24.2.09

Forging

Korang penah x mengalami keadaan kawasan yg di forging....ya rabi aku kat sini xyah kata penah dah...tiap2 hari FORGING..sampai naik loya tekak aku ni cium bau forging...mmg kalau sampai sini dlm kul 6 akan nampak ler tempat di mcm ada kebakaran jer..padahal tuh forging tebal ya amat...mmg wei...kalau sebulan sekali xpa lagi...ini tiap2 hari...naik bosan dah aku...tuh kalau lama lagi bkn sekadar nyamuk jer yg lari..aku pun lari....aku pun x tau ler...kawasan ni kawasan denggi ker??? padahal org lain yg kena denggi xde pun sampai cam2 forgging nyer...almakluh DBKL...flat aku disurrounding oleh flat DBKL...tuh psl ler sampai tetiap hari forging...huh....

Server Lembap

Huh...bosan sey...nak buka ni lambat..nak buka tu pun lambat...nak kena melangut plak nak tunggu buka page...kenapa ler streamyx blh lembap sedunia ni...nak naik taraf apa lagi ler tuh tah....bosan bosan bosan...

Sakitnya Hatiii....

Huh...betapa geramnya satu hari ni...Konon nya nak install WINDOWS XP...sebab dah bosan n leceh pakai VISTA ni...tp tu ler...dah install xp..x detect soundcard plak...dah ler tuh...nak cari driver pun punya lah payah...tambah lagi streamyx nih ada problem...kejap2 hang..kejap2 hang...huh mmg bosan...alih2 aku install VISTA jugak....huh...bosan sey...ye lah aku nih gila gak main game...tp kalau VISTA ni x berapa nak support sgt...byk benda yg dia x support...almaklum lah...terlebih maju sikit VISTA ni...Agak bosan jugak lah...tp mmg ler VISTA ni comei...lawa..sempoi...n senang...tapi cepat bosan..sebab nya tu ler...byk yg VISTA x support...

YOUTUBE plak....pun menyakitkan hati jugak...aku cuma nak buka video clip YOU'VE GOT A WAY by SHANIA TWAIN...xde ler sensored mana pun video tuh...eh...salah ayat...xde sensored langsung pun video tuh...semua nya bila aku klik ada notis THIS VIDEO NOT AVAILABLE AT YPUR COUNTRY...ada ke patut...yg blue2 semua tuh lepas plak kat MALAYSIA ni...benggang mmg tahap gaban dah ni.....video clip tuh mmg ler video yg aku suka dari aku FORM 3 dulu wey...errrhhh...sakit hati sungguh...

22.2.09

Weekend

Huiks...kemarin pi mandi kat pangsun...x berapa nak best lah...air dia kuning x jernih cam dulu pun...rasanya depa korek batu2 kat atas sana tuh kot...tuhyg air kuning and berbau...dah ler tuh...nak berendam pun takut..sebab nye...air tuh laju sungguh...very2 deras...takut hanyut..n jadikan cerita sbnrnya...mmg ler best jugak berpicnic kat situ...yg x best tu kalu jumpa Ketua Mafia a.k.a makcik tua tu...isk isk...mmg kalau pi sana xkan x jumpa...mesti jumpa...nak tau kenapa kite org panggil dia Ketua Mafia...sebab dia lah plg berkuasa kat situ...x cayer..pi lah sendiri...kompom korang akan terjumpa ngan makcik mafia nih..hehehehe...gbr x dpt nak upload sebab tuan punya kamera x save lagi dlm pc...

Hurm pastu ingat nak pi tgk upin & ipin...tapi tiket always SOLD OUT....huh...dah seminggu weii...susah sungguh...tp tadi krew GENG ada dtg alamanda...so pi ler terjah sekali....isk isk iskk...punyalah ramai peminat upin n ipin ni...saje je nak suh aqil pegang...wahh...aqil takut ngan upin n ipin....yg excited tuh UMMI & MAMA dia jer...hehehehehe.. Ingatkan UMMI nak belikan baju tuk aqil...tp xda size da...plg kecik 26..tp 26 dia very big lah..so xde ler...amik gbr jer...itu pun dari jauh sebab org dok kerumun kat upin & ipin tuh...ya allah...mmg x celuih aih....

tgk ler betapa crowded nya

blh amik mcm ni jelah...

aksi x senonoh bdk kecit

mcm tu jelah amik gbr...lagipun kalau dpt pun mesti susah gak...sebabnya aqil takut nak dekat upin n ipin tuh....tgk dari jauh jer berani...tgk ler sampai melangut rupa itu dah ha tgk upin & ipin...x dpt tgk lah....ada pun 10.30 punya tiket...xkan nak bw anak gi tgk mlm2 kan...dah kompom ler aqil tuh tertido kang...xpe ler...aku lebih rela beli DVD jer kang...sebab nya aku bukanlah kaki wayang..aku lebih rela tunggu DVD/VCD cerita tu...tambah plak dpt hubby yg berkira sgt kalau nak pi tgk wayang...so dr sakit hati kena lah buat pililhan beli jer...blh simpanan sama...hehehe...

