31.12.10

2010...miss u...

Oh...2010..ada azam ker.....??? rasanya2 xda azam pun...tp berjaya blk kampung jugak tahun 2010...oh...keadaan still sama jer cam tahun2 yg dah lepas pun....angin ribut taufan semua ada....eh tp ada rasa nya...jom kita buat list

1. dapat beli rumah....dgr kata hari ni rmh dah cat....jeng jeng jeng

2. angan2 pun berjalan dengan lancarnnya...tp xde ler betul2 jadi semua nya angan2 tu pun...part biznes kek jer...walaopon sbnr nya nak jual brg2 jer..tertukar jual kek

3. berjaya menjadi pengosip tegar..dgn cerita yg lebih kurang sama jer tetiap hari dan org yg sama jer tetiap hari...

4. berjaya membanyakkan entry tahun ni....byk kan??? [ mak pun x kira..]

5. yg sedih2 malas lah nak cerita....walaopon apa2 pun...[semoga diri mu tenang disana..]

6. semasa entry ni ditaip..mak berada dikampung halaman...seronok jugak walaopon agak bosan sikit....[asyik salji jer yg turun....]ngeh ngeh ngeh

7. saya tidak menambahkan bilangan anak pada tahun ini...sekian......fruit child ada...tp tahun esok

dan sekian...ok...nanti i nak uplod gbr2 yg thn ni punya yer.....

p/s: jangan marah ya kalau scroll sampai bwh dan letih....ngehehehe

sila abaikan yg besar itu yer...ngehehehhehehe...ini budak 2 org telah mengegarkan tahun 2010 aku
masih berdua...alhamdulilah...
biznes yg kurang dirancang...tapi alhamdulilah menjadi jugak
dengan modal sendiri...walaopon..

dgn jayanya dpt buat gerai kaler pink...ngehehehehe

aqil still ngan macho n mat salleh style nya...still makan donut jugak....[sekarang dah mkn satay plak..]

24.12.10

1st Entry dari NY

Oh...setelah seminggu berada di NY ni..agak bz lah nok..almaklumlah kan...kalau dah nama muslim balik kampung halaman yang semua pun tau kan Religion apa yg byk kat NY ni..kena lah mak jadi org yg sangat berdedikasi di dapur dan dirumah...

ngehehehe..ni pun sebab kena teman adik mak gi town NY ni..[takut keluar sensorg x blk plak kang...] jadi mak pun dipaksa lah ikut kerana telah terlepas Mr Duncan yg suka pegi town awal2 pagi....naik bas ok...[apa korg ingat xda bas kat NY ni..???]

Dan seperti biasa disini org2 sebok nak sambut xmas kan....alih2 kerana nak tunggu MR Duncan angkat phone...mak ngan adik mak gi lepak CC...kan..setelah lama berjinak ngan duni berok..tetiba mak rasa mak muda lah plak bila lepak kat CC yg bsg org men game bagai..hoh...[kata umur baru 21 kan....]

Bila dah duduk jauh ni...barulah mak rasa mak CHENTA kat Mr A....[sila jangan geli ayat ini ya......]kekadang org cam mak ni..duduk jauh baru tau rasa hati dan jiwa serta mental cam mana kan terhadap Mr A...[vangga lah bini mu puji diri mu ni....cet...]cek2 kan dia hepi jer kat sana sebab xda org dok bebel2 24 jam sehari 7 hari seminggu kan...kata kau...ngeh ngeh ngeh

Dapat den bayangkan rmh den cam apa dah..soheh2 free smoking dlm rumah kan...yg penting..ai rindu lah kat berok ai...ayok...

oklah setakat tu je kot perkembangan mak...sebab ada kena buat mazola plak ...[org NY pandai makan Mazola n rendang hocay....dan mak lah yg kena masak itu semua...oh laksa lagi...kek lagi...]adakah mak chef impot dari malaysia ni...

p/s: ayat x tahan dgr...sebab ISLAM sensitif..jadi kau kena lah duduk kat dapur....[PITAM!!!!]

