28.7.11

Birthday Aqil

Wah...seminggu ni agak mengerah tenaga yer....Ha'a birthday aqil 31 july ni...tp sebab dia dah sekolah...maka mak pon amik jln sng lenang...sambut je kat sekolah bersama kengkawan dia...tp 31 hari ahad...maka terpaksa lah diawal kan pada 29..iaitu esok ler..hari jumaat....nak buat isnin..org dah poser...walaopon bebudak itu x poser...tp kita kan kena mendorong mereka berposer...jadi...29 lah tarikh nya.....

Agak letih jugak sebab nak menyediakan goodie bag tuk party tuk esok..isnin dah siap menjalankan misi...sekali misi kek lapis tuk tatapan semua untuk diorder pada hari raya yer....ok berbalik kisah goodie2 ni...tetiba mak rasa..mak lah mama yang paling bertuah kerana diberi keupayaan sebegitu...menyediakan hampir 90% juadah2 yg akan disumbatkan ke dalam goodie bag itu...tetiba mak bangga and alhamdulilah...ada bakat sebegitu rupa..walaopon bkn bakat menyanyi kan....agak2 ada x akademi fantasia Cupcake ke...fancy cookies ke...ngehehehehe....

Antara yang mak sedia kan sendiri adalah....

1. Almond Chocolate....
2. Fancy Cookies
3. Cupcake
4 Cake [buat cukup syarat dia nak potong n tiup lilin]

5. Air Kotak...[oh itu diluar keupayaan untuk buat sendiri...ngehehehe..]

Makanya esok kita berpartay ya.....Plan tuk harijadi dia sebetul2 nya pada hari ahad...adalah...jenjalan ikut suka Aqil Ridhuan...dan mkn ditempat pilihan Aqil.....[haruslah dia pilih big apple jer....tetiba dia pilih kenny rogers....mak pon suka....hahahaha] kebetulan hari gaji dia punya bday...maka...blh lah..hahahaha

xoxo

22.7.11

Memory....

Budak2 zaman 90'an

WELCOME TO MY WORLD

Nama : Siti Nurhalijah
D.O.B : Rahsia
P.O.B : Perak
Umur : Rahsia

Hobi : Membaca Buku, Menolong Ibu, Mengemas Rumah
Cita2 : Akauntan
Makanan Kegemaran : Masakan Ibu
Minuman Kegemaran : Yang Sejuk
Artis Kegemaran : KRU, Feminin

Sekolah : Sek Ren Treacher Methodist
Darjah : 6

Kata2 : Ilmu Itu Tangga Kejayaan
No Telefon : 05-8067839
Alamat Rumah : Taman Aku

Anda mesti pernah tulis biodata cam ni kan...ngehehehe....kata2 tu kekadang amik kat dinding2 sekolah jer...etc.. masa itu emas...ilmu itu pelita hidup...lol...

Zaman 2000
Emel : apakusuka@hotmail.com
MIRC : #kampung #mamak #kl
Nickname MIRC : akupunyasuka


2005

Emel : akusuka@yahoo.com | akupunyasuka@hotmail.com |
Friendster : akusuka@yahoo.com
Myspace : akusuka@yahoo.com

SEKARANG

Facebook : www.facebook.com/akupunyasuka
Blog : akupunyasuka.blogspot.com
BBM PIN : 2345F432
YM : akusuka
GTALK : akupunyasuka
WhatsApp : akupunyasuka
Twitter : akusukalagi
OK....sekadar suka2 jer...teringat zaman sekolah2 dulu kan...tulis setiap helai ni...siap pass2 buku biodata tu every kelas suh isi...lol..siap kekadang tu..bukan buku tulis biasa yer...buku biodata tu..yg ada background sgt chantek..kekadang tu ada kunci...kalau pilih lagi..siap ada bau wangi lagi..[sampai sekarang pun cam teringin nak beli..tapi nak buat apa??]pehtu lekat gbr yg posing agak x hengat kan...lol...mekap ngan gincu merah...wah gitew...hahahaha

