..sebab dia takut nok tgk perut aku....dpt lah jugak walau bkn kaler n design yg aku minat kan...pastu disebabkan pengalaman pertama aku ngandung dulu dok selama 9 bulan ada ler 3 4 pasang kasut putuih kan...so kali ni alang2 scholl sale..aku beli ler jugak kasut ala makcik2 suka pakai kan..mmg ler sedap kan..cuma design jer x berapa nak sedap..padahal aku tgk depa chaq semua ni pakai ok jer kat kaki depa...bila aku pakai rasa cam x serba kena..so time pregnant ler aku cuba pakai kan...kekeke...itu pun kasut tu dok berebut ngan cina tu...sebab tu pun saiz 5 semua pun dah hbs...ke depa mls cari kan..tp..chaq mmg dah pesan...kena pi awal sebab manusia kaki saiz 5 6 ni belambak haq...isk isk isk....so kesimpulan nya aku dpt kasut dua pasang..azrul n aqil dpt penat n coklat yg sekali sale kat situ...ekekekeke....

kasut i yang dua sebelah2 tuh...yg kat top tu ler...yg berbaris 3 pasang tu kasut timah n chaq...tp suka plak tgk kasut chaq yg satu tuh...tp mmg payah ler nak kasut yg cantik2 kat situ kan...tp mmg scholl brand ni aku kureng sikit minat...sebab nya byk kasut style makcik2 kan...then sebab tu ler kureng minat sikit..cuma comfortable je lah...n soft bila berjalan2...ekeke..

Pastu blk dari situ ingatkan blk terus...gi pudu plak saja cari penat...survey kad kahwin sitimah...ada ke nak buat style katun2..nak kelainan ler tuh..tp adakah tunangnya suka katun2 itu..dah ler tunang org tuaaa..ekekekeke...(pakcik lan jgn marah tau...kekekeke)..selesai semua singgah umah anti kjp...aku pun x tau ler apa kes kan..konon nak kasi tau perancangan kawin ler bagai...tp xde pun...pastu blk..pakat pengsan...ooooooooo....

Adious Amigos...

p/s: telur masin tetiba meletup dlm periuk tadi..kisahnya lauk tadi xda telur masin yg letup2 sgt ganas tuh...isk isk iskk

2.7.09

Cream Caramel


Bahan Bahan

A- Puding

1 tin susu pekat
9 biji telur
1 1/2 tin air panas-panas suam (Sukat menggunakan tin susu pekat tu sambil bancuh sisa-sisa susu pekat)
1 tsp esen vanilla
secubit garam

B- Karamel (Caramel)

4 sudu gula ( boleh kurangkan kalau tak suka manis )
sedikit air

Tips:Untuk tidak menyusahkan diri daripada membasuh banyak periuk. Gunakan loyang (saya prefer bentuk empat segi tepat) untuk menyediakan Creme Caramel. Satu bekas untuk membuat caramel (gula hangus) dan terus boleh kukus puding didalam loyang yang sama.

Cara-cara

Karamel

1. Ratakan 4 sudu gula dalam loyang. Letak loyang atas api dapur yang sederhana besar. Biarkan gula mencair dalam loyang.
2. Agak-agak dah nak berwarna keemasan. Perlahankan api, masukkan air kalau tetiba terhangus plak. Supaya temperature down dan tak affect the rest of caramel.
3. Bila dah cair semua gula .Ratakan caramel dalam loyang. Jangan guna sudu (jenuh nak membasuhnya). Just bagi angle , biarkan graviti do its job.
4. Biarkan karamel sejuk. Ianya akan menjadi beku. Jangan nak gatal-gatal usik plak.

Puding

1. Dalam bekas yang lain, masukkan susu pekat dan air panas suam. Bancuh sampai jadi susu.
2. Dalam another bekas, pecahkan telur dan kacau (jangan beria-ia pula memukul sampai kembang, kita bukan nak buat telur dadar.) dengan mode yang perlahan supaya telur sebati.
3. Masukkan telur dalam susu panas suam dan kacau dengan kadar sederhana.
4. Masukkan garam dan vanilla essense. Kalau nak letak vanilla essence lebih pun ok. Sebab nak kurangkan bau telur.
5. Tuang dan tapis puding kedalam loyang caramel yang dah sejuk tu.