17.12.10

18 Dec - 15 Jan

Ya...mak balik kampung hocay...nanti jangan rindu rinduan ya...mak bercuti x lama pun..hampir sebulan jer..[hampir sebulan yer bukan sebulan...]dan bergosip mmg dah stat cuti seminggu yg lepas kerana Miss B itu telah berjalan2 makan hangen ke NY katanya....dasat...dan segalanya pun coti...oh rindunya....FB cuti...FS mmg dah lama cuti[tetiba aku tingin nak buka cek FS kjp...boleh???] FT cuti...[ni farmtown lah...mcm yg korg tau..mak kan pekebun tegar....ngehehehehe] tp mak kekal active TWITTER...hocay...buat masa sekarang ni twitter leh follow JA n PD jer..Miss B mak pun x tau ler..mmg dah follow..agaknya sebab dia private ke atau mmg depa tweet ni xnak aku bergosip sakan plak kat twitter kan..herm....watever lah kan...

Ok...Semukoi Serian Sarawak...here i come....wah..........................


JOM BALIK KAMPUNG!!!!

15.12.10

Huh.....



Kan....terasa cam dah xda masa nak lepak2 kat pc...blogwalking...terasa mcm aku ni bz ya amat...tapi mmg bz pun...letih pun ada...sian Farmtown aku...isk isk isk

Tapi itulah yg kena hadap jugak kan....penat mmg penat..kekadang sampai rasa dah xnak buat pun ada sebab penat sgt...kan..mn x penat...dah tertunggan tebalik kat dapur....pehtu pi pulak pasar malam meniaga...masa meniaga tu seronok ler kan..sebab org dtg beli...bila dah sampai rmh...ayok..letihnya...penat...janjinya....aku buat kat rmh..so pasar malam sepatutnya aku xyah pegi pun...tp ada masa nak pegi jugak kan...bila masa aku xnak pegi..terpaksa pegi plak..sebab pak man x leh nak handle sorg...ayok.....[mood redha..]

Dan sepatutnya dah dapat cuti dari Mr A..kata rehat lah sehari...leh susun2 beg nak blk kg...tetiba dlm kul 2.30 ptg camtu aku gi dapur..sesungguhnya...bila dah org kata jgn buat..tetiba ko gatal pegi buat kan....hampeh x hampeh...pehtu kata penat???...isk isk isk

Kekadang bosan jugak...tapi dah pilih ni...buat lah sampai terbukanya kedai tu esok yer....yeah...

Go cherly go...~~~~

ini masa hari pertama...hujan ribut giler kan pi buka gerai jugak..

ini pulak hari yg ketiga..pun hujan x hengat...apa lagi..mak kan camwhore

ini plak selepas 2 minggu star berniaga..terus check in...hamek ko~~



11.12.10

Sorry..need to remove u...

oh tajuk kan....ni pasal relatives kat dlm FB list ler ni...tetiba tadi buka satu fb ni...pastu terbuka plak fb arwah....jadi mmg amik keputusan...setelah di hide...still leh buka jugak....amik keputusan untuk remove fb arwah...sebabnya..

1. dah arwah kan...rasanya x guna pun nak add lagi kan...sebab rasanya mcm dia stil buka fb tu...walaopon suami dia yg buka..n still update fb arwah....[x ke korg rasa mcm dia je yg update kan..]

2. sampai sekarang pun still x leh tgk fakhri...sebab mesti sedih tgk dia...plus...dua2 fb pun dok update gbr fakhri....[oh saya sgt sedih..]

3. terasa cam aku over sangat kan....x leh tgk fakhri ngan bakal mak tiri...[teruk kan..padahal aku kenal arwah x lama sangat pun....]

itu je nak cerita....semoga dirimu tenang disana........Al-Fatihah~~~~

6.12.10

Balik kampung..........

Mak nak buat pasal entry nak balik kampung ni...tapi td...nyah sorg ni suh mak buat entry yg dia tag hr tu..ayok...blh lah 2 in 1 kan....

