25.10.10

Saya kena tagged...adeh

1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup anda?

Duit…tp saya bukan mata duitan[ayat fatin..hahahaha]nak buang air pun pakai duit ooo


2. Benda yang terakhir anda beli menggunakan duit sendiri?
Coklat Van Houten n Soya 1L

3. Dimanakah tempat anda ingin melangsungkan perkahwinan dan tema perkahwinan idaman anda?
Ingat nak buat kat taman..kaler pink n white…pakai gaun yg shantek2 tu kan…tp tulah…kawen ngan org melayu…so lsg xde angan2 itu..ngehehehe..

Adakah anda sedang bercinta sekarang?

Ye kot

5. Berapa lama anda akan mencintai kekasih anda?
Seberapa lama yg boleh

6. Novel/buku/majalah yang terakhir anda beli?
Mami Baby...sebab aqmal mng kandid kamera...hahaha

7. Di manakah anda selalu berjumpa dengan kekasih anda?
Saya mana ada kekasih...Somi ada lah...jumpa kat rmh jer....


8. Apakah nama penuh anda?
Nak yg mn satu..saya ada dua nama

1. Shirley Prescilla ak Duncan

2. Rabiatul Adawiyah bt Duncan

9. Antara mak dan ayah mana yang anda lebih mesra?

Mak..sebab dia pompuan…..plus mak pakai no digi…morah nak koling2..hehehe

10. Namakan orang yang betul-betul anda jumpa dalam hidup anda?
Ke dia nak tanya....org yg betul2 anda fikir untuk jumpa kot fatin....Kekasih,Suami,Bapa kepada anak2 i

11. Adakah anda basuh baju anda sendiri?
opkos lah...sapa lagi nak cuci...kekadang pas kat dobi jugak walaopon den housewife kan...ngahahahaha

12. Di manakah tempat yang betul-betul anda mahu pergi?
Serian Sarawak...walaopon selalu blk...org bg duit sejuta..tempat pertama aku pegi..mmg rmh mak ler...mn lagi nak pegi...

13. Pilih satu, peluk atau cium?
Peluk

14. Beritahu 3 benda tentang orang yang tag anda?
1. Loving Mum 2. talkactive jugak kekadang tu…3. saya tidak tahu seterusnya…

15. 5 benda yang anda sayang sangat dalam hidup anda?
1. Azataq

2. Pc

3. My Phone

4. Oven

5. Berok Ben…[walaopon]

16. 5 lagu yang anda suka dengar?
1. Division – Aly & Aj

2. Be Good To Me – Ashley Tisdale

3. Sinu – Masterpiece [lagu iban ok]

4. Jahat – Stacy

5. Gimme More – Britney Spears


17. Bilakah tarikh lahir anda dan di manakah anda menyambutnya tahun lepas?
27 Nov dekat Paya Basung, Malim Nawar..masa tu tgh pantang..[walaopon dah over sikit hr dia…ngehehehe..[kang aku kata atas katil kome bsg plak…]

18. 5 orang blogger yang anda mahu tag

oleh kerana buyui telah di tag…maka saya tag org lain

1. JA

2. Ibu Manan…[ngehehehe]

3. Ulfarisya

4. Zilla

5. Anim…….[ni org tah bila dpt msk blog tah…last topic is ramadhan…isk isk isk]

19. Cerita sedikit tentang blogger pertama yang anda tag
saya x kenal dia…saya Cuma kenal di alam maya sahaja…tp sebab dah join FB, Blog, Twitter..maka saya sedikit sebanyak kenal…tinggal nak buat reunion jer…[siap nak buat reunion kata kau……ada hati]

16.10.10

Wiwit....

Huwee....nyum2...ngeh ngeh ngeh..

Hari tu..mama ada order cupcakes...katanyer tuk Cik Dee...anak dia Ema kawin...aku punya lah ingat Ema ni pompuan...rupanya jantan...heran ler..pesal ler panggil ema....ok...end story about ema...aka saiful [nama sebenar]..

Ma oder...katanyer buat ler berapa biji yg boleh..aik..cam mn kan...sebab nak bg tuk meja pengantin...sudahnya ai buat 50 biji jer..asal nyer nak buat kaler maroon..tp sebab last minit...ada kaler merah yg telah menjadi kaler pink seperti di bawah...ngehehehe
Sebelum di pack

Sudah berada diatas meja penanten...