Sekarang..xde ye ko pass2 buku tu..just share jer fb n so on....then copy paste..add accept..lol..sgt senang kan...

pendek kata benda2 ni semua konon tuk tidak memutuskan hubungan lah...tp sekarang ni ada korg buka buku biodata tu x??? lagi nak tanya...korang letak kat mana buku tu?? Tapi ada yg dlm list pun kekadang x kenal...x sapa2 lah...ter add...lol

p/s: dulu bkn main lagi PenPal...sekarang PayPal!!!
   

xoxo

20.7.11

Cherrylicious

Kempen Iklan sendiri yer...mari lah pada pembaca2 sekalian...[aku x tau lah berapa ramai kan....ngehehehe..mcm ada jer kan....] sila lah jengah e-shop saya di cherrylicious...dan sila lah follow aiolls....anda semua yang baik hati..sila lah jugak iklan kan saya punya blog di sebelah2 papan iklan anda yer....anda mmg sangat pemurah....

Makin ramai followers rasanya makin semangat kot...sebab sekarang mcm muram jer blog...erk...aiolls tambahkan gambar sekali yer... :)





xoxo

19.7.11

Stress...

Ye hari ni nampaknya ramai org stress ya...x kesah lah stress sebab apa kan..mmg x leh stress pon...dah hari ni aku pon teramat stress nya...bila apa semua benda buat pun x jadi..ditambah plak..plan yg suka nau org tu bikin x jadi...mmg sgt2 stress....actually stress ni telah dikumpul setelah beberapa hari yer...jadi tunggu masa nak meletup jadi volcano...sekarang tgh kontrol stress lagi walaopon sbnr nya rasa nya nak patah dua kan kibod ni...

Tiada kata2 seperti..ibu mengandung x leh stress....ye..sapa lah yg pepandai buat ayat camtu..sapa lah pencipta ayat2 mcm tu..sungguh x rasional...tah hapa2..apa kalau ibu mengandung tu mesti senyum jer ler ye...coba kalau org pi remuk2 kan kereta kau dpn kau...kau ngandung kan..adakah ko senyum jer...x kan..mesti ko akan jadi gorilla kan...dan aku rasa..xda makna nya..kalau stress jer..maka baby kan dlm pon stress jugak..hoh...please lah..cuaca pon lagi menambahkan stress...tu blm keadaan sekeliling lagi..hoh..

Ada tweet kata...rakyat malaysia plg ramai yg tertekan....no 1 tertekan wanita india...hurm..salah satu tertekan tu sebab....laki leh kawen 4..dah tertekan dah para2 wanita...tu blm lg..ngan keje yg mmg menyakitkan hati...x campur org2 sekeliling opis lagi..sampai rmh lak...ayok..tu kesah org bekerja....blm kesah mmg org yg duduk kat rmh...mmg hangen kan...

Apa ayat ko kata..pi lah amik cuti....ada ayat camtu kan..aku x lopa..baru nak suh bawa anak pegi sekali...dia dah bg muka berok himalaya dah....tau pon ko sendiri x sanggup nak hadap anak ko sendiri...jadi bila masa aku nak bsg2 ko jgn bsg2....ditambah plak...tulah..apa aku nak buat suka nak bagi tebekanglai....sampai kekadang nak masak pon jadi x masak...agak suka kan bagi org tertekan....

p/s : so sekarang sedang mkn hati ulam jantung tanpa sambal...x sedap kan...itulah rasanya...

xoxo

15.7.11

Yaya Demam

Olo...sian lah anak dara mama sorg ni demam...tetiba demam tanpa sebab...dah sementara entry ni ditaip..dia dah 4 hari rasanya demam...lama nya lah hai....cam mana ibu jaga ni yaya...pok ibu kang baru tau.....haish..risau lah kan...baru nak 5 bulan ja...dah demam lama...kata ibunya cecah sampai 38.6...dah nak 39 tu..hish....

cepat2 sembuh ye yaya....ibu dah ler suka buat amazing race..walhal dia surirumah je sekarang ni...x blk hari ahad pon ok jer sbnr nya...aje xnak jauh dari laki kan...sian yaya...dah ler demam....kena kesana sini..penat lak..mesti lagi demam lagi...haip...tetiba rasa nak lempang je ibu ni......muehehehe...