Cara memasak

1. Mengkukus dengan api kecil - 1 jam 30 minit at least.
2. Membakar dengan steam bath ( Bontot loyang di dalam bekas air panas ) - dari 1 jam ke 1 jam 30 minit

Cara menghidang

1. Lalukan pisau di bahagian peti Creme Caramel. Cari bekas yang lebih besar dan dalam sedikit. Letak diatas loyang. Dan terbalikkan loyang dengan cepat. Macam nak keluarkan kek. Sangat sesuai di hidang untuk tetamu atau bakal mak mertua yang perlu di impress.
2. Terus saja korek daripada loyang (ini untuk yang malas dan tak ada sapa-sapa nak impress, even diri sendiri)

Ha...ni kali kedua aku buat...dah kureng sikit rasa telur n bau telur tuh...xde ler manis sgt gak...resepi tu aku copy paste je...ekekeke....yg 4 sudu gula tu aku letak jadi 2 sudu jer...karang manis x tahan plak kan...so apa lagi cuba ler..mmg sng sungguh...sng yg mmg sng ler....dah ler sedap weeeiii...hehehehe part buat gula hangus tu yg aku suka tu...ok..

Adious Amigos

1.7.09

Dear Shirley Prescilla Duncan, your chinesse zodiak is Rooster.

Below is your life predition in this year 2009:

Your good luck from the year of the Rat will continue into the year of the Ox. However, there will be many more uncertainties this year compared to the year of the Rat. The good news will be that these uncertainties will not strike unexpectedly and you will have adequate time to take necessary precautions. You will need to thread with care and to expect more challenges this year. Your mind should be kept sharp and you should be alert to handle new challenges. This will be a good time for you to take up courses and to pick up new skills. For those who are students, you will succeed with flying colors this year with little effort. For others, you will also continue to gain great wealth this year. However there will be far more people problems this year, as there will be people who might want to hinder your growth or try to cheat you of your money. As such avoid flaunting your wealth and be cautious of such people. At the same time, you will also meet special people who might bring great success upon you. The challenge for you will be to identify such people and not to trust in the wrong people. How much you will be able to reap from this year will depend heavily on whether you can distinguish between these two groups of people. Your health in general will be average but you will be more accident prone than usual and there might even be indications of having surgery.

30.6.09

Farm Town


Wah kali ni aku bz berkebun....jeng jeng jeng....berkebun kat Facebook....sebok ler plak...at least yg ni xde ler cam soro sgt...cam soro asyik nak kena hadap jer...lagipun soro aku dah puas main dah..dah lvl 62 pun...so delete soro...main farmtown plak...ok sikit lah...kureng sikit nak ngadap..sebab sekali sekala je ngadap...kekadang tu 3 hari sekali ngadap...itupun kalau ko tanam benda yg 3 hari baru siap ler kan.....hamik ko...sng sikit...x gaduh2 nak buka tetiap masa....berlipat gak kain aku tu sebab byk no masa terluang yg agak boring...wahh...(nak kata aku rajin ler tu).....tp kompom....sidai baju aku blm rajin lg....isk isk iskkkk...

U ollsss...cuba ler join game ni....syiok gilerrr.....

