26.9.11

Catering

Alhamdulilah...

Cherrylicious telah memajukan diri setapak lagi setelah membuat CATERING LAKSA SARAWAK tuk EPU JPM....wah...mcm bet jer bunyi kan...walaupun pada ketika itu naik turun naik turun spital..tp demi kemajuan bisnes n masa depan anak2 yer...[giler poyo ayat ko..]

Memang agak letih n pengsan lah buat catering ni....laksa sarawak ya pembaca2 sekalian...bkn laksa johor or penang ke apa....dimana pes dia kita kena import dari sarawak yer....so bila x pernah buat tuk 500 org ni...agak bengong jugak mula dia...sebab x dpt bajet berapa kilo pes nak digunakan...maka order jer lelebih...lebih yg sangat lebih yer....xpe..pasni dah blh bajet semua dah..

Dan hasilnya adalah...memajukan lagi setapak bila semalam [ahad lah 25 sept]jual laksa sarawak kat pasar malam bersama2 cupcake yer....

Gosh..giler berani mati ko jual laksa sarawak kat KAMPAR PERAK!!!!...haruslah x jln walau sebungkus....xpe...mak pikir positif jer...sebab laksa sarawak kan...plus org kampung ni byk takut nak cuba makanan baru..nak2 makanan yg bkn selera depa lah...so xper...kita sabar yer...nak buat hari mencuba laksa secara free mmg x dibuat ya wahai org2 kampar....[bak kata makcik tu...mahainya rm3...beli nak cuba jer...]maap lah makcik...jual rm3 tu mcm x blk modal jer ai rasa makcik....

Jadinya...pada sapa2 nak buat kenduri menghidangkan laksa sarawak...sila lah kol ai...or lawat lah CHERRYLICIOUS yer..insyallah boleh buat..

p/s: disebabkan pengsan2 buat catering hari tu...maka sekeping gbr langsung xda untuk diuplod di blog biz...sedih...


xoxo

17.9.11

Kali ke-3 Yang sangat....

Sbnrnya...tadi dah tido dah..tetiba terjaga sebab rasa perut senak...oh...sekarang memang susah sikit bila nak tido..bukan setakat dua tiga jam..kekadang membawa kepagi..

Oh kali ketiga ini sangat2 mencabar...memang sangat2 letih....dah masuk 27 minggu...memang kali ni sangat jauh berbeza dari yg dua org sebelum ni....

1. bila time makan...mmg lah makan..tp bila dah makan....rasa nak terkeluar balik...kekadang baru mkn 4 5 suap pon perut dah rasa ketat ya amat....bila x makan rasa lapar lah plak....

2. bila sudah makan...mmg susah sikit lah...duduk x leh..berdiri pon letih lah plak..baring lagi lah..memang x blh...

3. nak tido pon amik masa yg lama sangat....selesai makan kul 7 malam....pkl 2 pagi blm tentu boleh baring lagi...sangat lama...

4. tengah tido pun masih rasa x selesa...bila x selesa...batuk2...bila batuk2....sakit perut...n semput lah plak...[semput ni..org x asma pon kekadang kalau ngandung depa pon leh semput..ini kan pulak kalau memang ada...hurm..]

5 akibatnya...tiap2 hari rasa ngantuk sangat2....

memang rasa terkialan sedih semua ada...marah xyah cerita lah...sebab bila letih badan pon sakit..semput senang nak singgah...bila duduk rileks sangat x buat apa...badan lagi letih jadinya...pon mengundang semput jugak....pendek kata memang kali ni xtau n x jumpa apa kemahuan baby kat dalam ni..semua benda dah dpt n dah masuk...hari tu beria2 x sabar nak masuk rmh...sampaikan kabinet pon x buat..sanggup beli yg dah siap semata2 nak masuk rmh baru agar lebih selesa...tp x jugak....nak mkn kat luar x berapa nak selera....kekadang teringin sangat nak mkn..bila depan mata...sesuap dua jer mampu...lepas tu terkeluar balik...masak kat rmh pon..sama jugak...memang sekarang ni sukar nak menjamah makanan...jadi bila x cukup makan..maka zat semua pon kurang..bdn jadi letih lagi...n semput lagi...oh...