Mak mmg suka balik kampung halaman walaopon bukan tempat kelahiran...tapi mak mmg suka balik sana....apa2 jadi pun mak mmg suka....hujan banjir ribut apa ke...mak tetap suka...walaupon kena samak satu rmh mak tetap suka balik sana...bila yg x best tu adalah...org bising perihal mak nak balik sana....aiyok....6 years oredi ho....please lah...kecik ati ok....mak mmg sensitif kalau korg nak tau sbnr nya....selembut hati ayam yg mak ratah tadi siap masak kicap halia ok....maveles...sebab tu x kasi tau awal2 dulu...walaopon beli tiket tu sbnr nya dlm bulan july rasanya....tp baru nak kabo kan this week....sebab2 tu lah...ai x suka org bsg2 perihal ai nak balik rmh mak bapak ai...ok..laki x leh ikut ai terima...janji ai balik jenguk....ok..kalau nak kata pesanan....mmg lain ok..pesanan n bising2 satu kejadian yg sangat berbeza....kalau pesan...samak pingan2 sebelum mkn semua...ok..saya terima....walaupon saya tahu..mmg wajib kan...yg saya x leh terima bila ada org kata...x leh tinggal rmh lama2 lah...tinggal laki lama2 lah...plus tahun ni ada org bising pasal ...biznes plak....ooo..kalau sebab biz..sampai bila2 pun mak x blk jenguk mak bapak n keluarga yang lain....oh saya bukan lah anak yatim piatu selepas memeluk islam...cuma yg saya harap...fahamilah hati seorang anak ingin pulang kerumah org tua nya..walaupun berlainan agama....saya masih ada tanggungjawab untuk menjenguk dan menjaga mereka....saya pun ada adik beradik....pasal halal haram tu..x payah lah risau....belum apa2 lagi my father dah sms kata....rmh ni xda ANJING......ok....sedih kan...ok mmg jauh..n mkn duit byk nak balik sana..one day kalau dorg xda...mcm mana??? lagi kesian kan....setiap kali nak blik mesti akan hadapi situasi mcm ni....n mak bapak ai xde ler sampai nak bawa cucu pegi church n suap makan benda2 yg mmg haram disisi agama....i trust them...so dorg xda lah benggong jugak....dorg tau sensitiviti org ISLAM.....

p/s: please lah..kalau susah sangat kan...i rela jer dia pergi.......janji ai ngan anak2 leh balik kampung jenguk sedara mara sebelah ai....END OF STORY

ok ni pasal tagged oleh beliau itu..

1. Apa nama blog aku dan kenapa guna nama tu ?

nama blog mak 'Simply Me'....aku pun x tau kenapa aku guna nama tu...tp sejak menjak ni...siti nurhaliza telah menggunakan nama 'Simply' itu...isk isk isk...dan nak merujuk kepada simply tu...ai mmg simple jer....simple dlm bergosip bagai kan.....hamek..

2. 5 perkara yang paling aku ngairahkan..??

1. Cupcake nok...oh...heaven dapat buat cupcake.....laksa...all type ok..kecuali laksam...[kureng sikit lah]

2. Shanaz...ngahahahaha...Yusri KRU...Chriss Judd....Justin Timberlake [bukan zaman kerenteng ye...]tetiba kan yusri dtg lamar aku...apa aku nak buat ngan bapak hekan aku tu..???

3. Pink Color...oh my....estactic...ngahahaha

4. Bring It On...all the movie..wah...ngan AQ2 sekali join merembes...

5. Tetiba aku dapat bukak kedai all pink pasal cupcake..oh heaven...n free tanpa sebarang bayaran balik....[ada ker.....nak bagi free...walau sampai ke california pun...mak tetap terima...]

6. uisk..byk lah benda2 menghairahkan ni.....

7. soping high heel nok....oh mak suka....tp bukan lah kat Jom Heboh ker...Tesco ke...giant ker...oh..mak x suka kasut2 ditempat tersebut..x chantek n x sexy....

8. Gosip...wah...walaopon hari2 gosip yang sama kan...

9. nok..byk lah mak nak huraikan...hahahaha..ok2..kita benti..nanti pjg sgt plak


3. 5 perkara yang aku kureeenggg ngairah..??
oh..ini ek...kjp...

1. bila selalu dgr benda yg sama je tiap2 hari dr mulut org yg tiap2 hari jugak

2. melepak kat luar rmh ni...please lah..saya bukan x suka campur..tp mls lah...nak kena tukar2 baju bagai nak keluar rmh semata2 melepak tanpa faedah kan...

3. bila kena masak lauk pauk...isk...malasnya...

4. dan bila saya minta something2..ada org kata saya berkira...oh..sgt lah x best...[saya berkira kah????]

5. bila x dpt post cupcake via citylink.....hampeh sungguh lah....

ok..mak xtau lah nak tag sapa2 ni...sebab tatkala ini...nama org itu asyik bling2 oren jer....ok..