Pehtu semasa hari kenduri...[hari ni ler....we olls pun pi ler kan...]masa Mr A tgh lepak kat meja makan...ada ler makcik tu dok gosip tentang cupcakes pink itu...ouwhhh...terharu den sambil verangan kan...ngahahahaha...depa kata cupcakes tu comel...tempah mana??? ada ler makcik lg sorg kata...org2 sini bagi....[naper ler Mr A ni berat mulut kan...cuba ler mencelah kata...bini saya yg buat tu...kalau nak tempah sila dail nombor ini....ngeh ngeh ngeh]

Wah verangan kan..pantang dipuji...isk isk isk....ada yg mini cuppies tu...x sempat nak snap..so lepas ni sapa nak oder...saya suka nak buat...ngehehehehe...syok2...

Jadinya...ising dia tu ada lebih...sayang plak nak buang...nak simpan pun sampai bila...pagi td..sempat ler buat 15 biji...petang ni suh aqil bw kengkawan dia mkn ler....

Tuk kengkawan aqil

14.10.10

Sambungan entry...

OK..mn last..dia naik wad yer...

Pas tu..baru ler aku naik wad..cepat2 suh Mr A pi tgk baby..sebab takut depa kasi susu tepung...nsb baik sempat..so bw lah baby pi BF..walaopon br pas C...tetap nak bg gak..sebab susu mengalir keluar...jadinya..sebab x leh bengkok maka Mr A n Mak aku tolong pegang baby suh ngiring...ngehehehehe...bertapa 3 hari kat wad br leh balik...

Oh..x sabar nya balik...esok nya kena bawa baby pi Hosp sebab kuning....kesian baby kena amik darah...dok ler ulang alik...so mak dia ni x reti duduk diam kan..plak tu kaki jalan...mentang C..apa lagi..berjalan sampai sunway ko br bersalin 4 hari jer...almaklum ler...sebab pehtu aku kena blk taiping...dan seterusnya terus duduk kampar...pindah...kiranya baby seminggu jer kat KL...tu yg jln sakan tu....[kome x tau aku pucat giler masa tu...tambah mak putih kan...lagi ler nampak...verangannn]

Ok..pendek kan cerita...[sebab aku tgh bz nak siapkan oder cuppies ni..esok depa nak...]sekarang dah setahun....dia dah leh jalan2...sambil jalan2 tu tgn belah kanan mesti kat atas...tuk balancing kot...lol...ngehehehehe...pehtu dok demam2...kjp pns kjp sejuk...ouwh...letih nya aku sebab dia merap....manja kan..pehtu td terperasan gusi bwh dia terbelah..rasanya nak tumbuh gigi kot..tu yg demam sama kot..sekali kena cucuk MMR hr tu....plus sekarang ni..mulut ya robi...sabar je lah den...pot pet pot pet...walaopon satu hapa pun aku x paham..bila org iyer kan dia..omboi gelak sakan suka....ngeh ngeh ngeh...nyampah ai...hahahaha....so itu lah dia...dia sgt lah comei n manja....pehtu dia n abg dia berpakat plak tu..kalau mama marah abg aqil...adik bekap abg ok...camtu lah jugak..kalau mrh adik..wah abg bekap plak lg...hoh...sabar je lah den..nakai x yah citer ler ye...sama je ngan bebudak lain....n kemarahan mak dia pun sama je lebihj kureng cam singa lapar...hahaha...ok lah...

p/s: bila ler anak org ni nak blk..semak rmh btl..memalam camni x reti nak blk..xkan aku nak halau plak...hoh...semak....!!!

Aqmal Rafhan...u totally such ur mother....hoh....

13.10.10

Aqmal Rafhan




Aqmal Rafhan sekarang dah 1 tahun...oh...dear...mcm mana nak start citer psl dia ni..