Adious Amigos

29.6.09

End of JUNE

Dah nak hbs bulan jun kan...xde apa pun yg jadi....cuma aku x gi lagi scan2 baby aku...kekeke..entah bila ler nak gi scan..esok esok esok.....sampai dah nak hbs bln jun esok nyer ha...tp alhamdulilah..baby sgt cergas kat dlm ni...sampai tertendang ulu hati n tulang rusuk mama...adehh...kekadang nak tergelak gak tgk perut dok gelembung sana gelembung sini...kalau ada mesin scan kat rmh..time2 tu lah aku akan scan..apa ler dia buat kat dlm tu kan...hehehe

Salah plak bln jun xda apa jadi...byk benda terjadi bln jun ni sbnr nya...tp abaikan jelah...buat skt hati jer....tunggu bulan julai plak..bln july bday aqil..dah 2 tahun anak mama sorg tu...dah dpt adik...hehehehhe...nak buat cam mana plak party kali ni tuk aqil...thn lepas buat simple jer..sebabnya..party planner and party bibik....kena denggi dua2 sekali...isk isk iskkk......minta2 ler kali ni xda apa2...x larat den nak buat sorg ngan perut ni...hehehe..lagi pun chaq nak buat doa selamat sekali...doa selamat msk UKM n dpt gaji bersih full sebagai student...jeles ler plak...ekekeke....

Hjn lbt ni...nak tido kang x sedor diri...so aku nak pi korek2 makanan...

Adious Amigos

25.6.09

My first Baby Cap for 2nd baby


Tadaaaa...ni ler benda pertama yg aku beli tuk baby no 2 ni...hehehe...comey plak aku tgk tadi...so aku pun rembat ler...tgh2 bulan kan nok aku rembat baby cap ni...rega rm5 je...k4 kan rajin ada je benda clearance stok kan..so aku amik ler satu...ingat nak beli bantal kan...tp bantal aqil jer dah penuh katil dia...lampin maybe ler aku akan beli lagi kan..sebab aku suka bg baby pakai lampin bulan pertama ni..tetiba jadi ibu sejati tau...yg klasik lagi...ekeke...bkn apa pun...sayang ler kan kulit depa tuh...stil baru lagi...mn tau dia alergic ngan pampers ke apa kan...pastu xkan rajin ko tukar pampers 2 jam sekali kan...kalau lampin leh tukar selalu...bkn aku yg kena sental pun....at least ok sikit kulit depa kalau pakai lampin awal2 bulan ni kan....xde ler merah ke apa ker..sian depa nanti...dok melalak je...depa melalak kang...ngan mak2 dia sekali melalak....dah ler mak dia ni kekadang mental tu kureng sikit..(pengakuan tu)...hahaha...

Dah 25 week ni....aqil pun makin manja jer....penat gak keadang tu dok asyik dukung jer...rasa nak patah pinggang....plak tu kan...rajin ooo...kalau kite tgh mengemas...dia pun reti je susun blk brg2 mainan dia....botol susu dia letak kat sinki...part sinkin ni...bila dah letak tu...siap hangkut kerusi tu kunun nak cuci....basah lantai ada ler....rajin sungguh anak mama sorg ni nak menolong....amin....tp selera makan aqil ni....ON n OFF...jenuh gak nak pujuk...tiap2 hari aku msk benda lain2....haaaa...mmg syok ler tgk aqil membesar depan mata...macam2 jadi n perihal ler....baru ler sungguh2 rasa cam ibu sejati aka ibu klasik....wahhhh...aku sanggup korban kan keje dari suh org jaga anak aku...huhu...fobia...trauma..takut...macam2 lagi ler...nak2 ada plak umat ni send video maid yg sgt jahat n kejam nya....sungguh x perikemanusian jer....tuh yg kekadang kaum depa kena dera bkn main lagi pi masuk metro muka depan lagi...yg depa naya budak tu...xde plak nak metro muka depan....sian bebudak tu....isk isk isk...tetiba mak jd sedih...off lah story ni....

