27.7.10

Kesiannnnn

Suamiku Seorang Penagih
13/07/2006
Oleh Isteri.....


Sememangnya memang dia pilihan hati ku kerana cinta dan sayang aku berkahwin dgn suamiku. Walaupun ku tahu dia seorg bekas penagih tapi semasa kami berkahwin dia telah berjanji akan meninggalkan tabiat buruk itu selama-lamanya...

Tapi baru usia perkahwinan kami setahun sudah 3 kali dia mengulanginya!
dan yang terakhir terjadi sewaktu aku pulang ke kampung utk melahirkan cahayamata kami yang pertama alasanya aku tiada dirumah dan terpengaruh dgn rakan-rakan bayangkan aku masih dlm pantang.

Tapi suami ku bijak menyembunyikan kegiatannya tanpa aku tahu kerana didepanku suamiku seperti biasa tiada tanda-tanda seorg penagih sehingga aku sendiri menjumpai jarum suntikan bersama dengan alat utk memasak dadah didalam seluarnya.

Aku pernah minta diceraikan kerana aku mampu hidup sendiri kerana aku bekerja sebagai pegawai tapi suamiku enggan kerana masih sayang aku dan anaknya.

Walaupun dia seorg penagih suamiku tidak pernah mengabaikan tanggungjawab nya terhadap keluarga. Tapi aku malu bersuamikan seorg penagih........ Bahkan keluarga ku masih tidak tahu suamiku seorng penagih dan mereka semua memandang tinggi terhadap suamiku.

Sekarang suamiku ada di kampung ibu bapanya dalam proses untuk mehilangkan ketagihan dadah sudah seminggu aku hidup sendiri di kota.Perasaan ku bercampur baur sekejap benci sekejap sayang tiada tempat nak kuluahkan rasa yang terpendam dihati.Hanya ALLAH yang tahu.....perasaan ini.

Kredit:
Source

9.7.10

Sepanjang Kursus Hands-on Cake n Pastri






Owh..mak sangat suka ok..tetiba esok nak buka kedai bakeri kan....padahal nak letak cream tuk deco pun dok gagap....tapi mak suka...wah entry terus cerita on d dot...ok slow2...[sabar nok sabar...mak tau ko xcited nak cerita kan...]

X perasan ke FB mak agak lembs seminggu ni kan...blog x yah ckp lah kan...mmg dah hampir nak tumbuh lumut dah...gitewww..sbnr nya mak bz menghadiri kursus cake n pastri oleh INSKEN n BAKERI RIA....xda dlm perancangan pun....tetiba pn temah kata suh ganti dia jer....xpe ler..peh tu dipendekkan cerita...dua2 pi sekali...ok..kelam kabut mak susun brg hr ahad itu....pehtu susah hati cam mana nak tinggal anak mak si aqmal tu kan...almaklum lah...mak kan ibu mithali gitew kata kau kannnnnn....

Ok..on d way nak gi hotel Amani di Bangi...[apa korg ingat xde hotel ker gi kursus...]bedebaq2..sampai hotel...lega lah sikit...dah dok tunggu bas tu...ok dah...nek bas..on d way nak gi kursus kat kajang tu...dup dap dup dap...mcm nak pi jumpa sapa ja..[mmg lah mak ada darah gemuruh....jenuh lah nak kena nyanyi lagu search n wings gemuruh]...mn lah tau kan..roti mak tu tebalik ker..meletop ke oven mak buat kan...tergolek dok ke jatuh ke lantai...ok..masuk lah kelas..disebab kan ada pn temah...kurang sikit lah memalu cat tu kan...so..dipendekan terus...pegang je mixer segala tu..tetiba mak rasa cam MARTHA STEWART kan...dok dapur camtu...mak sgt suka..nak apa jenis tepung bagai..ada jer..muntah bahan2 tepun hocay...

Gitew lah..dari hari pertama belajar buat bun n donut..hari kedua buat continental cake...[chef ni mak suka...sebab ada kena mengena...hahaha]hari ketiga butter cream decoration..hari ketiga ni apron mak dah mcm kain lap buruk dah..iskisk iskkkk.....hr ke 4 buat puff cream n chocolate..[kelas ni mak agak2 malu2 segan2 hocey...sebab chef tu bila bercakap dia straight tgk kat bola mata mak yg kaler cekelat ni kan...[tetiba mak rasa mak shantek....hocay..mak angkat bakul lagi...hak hak hak hakkk]hr ke 5 last day buat cheese cake n coklat moist...mmg syok lah..mmg mak suka kelas ni....