Ok...masa dia lahir mmg xde masalah...cuma mak dia jer yg masalah nak keluarkan dia secara normal...akhirnya...C jugak....x kesah...janji sihat n selamat dua2 org...bila dengar depa misi2 ni kata...baby biru baby biru....wah....aku dah cuak giler...dah ler mmg gigil sejuk + takut [well aku takut nak bersalin hocay..]..kenapa lah....xkan baby bpucat sampai biru kan...oh susah hati nya...tp dok dgr jugak suara dia ni yg sgt bingit..doc dtg tunjuk baby....suh tgk gender bagai....mmg dia pun bertentang mata gitew oh..[sapa kata baby x leh buka mata sebaik keluar dari perut..??] then doc pun ckp..u punya baby bkn nangis...tapi menjerit....[ouwh..aku senyum jer...]baru lah sedar...yg depa bising2 kata baby biru baby biru...rupanya..code baby biru is for a boy...cet....ye lah kan...protokol depa ni....mak baby tgk jantina dulu baru leh sebut...hoh...

Dah selesai semua..baby naik wad dulu...so dia first jumpa bapa dia then baru inik dia tgk

Ouwh...saya sudah hilang mood untuk menulis kerana baru selesai belasa pintu bilik mandi sebab x dapat pukul aqil ngan penyapu....kerana...AQIL TELAH MENUANG MINNYAK MASAK SETENGAH BOTOL YG 2KG TU DENGAN GARAM, SOS, KICAP PEKAT, OLIVE OIL, BAWANG PUTIH, SOFTENER, N SABUN BASUH KAIN SEGELEN ...SEMUANYA DIA TUANG DALAM MESIN BASUH YG TENGAH BERPUSING...YA..DIDALAM MESIN BASUH ITU ADA KAIN BAJI YANG SANGAT BANYAK...KETIKA ITU SAYA SEDANG BUAI AQMAL UNTUK TIDO SAMBIL POST ENTRY...OUWH..SAYA SGT GERAM

11.10.10

Frenemies

Tajuk yg sama ni tapi cerita yg lain.....

Korang seronok x bila dpt jumpa balik kengkawan masa kecik2 dulu..masa hingusan2 dulu tu...bak kata org...taik dia pun ko tau cam mana bau kan....

Tapi bila x seronok tu kan...bila kwn tu membawa cerita yg x sedap didengar...pendek kata..GOSIP LIAR lah kan...tulah FRENEMIES kalau nak tau...n frenemies itu telah bertukar jadi bahan gosip girl antara DIVA CPD N MISS B...oh...[verangan dlm marah hocay].....kan..

Sebok jer nak tau kan...pehtu yg best tuh...siap koling my HUZZ tu nak tau cerita selanjutnya..ker dia call sebab nak bagi tau cerita...mana2 lah hanjengz...janji ko kaya ngan bahan gosip liar ko kan...x sepatah pun dia nak tanya DIVA SENSASI abad ini cerita yg betul..terus2 dia judge bad condemn lagi ko...sah kan hanjengz...ko giler jeles ngan mak..... FYI !!!! AAK...

Oh mak tau..mak sekadar HOUSEWIFE..[sedor diri..] sebab tu ko jeles kan...kehidupan mak sama je ngan kehidupan korang yg bertungkus lumus cari nafkah laki bini tuk kehidupan yg elok...korg penat2 tlg laki kan....tp mak rileks je kat rumah..semedang ngadap FB...ko mampooo???lagi sekali..mak tau mak DIVA SENSASI...hoh....

Plus mak tau mak ni shantek bak kata kwn si Miss B, RJ...ouwhhhh...[verangan lagi...]selalu jadi pujaan hati jejaka2 diluar sana...tapi walaopon kan mak ni DIVA SENSASI..mak stick to the one hocay...[oh mulia nya...]ngehehehe...[ok part ni mmg x de kena mengena...saje je nak kasi panas cerita walaopon mak tau mmg agak benar sikit kan....kannnn...[sapa yg berani menidakkan...??]

Oklah..lepas ni nak kena pakai skinny jeans jer lah...malas nak pakai kain ke baju kurung ke...sebab hampir nak londeh n terkoyak sebab org sebok jer nak tolong jaga sampai terkoyak2 kan

p/s: tetiba aku rasa aku ni lagi ok dari mulut tempayan walaopon kan mulut aku ni mmg hanjengz sikit..[ngaku ok...]tp sekureng2 nya aku ni x mengeluarkan cerita yg x sahih....aib2 org yg aku tau aku simpan jer....kena aku giler meroyan nak cerita kan...habisler kome yg tolong jaga kain mak ni....silap hr bln x berbaju kome aku post aib kome kang....ko tgk...

BILA DIVA MENGAMUK