31.7.12

Happy Bday Aqil Ridhuan

Anak mama dah 5 tahun....dah blh cakap walaupun gagap...alhamdulilah..keputusan untuk buang tonsil dia sangat betul...dia pon dah nak makan mcm2...ha yg penting...dia dah mkn nasi....carrot.....syok jugak...tapi mesti nak teh o ais...la ni dah lorat perak sikit2 mentara adik masih neyo to be jugak...isk isk sik..

Moga umur mu panjang bersama keimanan dan kesihatan yang baik wahai anakku...takda yg lain cuma harap dirimu menjadi seorang insan yg mulia disisiNya...amin ya rabbal alamin....

Mama sayang aqil....yg best sekarang aqil suka ckp camni....aqil rindu mama....aqil sayang mama...dgn nada ala sedih plak tu...tadi ms nak blk dari wad siap ckp...aqil sayang mama...shian mama sakit...mama x leh balik...isk isk isk...dgn pelukan erat lagie....muah u aqil so muchy....


26.7.12

Ramadhan 6

Ya...selamat berpuasa semua....harini insyallah akan puasa dan x terbuka di tgh hari ok...

Sahur pagi ni mkn sensorg jer...lauk sardin n telur goreng n sosej.....selera kan....air milo segelas....n air suam....air suam penting ya sebagai penutup..kui kui kui.....

Aku xtau nak ckp apa sbnr nya...tp sebok nak menaip jgak pepagi nie...

Tapi dah nak seminggu puasa....sampai skrg aku masih x berapa nak rajin masak....kenapa kah??? Masak ala kadar n ikut dan ja....tapi yg penting...kenyang jugak pas mkn...alhamdulilah....tapi mkn kuih n air pon dah kenyang.....air nya yg lebih pon...mkn x byk pon....cam mana korg blh kata nak kurus masa bln puasa.....minum air bergelen2 time buka posa...haruslah monshit ok....

Jadinya...mari kita berpuasa ya......semoga diberi kesenangan dan kesihatan yg baik untuk berpuasa dibulan ramadhan tahun ini...

p/s : xda mood nak raya.....oh...bkn sb terikut pada status beliau sblm nie yg kata dia xda mood ya....aku nie mmg dari awal lagi haritu mmg xda mood...pon dah kabo kat MIL kata xnak raya thn nie...bulih????

19.7.12

Selamat berpuasa...

Rasanya ramai yg akan post kan dekat fb...selamat berpuasa semua...


12.7.12

Akhirnya....

Ok..skrg dah ada blogspot tuk pengguna android yer...harap sgt memuaskanlah......

Sekadar percubaan....



6.7.12

Crochet

Atau nama melayu je kait jarum satu....

Memulakan aku dgr jarum kait satu...jarum kait dua...mmg aku x paham n rs mcm lawak jer..bila gugel...or baru paham...nie nak kn rujuk entry miss b pasal kegunaan bahasa...

Yer aku sekarang mmg x boleh x mengait dah...ada jer masa mesti nak kait...kononnya nak coti sehari mengait...tp tetap siap gak satu bunga...

Sekarang nie pi mana2 jer aku bawa benang n jarum...kalau sempat aku mengait...

Benang tu senang dpt jer kat sini...tapi tehad lah...ada satu saiz jer...pon ada dua brand jer....ada pon benang yg besar tu satu kedai jer...itupon dia x restok kan...hurm..nak beli online benang pon ssh jugak...sebab x tau cam mana bentuk saiz n kualiti kan...walaopon harga mahal....tp x berapa nak menjamin yer...eh cerita psl benang plak ker..

Ok..itu jer aku nak cerita sbnr nya...yg aku sekarang sgt sebok mengait....pon tetap jugak aku curi2 masa mengait benda sendiri...alhamdulilah,..sejak 2 bulan lps..mencurah2 order...sapa rjn pi lah jenguk baby aksesori kat tab atas tu yer...

p/s: update entry yg melalut sebab xtau nak cerita apa...tp blog dah lm sangat menyepi......