28.2.11

Merasakan diri nak bersalin!!!

LOL tajuk kan....isk isk isk

Ni bukan apa...aku x keruan 2 hari 2 malam dah ni..macam aku plak yang nak bersalin kan...[sangat over kau nok...hohoho] Merujuk kepada adik ipar ai ler....macam ni rupanya debaran org lain bila kita nak bersalin kan...[ke aku jer yg over debaq....]

Sampai saat ini pun belum ada apa2 berlaku...tp last update tgk dia tulis FASTING....dapat lah aku rasakan yg dia ni kena ceaser...[tp aku dulu xde lah sampai kena poser...]tp yer..lebih kurang puasa ler...sb nya last aku mkn kul 6.00 ptg....keesokan hr nya kul 10.00 pagi br depa sebok2 nak opt...oh...ms ni mmg lah...br rasa kesakitannya...sekali msk ubat bius terus hilang skt bagai tu....tp lepas opt semua selesai.....aku pun dgn jayanya tido sampai x sedaq2 dah....asfarizan dtg melawat pun aku x terlayan...dok mamai2...oh...sgt letih....ngan tahan sakit sampai berapa belas jam...pehtu kompom ler x tido kan....

Dan sebab tu lah aku yg bedebaq2 tunggu Pn temah tu bersalin...oh...sangat lambat ok...

Semoga dua2 ibu dan anak sihat semua selamat....AMIN....

21.2.11

Like a first time......

ngeh ngeh ngeh....

Semalam aku setat berniaga kat kuala dipang....and kemarin jugak lah aku dah setat buat cupcake kan...tudia..mcm apa jer gigil kome.....padahal buat simple je deko tu pun...bkn susah sgt..nampak sgt kan dah lama giler x buat...2 bulan kan...tp seronok lah jugak...cupcake hbs...tp muffin cekelat tu...terengen plak nak mkn...hahahaha..sendiri buat sendiri mkn...blh...sapa suh org xnak beli sampai hbs..sudahnya..aku cilok jugak satu...ngehehehehehe....so hr ni kena buat lagi...pamplet dah siap bejalan2...maknanya makin sebok lah rasanya...

Pasar mlm kan...oh...byk nya makanan....tapi aku makan hati je lah...cuma lakta sanggul itu...sungguh x tahan.....mana x nya...duduk sebelah jer periuk kuah dia tu....hahahahaha...sekali angin lalu...oh...sedapnyaaa....ngeh ngeh ngeh.....

Esok rasa mcm nak pegi...sebab kejadian berlaku pada masa itu lah...tp mr a kata....masuk je lah...isk isk iskkkkk

p/s: mama nak pi putrajaya...waaa....rasa nak ikut...tp baik xyah kan....x terberanak org tu karang tgk bebudak itu...ngeh ngeh ngeh...

6.2.11

?????

Berapa haribulan hari ni....??? Febuary 6 2011....last entry berapa haribulan??? ya rabi..lama giler kan.....

Sebab2nya...

1. Berok x berbayor...jadi dah alang2 sebab berok dari maxis agak benggong...dilanjutkan sampai hujung bulan..

2. Bz susun rmh n jalan2.....(sampai penang....siap ada yg tgh plan....)

3. Menjengah Hospital.....

4. NI PENTING NI......AKU COMA!!!![boleh caya ker??? aku sendiri tgh benggong nak ingat keadaan cam mana boleh jadi tu...]

tapi betul korang eh....sebelum tu...TERIMA KASIH PADA FAMILY..KAWAN2 SEMUA YANG TELAH MENDOAKAN KESIHATAN SUPAYA SAYA CEPAT SEMBUH...TANPA DOA ANDA SAPA LAH SAYA....TERIMA KASIH SESANGAT.......

bagaikan....MATI HIDUP BALIK.....see....x sangka kan....tp really2 bad experience bila kau sedar dlm keadaan dorg tgh menjolok kedalam peparu kau....sangat trauma sekarang ni....hari tu nak amik neb kat spital kampar pun dah takut...yelah..sebab aku collapsed kat spital kampar tu lah....sampai2...dorg plak yg ssh hati...maka cepat2 lah dorg uruskan aku dulu...dan semua pun tau kesah aku..[x perlu ler aku bw surat rujukan tu lagi ke ER KAMPAR tu].....sekarang tgh recovery kan....kesian plak tgk mak mentua aku tekontang kanting sensorg dok layan cucu yg buaih ya amat...so hr ni amik kesempatan hr ahad...blk rmh jap...bg opah rileks....

dan yg plg x seronok bila ada org simpan gbr coma aku...adeh perluker??? siap amik video ko.......sapa x hangen...[sbnrnya aku sendiri takut nak tgk....korg nak tgk???? ada bran???]bak kt mr a.....pasni nak cuci besar2 tempek kat dinding..kot ker insap sikit nak mkn ubat pasni...dan terus x jadi beli mesin neb katanyer...baik lah apa2 pegi je spital...kena camni plak lagi...lagilah....

so untuk sepanjang tahun sampai ke tahun depan....really need healthy recovery....ala nok...x sure leh dpt gi feeling BCL...ngahahaahahahahahaha