Adious Amigos

22.6.09

Me as IBAN


Huh...malam tok aku ka jako iban...hamek ko....uiskk....lemai tadi dlm pkl 8 bakanya aku betemu ngau Thomas..laban ka ngamik barang ka dikirum mak ngagai aku...nganti ba transit KL tadik...bisi lah dalam 15 minit bakanya aku ngantik..baru thomas datai...herm..satu kotak...alu ari nyak tadi...lantas ke tesco ka meli utai pakai lauk ke minggu tok....biasalah..dah baa tesco..beli lah macam2 utai...maioh gak...datai gak seratus lebih rega ya...udahnya..aku semadi jako jak ke azrul madah pengelap kaki nyak rm5 jak...ya alu stat mut2 baka nama..dah lah didinga bala org...mua ya nyak nang sigi mua nadai nemu malu...enti enda nadai lah pengidup ya nyak bakanya...pedih ati mai aku tadi...laban utai ke dibeli nyak semua ngau utai pakai ya gak...semua ngan pengena ya gak..mut2 ungkit jako lama aku...geram mai ati..aku pun sigi suka mut2..tp aku nemu dini alai aku olih mut2 ngambi ke org nadai nemu...Uhhh...nang sigi dasar mua nadai pemalu...ka mai kita sekali baka ya...enti aku nemu..awak ke diau jak bak dlm nyak...ya nyak agi teruk..ngambih ke duit nadai nemu pejalai...aku ngambih ke duit bisi dipeda..semua pun ngau ya gak...enti ya ngambihkan duit aku ukai main agik...huh...

Adious Amigos

SuperGT International Series

Uiks...syok dpt gak pegi tgk GT walaupun msk free kan....qualifying pun ok ler...xde ler pns sgt..n kompom x sunburn ok...sebab angin kuat..tempat pun teduh...cuma bising sikit ler...tp puas hati gak ler...hehehe...tp mlm tu muka aku mmg merah lah jugak...pns ler jugak nok...tp x panas cam kita berkelah ditepian pantai tu kan...huhuhu...ngan aqil join masuk sekali...

Mula ingat nak amik gbr je kan.....

Pastu masa ni dah dgr deruman enjin GT kat dlm tuh....

Masa ni tgh fikir..nak ngorat brader yg jg gate masuk tu ke x.....beg dpt free...hehehe..tp x amik pon otograf drebar tuh...hehehe...kite nak beg jer..total beg bila sampai rumah ada lah 7 beg...hamik ko...

Telah berjaya masuk dgn free nya n dgn bangganya...hahaha...masa ni chaq mmg xnak masuk..tp disebabkan FREE...dia pun join sekali...hehehehe...

Pastu ada org tu bercita2 nak beli tiket F1 plak thn dpn...waaa...sah2 aku x leh ikut lagi kan.....sebab dah kompom ler masa tuh anak aku nyusu kat aku kan.....(insyallah)...xtau ler beli ataupun nak minta FREE kan...tp...haiya....

Adious Amigos

19.6.09

Alhamdulilah

FUh......alhamdulilah sangat2...dah lepas satu beban yang amat berat dari bahu aku ni...walaupun sbnr nya xde ler berat bg aku...tapi mmg berat ler jugak...try to maintain je kan...tp makin sampai waktu makin seriau n takut n macam2 lagi lah...so hari ni terjawab semua kerisauan tuh....harap2 xda lagi tekanan yg berat camni...sib bek pregnant...so kesabaran makin memuncak sebab takut ada apa2 kan kat baby...so...kena byk sabar lah kan...nak buat cam mana...

Esok depa pi tgk GT kat sepang...wah rasa jeles ni...tp rasa nak secure jugak...lebih baik ler rasa jeles kan..karang kang pengsan kat sepang tu plak...hahahaha...so esok adalah hari duduk kat rmh gaduh ngan aqil...masak x kot...selalu kalau kat umah chaq mmg x masak pun...hehehe..aku msk bkn nya depa leh terima pun...sebab X PEDAS...huhuhu...timah blk kg tadi.esok kenduri hawa...pastu chaq blk hari ahad plak...sampai hari khamis...pendek kata aku xmo ler ikut kan...depa blk pun sebok...lagipun cam segan plak nak blk kali ni....kui kui kui...(ade ke patut)...depa x offer pun jugak...saje ler tu cari pasai....cam ler aku nak ikut....lg pun depa nek tren...kalau nek kereta..kompom kena paksa ikut tuh...hehehehehe....