21.2.09

Menu Hari NI

Huh...hari ni penat ya amat...aqil sekarang dah pandai bawa keluar dah...siap tarik tangan nak bawa pi buka pintu...jadi nya...bapa dia blk tadi terus pi taman pemaisuri tuh...dah 2 petang berturut2...tp hari ni..mmg penat..sebab parking jauh...kiranya kena joging ler nak menapak kat tempat permainan tuh...penat jugak...ada aksi naik bukit turun bukit...dlm perjalanan tuh ingat nak beli le sengkuang rojak tuh...tuh pasai jugak nak pegi situ jugak...hehehe...tp semua tutup...sebab ada DBKL BERKUDA da....hampa sungguh....xpe ler lagi...pastu ingat nak pi TESCO cari kerang...tp aqil x reti duduk diam lah atas motor...tuh yg mls bawa dia naik motor tuh...pi ler HERO belakang rumah tuh...(cewah belakang tau...padahal jauh jugak lah)...tgk kerang xda...isi keranag ada ler...x jd beli jugak...last2 nyer aku beli mi kuning jer...pastu buat pertama kali nya dlm hidup aku....aku beli jeruk pelam seyyy....x penah2 nak beli....lantaklah...pastu balik rumah jadi penat...so menu mlm ni mkn mee goreng jer...i goreng sendiri tau....dah lama gak x goreng mi ni...so inilah dia mee goreng ku
mi ni xda udang yer...ada ayam jer...miahahaha..

Ok lah...nak sambung chat ngan adik n kakak ni....mlm2 ni gosip best woooo..

Bye....

20.2.09

Akhirnya....

Akhirnya...aku berjaya jugak sidai baju ngan lipat baju aqil...tp ada sebakul...cam mls plak...sebab tetiba jer rasa sakit hati ya amat sgt...sampai rasa nak panggang org hidup2...huh.....dah ler nak upload gbr kat FRIENDSTER dgn cara mudah terus jadi x mudah...nih yang buat aku makin syok ngan FACEBOOK ni...kalau ada sesapa yg dari admin FRIENDSTER ni...up kan sikit lah cara nak upload gbr...dah ler kena kecik kan...pastu bl dah kecikkan...bila nak view pun jadi kecik....jadi x berapa nak syok ler...kalau FACEBOOK ni mmg ngam dah..sebab terlalu ringkas...very easy step to upload gambar...mmg i like...tapi satu lah...kita x leh nak view profile org tuh selagi bkn dlm list frenz kiter...very2 private....

Hari ni saja dah 3 album aku upload gbr kat FACEBOOK...sungguh suka....rasa cam lama dah x upload gambo nih...pastu dah lama x edit2 gbr plak...dulu bkn main lagi rajin...la cam dah mls sikit lah...nih sakgi nak pi scan gbr masa sekolah...member2 dah bising....gbr sekolah x upload lagi...jeng jeng jeng....aku pun x sabar nak upload gbr sekolah...tp bila aku tgk FACEBOOK sorang2...dah macam trend plak upload gbr sekolah...tp xpa lah kan....syok jugak...hehehehe...rasa2 nak upload gbr kahwin x???

Cerita pasal gbr kahwin aku tuh...isk..nak kata rajin laki aku tuh xda ler rajin sgt...rjn buat asap ler ye...ada ke patut lepas bersanding..terus lepak ngan kawan2 dia kat kemah buat asap...pastu aku pun amik gbr ler sengsorang ngan family aku jer...org lain xda pun...bz ya amat..almaklum lah kenduri yg kedua...yg first dulu buat jugak...doa selamat jer..konon...tp naik gak khemah kat rumah tuh 2 biji...pastu konon nak buat kenduri yg real punya plak...sebab aku amik masa dlm 6 bulan cam2 kot nak buat kenduri kahwin..(asalnya kahwin gantung dulu)....tp dok sebok suh bersanding gak..sanding ler...aku bukan apa...x berapa nak gemar no bersanding nih....sebab aku x pernah berangan pun nak bersanding...kot kalau yg jln2 kat taman tuh kan...tuh adaler aku terbayang...tp kalau kahwin dah lain kaum....susah jugak kan..pjg pulak...tp pendek kata..mmg gbr kawin aku x byk ler...gbr aku sorgg byk ler..tuh yg mls aku nak upload tuh....tp ade ler satu dua...nak tgk???

Masa nih...isk isk..kelam kabut tuan rmh..x tau kenapa...

