14.10.14

Entry baru beserta HFMD

 Salam semua....

Ok...ini sgt lama ya....bila last entry hari tu tah...asyik kan keluar masuk keluar masuk je...tapi x tau nak tulis apa sbnr nya...lol

Ok..ni nak cerita kisah diva terulung aku ni lah...blh plak kena HFMD...dlm erti kata lain tangan kaki mulut...

Dgr pon dah takut..tau2..anak sendiri plak kena...sempat jugak merebak kan kat abg dia si man gediks lagi poyo itu....dan sorg lagi anak susuan....(mak ramai anak wei...) lea...sian lea...

Tapi sebab yg pembawa adalah diva terulung aku ni...jadi dia lah plg teruk...dah kena quarantine...tu bkn saja kn quarantine...semua benda pon terhad untuk disentuh....dan semerbak lah bau dettol rmh aku ni....hari ni dah hari ke 4...

Ok...demi diva terulung yg tercinta..mak yg alah dettol ni terpaksa lah redha jugak...

Doakan diva mak cepat2 sembuh ye..serta budak poyo lagi gediks n budak merap si lea...

p/s : kalau rasa susah sgt nak rasa kebersihan diri....sila duduk diluar rmh....sekian...noted to whom may concern - suka btl aku ayat ni lately....

xoxo

14.2.14

Diet....

Tajuk bukan lah nak menceritakan pasal aku..aku x diet pon...cuma mengambil makanan kesihatan sajok... yo o o jer....

Ok..ni selalu lah aku tgk...mls nak tempek gbr...

Iklan diet...lansing semua lah...gbr sebelum...gemuk sakan...bertudung labuh...gbr selepas...kurus lah kan... pakai dress ketat sampai lutut...rambut wave kome...

Bila badan cantik...dgn kompiden lah buka tudung ye....haish lah...agak2 lah nak buat testimoni kan...peliklah...

xoxo

3.1.14

Aqil Darjah 1

Akupon x tertinggal...nak meng'entry' kan kesah aqil masuk darjah 1..

Alhamdulilah...aqil akhirnya menjejak kan kaki nya ke alam persekolahan...

Xda rasa sayu...cuma rasa risau...dia rilek n cool jer...mcm biasa lah dia kan...menten cool je..

Kawan nya sorg tu...siap nangis2 blk sekolah...sb katanya...mak bapak nya x dtg amik dia blk..tgl deme je kat sekolah...lol...mgu ni bdk darjah 1 blk awal...orientasi kata nya...

Hari  kedua...pegi tgk  aqil lagi....dptlah tgk jugak yg cikgu nya tanya soalan...dan nampak jugak lah dia menjawab dgn baik...dan yg penting..suaranya lantang ye...bgs anak mama....setakat ni...suara lantang...hanya dia sajalah yg aku dgr...

Sekolah pon...kita orgpilih sekolah yg agak kurang pelajar nya...blh dikatakan...sekolah kampung lah jugak..xda lah dlm kampung kan...cuma darjah satu ada satu kelas jer....jadinya..bila x ramai pelajar...cikgu blh bagi tumpuan lebih kat dorg2 ni kan...tensi pon xda lah sgt...mmg x ramai pon deme sekelas...x sampai 30 org pon...tambah lagi..aqil mmg sgt2 memerlukan cikgu bg tumpuan lbh kat dia...jadi...Sekolah Kebangsaan De La Salle Kamper Perak menjadi pilihan...

Xda lah risau sgt dia kat kelas n rehat...cuma risau part dia nak blk sekolah masa tgu bas saja...hurm...harap2 dia tau lah...memandangkan bapak ko sebenar nya x amik kisah pon...lg penting tuk lepak n bersembang kosong ngan kawan2 dia yg kat luar nun...cuti byk habis kosong camtu jer..

p/s : baguslah dah berjaya mematahkan hati aku untuk memulihkan hubungan ini....sekian...

xoxo