So misi mencari motor pun dah stat tadi..termasuk ler org tu sebok nak beli skuter gak...tp skuter pun dah ala2 motor besar aka debab...sebabnya nak beli elegan/GTS 200..hahahaha....bila tgk LC YAMAHA tadi teringin gak...tp sebab motor itu adalah sgt3 PANAS...so cam ralat ler jugak kan...sebab sebelum ni dah hilang...kang beli lagi hilang lagi....so pendek kata..kalau nak beli biar kompom pindah kampar...then blh ler beli...kalau x...kalau sanggup nak bawa tetiap mlm naik tingkat 4 simpan kat umah blh ler...hahahaha...korg ingat sng hilang motor n ganti je yg baru...LC tu mahal tuh..dah lah shantek...sexy gitu...wahhh...mmg aku x halalkan lah sapa yg curi motor LC tuh..hampesh jer....org yg curi tayar dulu tuh pun aku dah sumpah mcm2...inikan sebiji motor plak tuh.....isk isk iskkkkkk

18.6.09

Fighter

Tetiba tau teringat lagu ni kan...so aku pun paste ler..yg rasa ada kene mengena ngan aku gak sikit...huhuhu..




When I, thought I knew you
Thinking, that you were true
I guess I, I couldn't trust
'Cause your bluff time is up
'Cause I've had enough
You were, there by my side
Always, down for the ride
But your, joy ride just came down in flames
'Cause your greed sold me out of shame, mmhmm

After all of the stealing and cheating
You probably think that I hold resentment for you
But, uh uh, oh no, you're wrong
'Cause if it wasn't for all that you tried to do
I wouldn't know just how capable I am to pull through
So I wanna say thank you

'Cause it makes me that much stronger
Makes me work a little bit harder
It makes me that much wiser
So thanks for making me a fighter
Made me learn a little bit faster
Made my skin a little bit thicker
Makes me that much smarter
So thanks for making me a fighter

Oh, ohh

Never, saw it coming
All of, your backstabbing
Just so, you could cash in
On a good thing before I realized your game
I heard, you're going around
Playing, the victim now
But don't, even begin
Feeling I'm the one to blame
'Cause you dug your own grave, uh huh

After all of the fights and the lies
Yes you wanted to harm me but that won't work anymore
Uh, no more, oh no, it's over
'Cause if it wasn't for all of your torture
I wouldn't know how to be this way now, and never back down
So I wanna say thank you

'Cause it makes me that much stronger
Makes me work a little bit harder
Makes me that much wiser
So thanks for making me a fighter
Made me learn a little bit faster
Made my skin a little bit thicker
It makes me that much smarter
So thanks for making me a fighter

17.6.09

Fuuhhh...

Hari ni cam malas jer...jerebu tetap ada..panas pun ada..eh kjp..mn ada malas...rajin lah sikit...sebab pi cuci kain tadi...tgk..rajin tauu...dan mcm biasa...sesia nak lipat kain tergendala lagi..isk isk isk....part lipat kain tu yg selalu kalah tu...kenapa ler...pastu ngan hari ni aku rasa magic nyer...sebab tetiba aqil xnak appeton tau...siap pi amik roti ngan kaya lagi suh sapu...then dia mkn...pastu mkn nasi goreng plak...pastu...dlm kul 2 lebih camtu baru menyusu...and terus tido sampai la....alhamduliilah lah dia dah nak mkn dah...tp kena sabar ler bg dia mkn...sebab nya amik masa 1 jam ler nak tunggu sampai nasi habis kan...amik pahala,....kunyah sampai berapa kali tah...baru suap lagi...isk isk iskkk...malam ni nak try tido awal ler...asyik kan tido lbt jer...cam mana ek...susah jugak lah kan....