Ok..ni si anak dara mak yg sakit demam....[genetik gediks dlm darah sangat x leh hilang...hahaha]


p/s : kan betul aku kata....genetik gediks tu masuk sekali...maghrib td dpt mesej via fb kata yaya cam abg aqil...nak jumpa ngan pak long terchenta baru sehat...ayok....hbs lah paklong kena tukar profession ni...jadi doktor terjun...hahahaha

[pesanan ringkas itu telah diedit mlm ini yer...hahaha]

xoxo

9.7.11

BERSIH 2.0

Tetiba aku nak post entry berbaur politik...matiklah aku lepas ni....tapi sebab mcm x puas hati kan...

Tadi dpt tweet...kata ada kanak2 kena tangkap sepanjang BERSIH tu dijalankan di KL...lol...ayok...terus aku cam benggong....apakah..banggang x banggang....ramai org kata satu perhimpunan...tp yg aku tgk dari mata kasar n utube also...more to rusuhan....macam ni lah kepada mak bapak yer....kalau nak pergi ke perhimpunan yang macam ni..please...jangan bawa anak2....xkan ko nak train anak ko jadi pemberontak kan....sedih tau....pastu kalau dah mcm hal2 politik ni....org akan anggap macam satu rusuhan besar besaran....maka orang2 yang pendek akal ni akan buat sesuka hati...selalunya lebih kepada org2 muda lah..tapi aku tgk pak haji pun dok melayan jugak....x elok lah perhimpunan camni....cam racist pun ada...ayok...

Pehtu ramai org kata BERSIH ni..ada kaitan ngan si ambiga tu...ayok...hari tu ada terbaca pasal ambiga punya rules ni...merah padam muka aku...yer mana x merah nok....mak rasa mcm perli org2 mualaf macam mak ni...konon nya mcm mualaf2 ni akan sokong kuat si ambiga ni..berderau darah mak masa baca2 tu...adeh...mak pon bukan lah arif sangat pon pasal Agama Islam ni....baru tahap tadika pra je pon...tp bagi mak apa dia tulis tu mmg mcm x pro lah....akan mengugat iman2 org mualaf cam mak ni.....[nasib baik lah mak ni ada akal sikit.....kalau x..kompom mak sokong si ambiga ni...]

So far sekarang ni....aku ok jer ngan kerajaan..walao kekadang aku kotok gak kerajaan....mcm parti pembangkang ni...tgk keadaan jugak...dan pada aku satu parti ni mcm ditubuhkan sebab untuk membalas dendam...isu politik ni..mmg xkan kemana2...sapa2 pun menerajui negara ni.....isu2 mcm ni kompom akan naik punya...paling teruk bila berpolitik mengunakan agama...itu paling aku x suka...kena plak rakyat malaysia ni...kalau kome perasan lah...80% racist jer sbnr nya....xda makna nya 1 malaysia pon..iklan2 tv drama semua tu...lakonan jer...cuba kau gi keluar ke apa ker...kompom ada org kotok bangsa ni...akan ada org labelkan diri tu mcm bangsa ni..perangai cam bangsa ni....dasar mcm bangsa ni...yer...aku x nafikan...dalam keluarga aku pon ada jer jenis perkauman mcm ni....tapi aku terpaksa terima sebab dia ahli keluarga....giler ko kan...makan dalam hocay....pun terpaksa jugak terima...sebab aku ni kawen campur..lain2 bangsa...so cuba nak hidupkan satu keharmonian antara bangsa...kan....

