29.11.11

2 hari lagi

Oh berdebar rasa hati....and teruja jugak sbnr nya....dah terbayang sakit2 tatkala depa nak kasi masuk tiub kench itu..oh...dan terasa jugak x selesanya pabila selesai ceaser....sb kn baring terlantar selama beberapa jam...oh sgt letih ok...masuk jarum tu xyah lah cerita....mmg tau dah rasa dia mcm mana...

Semoga semua selamat hendaknya..mama pon x sabar nak tunggu baby keluar....walaupon dlm keadaan still gementar mcm kali pertama....

Harap2 x kena pospon lah....dan harap2 abg aq sihat2 lah hendaknya....amin...

Testing...

Test jer ni...nak cari cara sng nak update blog n ltk gbr....sila jgn buat saya x seronok menggunakan anda ya...


Sent from Samsung tablet

27.11.11

27.11.11

happy bday to me.....

aisey...dah cecah 30...hurm...dan anak pon nak msk 3 dah....

alhamdulilah...masih bisa melihat dunia atas keizinan nya...dan kali ni bday berada di spital bersama anak teruna sorg tu....dan hadiah bday pon dah dpt....seminggu awal tu...awal2 lg mr a kt...pehni kongsi celebrate kongsi hadiah ngan anak no 3...sb beza seminggu jer...lol.......


Inilah hadiah nya...tq....

P/S: punya lah x syok tulis blog dr mende ni...hurm...

xoxo

26.11.11

2 dec 2011 (111202)

Ini tarikh aku akan buat ceaser...ada lg kurang seminggu...brg2 baby x siap apa pon lg....selalu tu dah siap ready sebulan due...tp kali ni x....kan..sb berulang alik spital...harap2 sblm aku admit 1 dec tu...aqil dah discaj lah...

Udah bapak dia pening...bkn pening psl duit...tp pening psl coti yg dah xda.....hurm....kn lah jumpa bos terangkan semua...(kot kalu bos tu nak paham..)tp seriyes....bila dah tau tarikh tu....hati tetiba rs x tenteram...rs mcm x ready sgt...takut2 pon ada....darah gemuruh dah sampai.....seharian kemarin dok menung mikir cam mn lah nak buat ceaser karang ni...padahal tau dah kalu ceaser tu mmg kurang sikit rasa sakitnya...

cuma masalah sekarang...nak pantang tu...rs mcm nak pantang kat rmh sendiri jer....sb x pernah pon pantang kat rmh sendiri....lol


xoxo

24.11.11

Aqil Ridhuan 2


Buat jam ini (11.11 pg) blm ada lg apa2 keputusan dr doctor surgical n hkl....oh...aqil dah puasa lebih 24 jam dah....kesian....hbs semua makanan dia sebut nak minta..mama pon dah x larat nak buat janji palsu dah.....

moga aqil cpt sihat ya...nanti kita mkn byk2 ya....


xoxo

23.11.11

Aqil Ridhuan.....

Oh aqil...mama xtau nak ckp apa....tp aqil kan budak yg kuat....jd tabah ya...

Aqil dah jadi trauma bila dgr perkataan darah....jd nya td ms nak masukkan darah...terpaksalah misi n mama sebut sirap pekat....dekat sejam jugak nak kasi dia rileks n benti nangis....yg penting tetiba nak ckp ngan yayamama....bukan ummi ok...geleng2 xnak ckp ngan ummi...


tp sekarang dah ok sikit....aqil dah leh buat lawak sikit....cuma yg ralat tu...selagi hkl x bg keputusan...n selagi doc surgical ipoh x dpt nak runding nwgan hkl...maka smelagi tu lah dia akan puasa....ok...aqil mmg bkn jenis yg minta makanan....jd bila sekyali dia minta mmg lah akan cpt2 dapatkan.....even jauh ke apa...tp hr ni jenuh buat janji manis yg mungkin palsu kata...esok abak n opah bw kan....giler sedih...semua makanan kn sorok....


xoxo

22.11.11

Hospital

gosh......rasanya letih 2 minggu lps x hbs lg.....sejak pas aqil ot tu keje ulang alik spital jer....yg sbnr nya sblm aqil ot lg dah ulang alik....tp seriyes kali ni bkn sb semput....alhamdulilah.....

tp agak letih...dan haritu demam lah jugak....sekarang pon tgh melepak kat spital....kesian aqil..dia dah trauma nak pi spital dah sejak ot tu.....kalu blh xnak bg ada perasaan trauma tu pon....tp terpaksa aqil...kalu bkn sb x spai sebulan ot xpa lg....tp mama risau lah.....dan terlupa kjp psl diri tu tgh pregnant yg menanti masa nak keluar jer....mujur ceaser....mmg lah kn ada stamina jugak...sekurang2nya xda lah letih sgt nak meneran kalu normal....

kebetulan mlm ni tido paya basung...jd nya emergensi kejut opah suh tgk....opah pon dah mcm riso sikit...tu tgh skt pinggang tu sb rjn sgt angkat2 pasu...haish....

sekarang tgu doc n blood result...hurm...mcm mn lah eyh...doc x cek aqil pon...amik darah terus lepak kat luar....mujur ada menatang ni dah....xda lah aqil n mama bohsan sgt kalu kn menapak jer kat spital....

p/s: ada lg seminggu nak gaji....ayok...duit yg dikorek2 pon dah nak hbs....adeh....

xoxo

14.11.11

Lagi Aqil Ridhuan...