Hari ni nak try buat pengat durian...hamik ko...tetiba aku teringin mkn durian dikala musim2 yg mcm ni kan...beli semalam 2 biji rm10...so sebiji hbs aku sorg mkn...sedap...pastu sebiji lagi ingat nak buat penggat lah kot...cam sedap jer aku tgk depa mentua aku mkn ngan roti kan...leh aqil mkn sekali....siap sms minta resepi nok....aku ingat nak amik gbr ler...pengat tuh...tp bateri xda ler...nanti nak sms ler suh azrul beli bateri..hehehe

Duit claim insurans motor hilang dia dah dpt....aku ngan tanduk n ekor yg tajam ni konon nak menyetankan beli benda2 kan...hahahahahaha....tp kena ler beli motor jugak...duit tu leh pakai tuk deposit motor...tuh pun gatai nak beli LC..aku suh beli yg murah jer...bkn apa kan..dah sah2 deposit pun murah...bln2 pun murah...so dgn harapan ada ler duit baki kan....hahahahahaha...dasar SE#**...isk isk isk...x baik..baik ler simpan kan...uiks...aku sekarang dah pandai nak simpan duit oooooo...tp tulah...byk plak tangan suh bg kuar...geram gak aku..tp kena ganti ler jugak duit kain tuh sebab aku nak convert gi emas lerrrrrrrr......lantak ler kan berapa sangat ler emas kalau nak ganti ngan duit kain tuh...tp at least kan emas kan makin hari makin naik....kalau aku simpan dlm bank cam semalam ler...x pasai2 kena kuar kan...azrul ler ni...ceh...bw org mkn kat luar..pastu aku plak kena bg kuar duit...isk x leh jadi ni....

Alkisahnya semalam...kite org gi Sunway medical kat megan avenue II kat yap kwan seng tuh...ada health talk lah kunun....kunun 1 jam...melalut sampai 2 jam lebih...aku dah terasa ringan je bdn aku ni sebab lapar kan...ampeh jer tau....promosi dia pun ok ler...tp bila part nak byr tuh...ayakk....terus x jadi join dorg...tp kite org pegi talk tu pun dpt gak ler voucher..byk pilihan...so kite org pilih ler 2 Tiket Masuk ke Sunway Lagoon....valid 3 bulan jer....tp aku tetap nak gi gak..leh menya'burn'kan kulit sekali ni...ekekekekeke...sat..blh ke aku join benda2 kat situ ngan perut ni...lepas ker aku....xkan aku nak masuk tgk je kannnnn...air tuh...dimusim2 pns ni kan...xkan ler x leh join gelongsor semua tuh....ayak...

Adious Amigos

p/s: 2 hari lagi....

15.6.09

Entry For Her


Hermm..tetiba teringat kat dia ni kan...either dia baca or not kan....tp apa2 pun selamat menempuh alam yg sangat mencabar, penuh emosi, ketegangan, kebahagiaan...n macam2 lagi...atas apa yg aku tau lah kan yg dia tgh tgu due...allahualam....

Aku pun heran ler semenjak2 preggy kedua kali ni...aku jadi amat penyabar...sensitif tu kompom ada ler kan...tp blh dikatakan aku mmg sabar ler..maybe sebab aku takut effect baby kan..so pada2 enemies or frenemies aku tu kan..rasa2 nak jumpa aku nak minta maaf ker or else kan...i x kisah...masa ni ok ler kan...hehehehe...tp mmg kali ni dugaan mmg amat besar bagi aku....aku harap baby aku ni akan kuat dari segi zahir n batin cam mana aku rasa sekarang kan....mmg lah dugaan yg aku sendiri x penah bayangkan n x penah nak bayangkan....tp harap semua tu ada hikmah nya....(tetiba nyanyi2 lagu tema sinetron hikmah tu kan)...AMIN...