Sekarang tgh menyabarkan diri...kerana lagi beberapa bulan sahaja lagi untuk melahirkan....n sedang menyabarkan diri jugak dan memaksa diri tuk makan...supaya sihat untuk menjalankan tugas.....

p/s: mcm mana nak buat lagi ya....kdg2 sakit hati tgk org tu punya sedap tido...kita ni dah lah susah nak tido...bila dpt tido..bdn plak buat hal...pusing sikit terseliuh...pusing sikit krem...adoi...

p/s2: baby sila beri kerjasama ya untuk kesihatan kita berdua....

xoxo

11.9.11

Air Dicincang x Putus

Kdg2 kita selalu raa sakit hati..kecik ati...mcm2 lah lagi peel kan ngan ahli keluarga..kdg2 ada yg blh sebut..kdg2 ada yg leh tegur...tp yg x best bila kita kena diamkan semua....itu lagi lah mmg x best..makan dalam kan....

Mmg lah kekadang tu kita kena jaga hati org lah jugak...tp sampai tahap masa mcm tersadung lak...'asyik jaga hati org ja...' kan...

Tapi walau mcm mana pon teruk sadisnya hazab nya seseorg yg dlm family tu...kita kena hadap jugak seumur kita kan...jadi jalan penyelesaian nya........


MEMANG XDA.....[nak simpan mkn hati.....bila tegur...kita plak yg dikatakan teruk....hurm...]

Jadi maka sama2 lah kita jaga hati memasing ya....paham kehidupan...dan jgn suka nak terjah ikut sedap molot jer.....sb kekadang ada perkara tu kita rasa nak tembak jer molot dia...sedap ckp jer....plg x best bila org tegur kita tanpa sebab....sukati main cakap jer...mentang lah kan..kita surirumah.....tapi aiolls mmg surirumah yang juga menjana kewangan ya....bukan jenis surirumah yang mengankang jer....ini org tetua lah ni....kalau masuk bab rentua mmg susah kan....makcik2 ni...depa suka ja nak sebut....tgk yang tersurat ja....yang tersirat depa x nampak...dan kekaang lagi teruk...buat2 x nampak...isk isk isk...

SEDIH....sebab rentua ni..kita lagi susah nak marah blk.....derhaka org kata....jadi tempat pelepasan amarah sangat n kecik ati bagai...dilepaskan pada sang suami yang jadi dinding bila kena dgr bebelan hal2 keluarga...hurm....












9.9.11

Kisah Cukai Telco

Hurm...terkejut jugak mula baca kat twitter kata kena caj...esok2 dgr kat paper lak...terus cam hangen...sebab kena bayar cukai..oh x best nya...

Aku ni mmg lah x suka kalau nak byr lebih pada seseorg..tp service nan hado..x hengat..sekali nak topap sampai rm30 dah kena tambah sampai rm1.80....punya lah x best kan...nampaknya kena ada jalan dari mengelak kan byr cukai tp service cam haram...

1. Kena say goodbye to BIS lah....[mak rela...sebab service pon xda lah bgs sgt...tp kat 5353 ni cam berjalan lancar jer digi ni....tp kat paya basung x lancar...n putrajaya oso x lancar...jadi keputusan...babai BIS...]

2. Aku bkn lah insan terpilih untuk membayar cukai ke atas benda yang aku nak guna..hohohohoh....saya surirumah ja...

3. Nak guna BIS bila perlu o sangap kan...tp kat paya basung mcm x guna jer...jadi abaikan...bila kat putrajaya ada wifi..lagi diabaikan....so kesimpulan nya x guna lah yer....kat rmh ada berok...

4. Sebulan topap rm10 jer..derma lah jugak 6kupang kan.walaupun...motip sebab senang org nak kol ja....

5. Bertahan 6 bulan sebab nak tkr pi stimix...[kalau cam tm x kesah nak byr cukai...sebab dia punya service ok...kalau tepon rmh ke rmh pree...nak sms...sms kat fb ja...hbs cerita...]