Alhamdulilah..opt aqil untuk buang tonsil berjaya...

10 Nov - Pegi ENT tuk register tuk masuk wad...bila dah jumpa pakar..tepon sana sini..sudahnya dia kata...nak opt nya esok...tp bed ICU tgh penuh..jadinya...agak  x berapa pasti lah dpt opt esok atau x...kena tunggu kosong baru leh nak ready tuk OT...

Tgh hari tu..masuk dah wad 5D..sangat selesa bilik 3 tu..luas pun luas...ekon pun ekon...lps sejam tu....depa suh pindah bilik plak...bilik 1...ya rabi...x sampai setengah jam dah rasa nak nangis sebab sempit n panas...sudahnya kebetulan misi dtg n kebetulan jugak aqil tido..x sampai 5 minit terus aqil batuk2...mcm nak muntah....jadinya...terkeluarlah ayat dari mulut aku ni kata....blh x pindah bilik lain sebab aqil x leh pns...[dlm erti kata lain...mak dia pon x leh pns...]seriyes giler panas...xda angin..ko bayangkan..elok aqil yg nak masuk OT...kang org lain plak yg masuk...Jadinya pindah ke bilik 4 lak....kali ni pon agak x berapa luas n x berapa sempit..janji sejuk...kebetulan ada dua beradik ni..mak dia kata x leh nak sejuk...so depa keluar bilik tu pi bilik lain lak...terus jadi seluas2 alam bilik itu...

11 Nov - Pagi doktor pakar tu dtg..[semalam lagi dah dtg...singh2 doc si aqil ni...semua jenis hidung tinggi2 gitew....oh..] semalam pon stil x da kosong icu...semalam pon kata..kalau ikut jadual...aqil 1st kes...kul 7 dah kn ada kat bilik OT...jadinya...dok tunggu2...dah siap sampai Mr A kul 6 kat bilik...[dia tido kat luar....sb x leh dua org jaga..] xda jugak doc..doc sampai kata..stil xda kosong...x lama dlm kul 8.30 camtu dpt dah katil kat ICU tu..maka debaran mak dia makin menjadi2...owh..risau sungguh....jadi kul 10.30 aqil dah tukar baju OT...amik neb sesiap...adik pon sempat gak dtg jumpa abg...peluk keterpaksaan sebab tgk abg pakai baju spital....penakut ya robi dak demok ni...so dok kejar2an dgn lif bagai....so sampai lah ke WAD 3..dimana bilik OT berada...

Dok tgu2 bagai semua....bukan seperti dirancang...tarikh aqil OT adalah 11.11.11 dan masuk di bilik OT pun 11 lebih camtu..kira 11 jugak lah....siap ot dlm kul 2 camtu kot...pending nya yg lama...dkt setengah jam jugak pending kat tepi tu...so masa nak tunggu aqil keluar dari bilik pemulihan tu..dok tunggu lah lepak depan wad 3B tu...ICU...lol..baru tersedar n tersentak....terus keluar ayat..'oh kat sini lah mama semua berkampung dulu ker??' tetiba trauma sekejap...nak2 lah jumpa muka doctor2 tu kan..tp kita jer igt muka depa ni..depa sah2 x ingat dah kan...

So kejadian petang tu...dia sangat lemah lah...dok nangis2...nangis2 mcm aku tersedar dari lamunan terhenti seminggu dulu tu...nangis2 sedih sakit bagai lah...rasa nak balik semua...kesian aqil...dok tahan sakit tekak...tp stil leh blh angkat ibu jari bila org tanya ok ke x...bila tanya mana yg sakit...ditunjuk lah drip yg kat tgn...bkn kat leher..lol...bg dia rest jap...ptg tu dia dah nangis betul2...agaknya kesan ubat dah hbs kot...so dia dah rasa sakit...seharian tu mmg muntah2 lah....mlm dia tido ngan bapak dia....mak dia terpaksa balik tuk berehat....

.....................Aci x malas nak buat part2....korang baca jelah sampai hbs ya......kalau x sempat..korg tanda jer kat mana2 korg dah baca..pehtu sambung blk.....lol.......

12 Nov...better sikit dah aqil....dah ada mood...dah mcm biasa...cuma masih takut nak makan lagi...tp ada lah mkn sikit....mak dia pon sempat menyoping di giant beli makanan2 aqil...wah makanan aqil sgt membuka selera dan akaun bank mak dia yer..hoh...gegehkan jugak...janji mkn....sampai2..dia mkn koko krang [koko krunch]...tu pon x byk...alhamdulilah..xda lah terkeluar blk sgt...cuma dia masih berliur ngan byk nya...