Pasal preggy kali ni..mmg aku rasa sgt2 berbeza dari segi luaran n dalaman....perasaan takut kompom ada...pastu perasaan yg aku takut aqil merajuk...yelah..aku pun still x puas lagi nak manja ngan aqil...tetiba ada org baru akan datang...so aku takut lah aku akan jadi berat sebelah | unfair | gitu.....tp aku harap ler x camtu kan..minta2 dijauhkan....AMIN..lagii haaaaa...itu satu hal...yg satu hal plak aku takut aku x terjaga depa 2 orang tu nanti...cam mana lah ek....sedangkan jaga aqil pun aku dah rasa mental aku up n down....tp ramai org kata...selalu kalau dah dapat adik yg sulung akan pandai bawa diri...lebih kurang lah...nanti aku ckp iban x paham plak kan...pendek kata mereti lah...hahahhaa..aku pun x pandai nak ckp benda tu dlm bahasa melayu....

So apa yang berlaku minggu lepas aku rasa cam xda effect ler..walau sbnrnya effect dia sgt2 besar bg seluruh keluarga kan...(itulah penangan pe'el ibu mengandung nok)...so aku harap minggu depan xda lah apa2 yg blh membebankan aku n baby....HOPEFULLY..

Adious Amigos

14.6.09

Really SUN DAY

Huh...hari ni agak boring ler jugak...pagi2 tadi terus msk nasi goreng...sib bek aqil nak mkn jugak..kalau x tambah lg ler boring..pastu perut ni rasa lapar..tp cam xnak mkn plak...teringin nak mkn roti kat cold storage tuh..tah bila nak pi tah...rasa ler pns ler rini..tu psl SUN DAY...xde ler nampak jerebu sgt..blh ler nak jln2 keluar kan....hari ni dari pagi tadi dok gila men sorority life kat facebook...haiya..travian x main dah..dok addict kan soro plak...isk isk iskk....

pecayalah..korg join ler sorority life ni..mmg mengisi masa aku yg byk sgt terluang ni...hahaha..kekadang tuh sampai bosan jer..part plg best attack org ler...lebih kurang travian ler..tp travian dia ganas sebab tumpah darah...wah tumpah darah tau...ni ala2 mean girls...ala2 paris hilton ler plak aku rasa..hahahahahaha...

Ni pun x tau ler bila nak balik cheras kan...ptg2 sikit ler kot...sejuk sikit..kalau balik tgh hari buto ni..mmg pns ler...elok rmh sejuk jer kang..jadi pns sebab dah dok kat luar tu pns kan...ni masih lagi x tau nak mkn apa..kang aku msk megi plak....

11.6.09

Hari yg aku rasa sgt malang

adehai....dlm2 terasa malang tu..rasa syukur gak..sebab hari nak hujannnn...sojok sikit..leh sejukkan hati aku ni sekali yg mmg panas membara x terkata....uiks..dasat angin wei.....nak tido x leh plak..baby kat perut tendang2....nak kata x mkn aku mkn tadi..walaupun sebenarnya aku cuma hirup sup mihun sup tu je tadi kan....mmg sedap ler sup tu pun...tp jauh ler plak nak pi..sampai kat jln duta...ok ler...tgk mak yang nyer mi kari pun sedap gak..tp mungkin tadi sebab bpns sgt..so x berapa nak ada mood mkn...heran lah...mood xnak mkn tu masih ada..nak paksa diri mkn pun susah...entah ler kenapa...kekadang tuh teringin je nak mkn appeton aqil kan bg ada selera mkn..hehehe...migrain x habis lagi ni...sakit sungguh...dari hari tu...kemarin tuh x cukup tido..pastu semalam aku tido ler jugak sampai ke pagi..hamik ko...puas hati kalau bukan bersebab mmg x bgn dah...so hari ni aku rasa nak jadi transperant ler...tp tulah kan..aqil mn leh buat aku jadi transperant..bebel2 mulut dia kang..mamamamamamama....

ptg ni nak pi umah chaq amik brg n susu aqil....ingat nak pi terus je tadi...tp nanti nak balik susah jugak....so blk rmh dulu lah...ptg2 ke malam2 sikit leh ler nak gi umah chaq...mak malu nok rasa nak jln kat bwh tu...isk isk iskk....cam aku bogel je kan jln kat bwh tuh....wah cam nak ada kilat serta adik beradik dia je ni...nak baring x leh plak..rasa skt perut...tp mata ni ngantoks sgt....cam mana ek.....