Sbnr nya pengapit 2 org tuh adalah pengapit terjun....

Masa ni ngandung dah 4 bulan..


Tuh psl yg buat jugak kenduri tuh...mmg keadaan kelam kabut jugak..sebab ingat kalau dah ngandung mls ler nak buat kenduri...tp keluarga pihak laki nak buat...buat ler kome...Nih yg konon nak berpesan nih...x payah ler gatal nak kahwin2 gantung ni...kalau dah kahwin tuh kahwin jer ler....gantung2 pastu x tergantung pun...bukan cam zaman dulu...org dulu kuat ler kahwin gantung..zaman sekarang nak gantung apa lagi yer...hehhe..melalut plak....

Aqil nih pun dah ter hek hek hek....sejak menjak ni...manja terlebih over sungguh....

Merajinkan Diri

Hari ni ingat nak cuti dari YM lah....and so on...hari ni jugak dah delete travian speed indonesia...sebab lagging lama sangat lah...nama je speed..tp...lembap..yg UK punya pun ond way no delete jugak....cam dah bosan...sebab pop dah sampai 100...x blh tunggu lama nak delete....nanti kang x blh lari dari pc plak....

Opps...lupa plak...hari ni nak susun rmh...nak kemas almari dak kecit tuh...sebab baju dia dah mkin byk ler...pastu kena susun atur..dan memerlukan ruang yg lebih besar untuk baju dia...tuh nak tambah lagi sorg nih....hurm...nampaknya aku kena pilih baju nak simpan baju mana nak pakai n baju mn nak buang...isk isk isk...sayang nya nak buang...sekarang dah x keja...baju2 kurung semua tuh mmg dah jarang sekali nak pakai...bila rasa gatal jer nak berbaju kurung baru pakai..itu pun blh kira ler berapa....x pun kita buat jual bundle nak...hehehe...sapa nak beli...nanti suruh kakak jual ler kat kedai bundle tuh...depa tuh ada link...sng sikit...

Hari ni hari jumaat yer..x sedar plak hari ni dah hari jumaat...cepat sungguh...Aqil ni pun dah makin besar...otak pun makin berkembang dgn jayanya...dah...uiskkk.....hanya TUHAN je tau cam mana aqil tuh...tapi dia tetap comel n gedik...hehehe...tp sejak menjak nih...rajin tido...rajin jugak nakal rajin jugak tido...huisk..kalau dah tido tuh...sampai x ingat dah..sebab maghrib jer kekadang dia bgn...bila time dia tido...manik i pun berjalan ngan lancarnya...kalau dah bgn mmg x leh buat dah...sebab karang dia tlg siapkan sekali..ni pun sibuk nak tlg org taip...tiap2 hari kena marah dak kecit ni...kesian dia...kecik2 lagi dah nak dpt adik...INSYALLAH....

Oklah...kata nak susun rmh semua...tp masih lagi dok membebel kat sini..ok..bye amigos adios...

My Old Blog

Huh.....aku punyer blog yg lepas tuh...blh plak aku lupa...terpaksa plak buat yg baru...nampak sgt kan lama x buka....dok xcited ngan FACEBOOK....plak tuh terjumpa plak member2 lama...tuh yg syok tuh....hurm...balik dari sarawak hari tuh...mmg letih...kalau jumpa pun mesti nampak cam lemah jer..lembik jer...ingatkan org x perasan...ada gak no org perasan kata aku ngandung...huh...baru aku rasa nikmat sakit2 ngandung ni...masa aqil dulu xde ler mcm ni...ok jer..aktif jer...yg ni...lembik lemah longlai...siap hilang selera mkn...sampai x larat nak bernafas aku ni sebab x mkn...akhirnya hari tu aku jenguk jugak HOSPITAL KAMPAR tuh.....isk isk iskkk..aku pun x tau nak bebel apa memalam buta cam ni...cuma aku terkilan x dpt wish or present valentine's day...kan bak kata org tu dlm blog ni...sbnr nya niat kita jer...yg penting..plus...i never heard about that b4...dah convert baru aku dgr mcm2 cerita....sbnrnya aku dah jadi mcm hairan sgt n macam keliru...sebab..entahlah..aku ni dlm keadaan confuse....takut termurtad plak...tuh yg susah tuh...xda petunjuk yg bgs nih...hurm...

aku letak sikit lah gbr peberet ms kat kuching hari tuh...


tgh syok tgk lift kat parkson riverside kuching



ni plak kat waterfront kuching...

kat windcave bau


tu jelah dulu...leceh btl kalau kena buat blog baru ni...xpe ler...dah alang2 baru nih...blh join the community...huhuhu....lagi pun nak customize blk...huh....mkin lbt lagi aku tido mlm ni...isk isk iskk....

see in the next blog...