Jadi makanya..kn lah bertahan...oh..saya ada dua preapid..celcom n digi....dimana dua2 pon guna..ayok...kn aktifkan jugak ya dua2....jgn lah heran ya kalau tetiba pasni kol henset x dpt2..hehehehe...nanti aku bagi no tepon rmh ya...tepon rmh jer...jadi semua org sila bg no tepon rmh ya...sng nak chitchat pree...ngahahahaha...

p/s: rs cam lama sgt 6 bulan tu.....tukar plan hari tu sebab x tau dah nak dpt rmh..kalau tau dah dpt rmh leh msk...bertahan lah lagi sebulan tuk plan berok yg lama...kalau x..sekarang dah guna stimix kan.....

xoxo

8.9.11

Masih dialam kebizian

Iyer korang jangan ingat korang je kembali bekerja setelah seminggu cuti raya sakan kan....aku pon kena bertungkus lumus...mcm kan xda bawa perut jer....tp kerja harus dilaksanakan dan disiap kan...

Oh My BB!!! mmg bz ya amat..setelah bz penat sebulan puasa hari tu sebab kek....sekarang bz ngan cuci rumah n pindah randah...yer bukan setakat penat tenaga badan yer..mata pon penat...poket pun penat...hohohoho...mata penat pilih barang nak beli...poket penat asyik kena keluar kan duit...isk isk isk

Sekarang dah bersiaran penuh dari 5353 ya...[aku tau mesti korg dah muak tgk nombor tu kan....saje je riak tayang nombor rmh cantek....ada ong ooooo...hahaha]

Jadinya...sebab nak elakkan letih ya amat...bawa barang sikit2 dari rmh sewa pindah ke rmh baru...guna ACD je makcik...kira lah berapa kali angkut lak...dah lah cik AGH masuk bengkel..ala..time ai bz lah nak masuk bengkel lak.....

So dlm agak kebizian ni..ada benda rasa amat kecik hati n sebagainya...sebab ada org minta tlg siap kan barang....pastu siap kena delivery sekali...oh..saya mmg rasa sgt kesuntukan masa...bukan lah nak kalut2 pindah...tp sebab nak cepat2 pindah supaya duit sewa dikurangkan...duit bil air n letrik jugak kurang..lagi cepat pindah lagi cepat cherrylicious akan berfungsi balik....yg x syok nya...bukan tuan sendiri ya minta tolong...tp guna org lain...sangat x best kan....kalau mendatangkan untung kepada saya....mmg saya x kesah....ini nan hado....ikhlas lah konon kan....


Ok...ini satu hal lagi....tetiba ada org putrajaya tepon kemarin ni kata....boleh ke nak buat catering Laksa Sarawak....yer...nak masak bukan susah yer..senang je nak masak Laksa Sarawak ni...Laksa Penang pun bagi aku sangat senang....cuma itulah..sanggup x sanggup jer...jadinya kalau jadi projek ini...makanya cherrylicious akan ada agenda baru...buka order tuk CATERING LAKSA SARAWAK....wah...sikit2 jadi besar ya...moga2 dirahmati n berjalan lancar segalanya....

p/s : hari tu masa raya sangat sorry2 to cik Umar..sebab hari tu dia dtg nak beraya..mula ingat kan nak dtg kat paya basung..rupanya nak dtg ke mambang bersama menantu baru beliau...tapi mmg sorry sangat2...rmh xda apa pon...jadi makanya bersalaman dari dlm kereta jer...hee...sorry ya cik umar....nanti kalau buat open house...sila lah jemput...Saya jemput cik umar dulu...hehehehe....

xoxo

6.9.11

Trend Profile Pic

Korang perasan x sekarang ni kalau buka fb mesti ada album raya...profile pic pon akan bertukar gambar raya...[termasuk aku lah tu..] kan..dah mcm trend...hahaha...nsb twitter ni agak lembs sikit nak update profile pic nya...maka itu ja lah gambar nya...jadi..selamat beraya lagi ya kawan2...







xoxo