13 Nov - Aqil dah blh discaj....discaj kul 12...terus pi jusco big apple...nak bw aqil mkn..itu pon agak kurang lah donut tu dia mkn...selalu dua biji dia mkn...tp haritu sebiji pon x hbs...main nya seperti biasa...mcm bkn baru keluar spital jer kekdahnya...jalan2....tgk2...cuci mata....sakit jiwa tgk samsung tab masih blm berada ditangan....hurm....sempat rembat bantal dua biji dari jusco..ala jusco sale...

14 Nov...hari ni lah  kan..semalam baru dpt tido ngan aqil...xda lah dgr sgt dia berdengkur...ke mcm xda dah...jadinya...alhamdulilah lah...operate buang tonsil tu tuk hilangkan dengkur dia...kira berjaya lah...malam ni nak tgk lagi cam mana lak dia tido n bernafas...agaknya dia dah jadi be'at kot....bila time tertentu...dia masih tido duduk n meniarap kekadang....

p/s : pjg sungguh entry kali ini ya....

xoxo

9.11.11

Aqil Ridhuan

Sekarang dah kul 7.20 mlm [semasa entry ditulis...] xda lagi lah hospital telepon untuk pospon atau kompom kan...jadinya esok kul 9 pagi harus terpacak di ENT Hospital Permaisuri Bainun Ipoh tuk menjalani operation buang tonsil aqil...

Mudah2an....segalanya berjalan lancar...dan setakat ini..mak dia lak yg demam...hoh...ni demam sebab xda penganti phone ker atau mmg demam....

Jadinya untuk bekalan stamina esok..mari kita melanggak 100plus sebotol besar ya....

Harap semua berjalan lancar dan mak dia pon agar bertenang dan rileks yer...jgn gelabah...nanti bp naik...sebenarnya x berapa nak ready lagi ni...tp mmg terpaksa meredikan diri jugak lah...

Ok Bye...

xoxo

5.11.11

Keperluan @ nafsu??

Ngahahaha..tajuk nak sama kan nok....

Huh...2 hari xda phone..mmg lah sangat mentensi kan...byk buang masa depan pc...now menghabiskan jugak masa dpn pc..padahal ada benda lain nak kena buat ni...jadi bila phone xda...mmg ini lah jadinya...

So x jadilah nak terminate kan berok ni..dlm erti kata lain nak downgrade kan jer...sb sblm ni mmg byk guna phone pon..so x yah lah buang masa tiap2 hari nak kena cek emel walhal xda emel masuk pon...at least kat phone kalau masuk ada noti...plus lagi...dlm seminggu pon berapa kali jer ada kat rmh....lainlah aku angkut pc ni kehulur kehilir...

Tambah2 plak lagi..time2 nak kena berkampung kesana sini...menambah kan lagi sakit hati...tu blm bebudak ni minta phone sebab nak tgk cars n katun...menambahkan lagi kelukaan hati yg terguris bagai nak rak...time2 ni lah nak benggong pon...eh bkn benggong dah...mampus terus pon...x alang2 rosak....'MOTHERBOARD lah kak yg rosak...baik u angkat satu.....' hergh....baik aku ribut kan terus jer alang2...kot ker sebab software ker apa leh maafkan lagi...ini motherboard...durjana virus mana lah yg telah merosakkan dia....ker sebab dok kilat bagai nak rak kemarin dulu ni...ker dia saja2 nak rosak saja nak kasi aku moody mcm hanjeng...hangen x hengat...

Paling teruk ada org bawa pi tgk phone tp x beli...itu lagi lah rasa nak tembak kat kepala terus jer..menyakitkan hati yg mmg sakit cam haprak....

xoxo

4.11.11

Menanti bilakah??

Saat ini masih menanti kata pasti pada tarikh nak bersalin...lol..semalam buat appointment baru tuk jumpa pakar...tah bila lah dorg dpt tarikh....tp sekarang mcm2 senak rasa...senak perut toksah kira lah...minggu sudah berkampung ngan aqmal kat hospital ipoh tu...mgu dpn pon berkampung lagi..kali ni ngan aqil ..[harap x pospon lagi..] anak dtg dlm 2 or 3 or 4 mgu lagi...mak depa lak berkampung kat spital ipoh tu jugak...lol...dah jadi mcm pekan yg terdekat je kan...duduk kampar tu...isk isk isk...

Jadinya agak pasrah and tensi sebab xtau tarikh bila nak ceaser nyer...sb x kompom aku ssh nak beli tiket hiueewwww [baca : kapal terbang]..tiket tuk mak aku lah tu...kang beli tarikh due...takut x lagi...nak beli tiket dijangka due...takut x jugak lagik....plus mak pon cam bz sgt2 nih..dpt kontrak jait baju satu gerumpuk indu...[erk cam mana nak translate eh...ala2 kumpulan wanita umno tu...tp ni site belah sarawak lah..] mmg mkn riban lah....mama pon cam bizih jugak tu..lol....

xoxo