10.6.09

I dont want you to say a single word..

Take a chill pil....



Hi-depressed

Hurm yg hanya mampu aku luahkan...anda pasti nak dgr...

AAAAAAAAARRRRRRGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

lebih kurang lah tuh....

isk isk isk...esok jadi gorila plak...

9.6.09

X Sihat

Huh..hari ni kira sangat boring lah...dah ler mmg kena rehat tanpa buat apa2 kan..so pagi ni pun aku terpaksa gak gagahkan diri untuk mandikan aqil n masak roti paratha tesco...sebab lapar sgt..dah xda org lain kan...sapa lagi aku nak suruh...lagi pun nak tunggu bapa dia entah bila blh blk...tgk2 ptg kang..x naya dak kecit x mandi kang....tp hari ni mmg aku flet sikit...ngan rmh yg laki aku pun amik kesempatan sepahkan..cam nak suh aku mati cepat jer kan...bkn nak tolong susun...at least tu susun ler bekas sendiri...sabo je lah aku...mmg aku rasa sakit jiwa sekali ler ngan keadaan rmh aku pg ni...tp kalau aku degil pi susun gak...kompom check in kat wad karang...susah susah susah....

So harap azrul leh EL...nak suh gi htr aqil kat mama...nek ketapi jer lah...leh dia gi sorang jer...aku duduk rmh jer lah..xde keje plak aku nak ikut gi sana kan....kata sakit..pun ada hati nak ikut kehulu hilir...cukup2 lah weekend hari tu berjalan...sib bek ahad tuh x jadi masuk zoo...kalau jadi kan...isk isk iskkk..

Pastu satu hal...disebabkan aku kena duduk jer termenung kan....nak gak layan FB Sorority...tp cam hampeh jer....stimix aku yg hampeh ke atau mmg FB yg hampesh....xkan aku nak terbaring jer kot tanpa buat apa2...at least leh duduk ngadap pc kan...ngadap pc jer yg buat aku x bergerak kemana2 pun.....

So pendek kata...aku sekarang tunggu keputusan azrul...nak pi amik neb lagi...takut nak amik kat ER hosp...takut kena tahan...so rasanya pi klinik je lah kan...kalau ada org jagga aqil..insyallah leh sihat...kalau spital..kena tahan...lagi ler boring dok dlm wad tuh..walau wad spital ampang tu sbnr nya sgt2 selesa....tp bosan lah nok...x buat apa2...nak2 kalau kes aku ni...kalau leh depa x suh pi toilet pun...duduk je atas katil...payah gak...kalau kena tahan wad dlm rmh ok sikit....maybe ler cpt sikit sihat kan...kalau kat spital pun bkn nya azrul selalu pi lawat pun...kalau nak dtg lawat pun setengah jam sebelum hbs waktu melawat...ha..baik ler aku duduk kat rmh jer...xde ler habis kdt aku kang....

8.6.09

Ini ler antara aktiviti masa aku cuti pendek sebelum kejadian azrul tu xcident.....masa ni ya robi...mat yaf...asyik2 nangis..asyik2 nangis...org pun jadi x keruan tgk dia asyik nangis jer....

So ini adalah aktiviti org cuti xcident...huhuhu..sempat gak ler stimbot bagai kan...sbnr nya semua org dah penat masa buat stimbot tuh....aku lagi ler...gatai nak jugak ikut gi tesco...pastu blk...mandi..terketar2 kaki sebab penat sgt...hehehe...masa mc tu jugak lah...gi kenduri dayu kawan timah...pi kenduri kat teloi...kenduri kat kamunting (walaupun sampai nya mlm kan)...so si azrul pun jadi bahan bualan dan bahan wawancara...ye lah nok...muka camtu..semua org kata..ko merempit ke yonnnnn...hamik ko...semua org tau kompom bw laju...sebab self xcident kan..kalau org langgar xda masalah...ini setakat langgar angin...hem hem hem.....