Agak2 korang lah kan..kalau lah parti pembankang menang lah kan...apa lah korang rasa kan?? apa lah korang akan fikir apa yang akan terjadi...lagipon..mmg lah ada undi hilang lah...undi hantu lah...tipu lah....tp korang tau ker..undi tipu tu undi parti mana?? tp kita sendiri jugak yg pegi mengundi....sampai sekarang pun aku x paham undi hantu tu cam mana....adakah hantu2 yang pegi mengundi....hurm....politik kan....leh jadi isu rusuhan...

Apa yang plg penting...mmg aku x suka lah...xde dasar mengundi pon payah...ada dasar mengundi pon payah....

p/s: jadilah manusia yang berpikiran luas dan terbuka tanpa melalaikan akidah yer wahai pembaca2 semua......moga kita sentiasa diberi akal dan fikiran untuk terus mengetahui kejadian yang dipilih....

xoxo

Twitter & Facebook

Sapa ada twitter kat sini??? Tapi x perlu aku tanya sapa ada FB ye dak...kompom ramai....

Tapi fb ni sesuai tuk kawan2 yang agak jiwa sensentap kan...sebab kat FB...ayat sangat lah berhati2...walau kekadang tu ada jugak yg makan hati sampai hide n delete...walao kita x tau sapa yg hide kita kan...tp akan tertau jugak sapa yg delete....sebab tetiba add friend keluar kat tepi...lol...

Tapi fb mmg lah kan...sebab semua org pun ada kat fb...la ni pakcik makcik pon ada kat fb..maka ayat pon kena lah hati2...x leh nak cerca suka ati...konon buat 2 fb..satu tuk family satu tuk kengkawan...tp x leh blah jugak...hahaha....sekarang ni tgh nak menyatukan 3 akaun fb dalam satu..giler ko kan...akaun fb bersepah2...[itu zaman giler game sebenar nya..wahakakaka..]

Twitter ni rasanya lebih privasi kot....bak kata JA dia cukup heran kenapa ada org private kan twitter....hahaha...ni lah sebab2 dia...twitter ni bagi aku x ribu riban follower pun xpa...just kengkawan terdekat jer....tuk family pon xda dlm list ni....kan...mmg twitter tempat aku cerca maki hamun bagai....so sangat x sesuai tuk family dah....tp tetiba ada satu ahli kelorga ada baru sign up twitter...lol..sian dia nak follow..maka buka lah satu lagi acc tweet tuk beliau...disitu ayat pon lebih kurang FB jer...baik2 belaka..walaopon kekadang ada gak ayat cerca bagai...hahaha...

Twitter ni pon..kalau nak follow org reramai pon aku jadi runsing gak..bkn sebab apa...bila dah follow sampai 50 org jer...cukup ler 50 org.....jenuh ko nak hadap timeline berjam2...hahaha....satu org bkn satu dua tweet..kekadang tu...every minute dia tweet...kalau blh nak pi toilet pon tweet....tweet kan nama dia...tweet ler mana sempat..nak2 kalau tweet dari phone...mmg lah lagi hebat tweet dia...kalau web ni mmg payahlah kan....sah2 lah ko akan tweet bila ko ngadap pc jer..xkan ko bw pc masuk toilet pehtu ko tweet....sedang bers.......via web...lol...heran jugak tu karang kenapa leh jadi camtu....hahahahaha...tapi lagi sekali lah untuk sapa yg gila update status kat fb tu kan..sila lah kenal kan diri anda pada twitter yer..mmg sgt berguna....dan pada yg suka buat status panjang2 berjela...siap ada continue status kan....sila lah kenal kan diri anda pada blog...kan senang....


p/s: sungguh x best nak tweet hari ni sebab via web...lol...phone off xda bateri x leh nak caj...sian..


xoxo