29.9.10

Perbezaan Samsung Touch Screen

Entry ni lagi sekali aku buat khas tuk ko nok...ko kan konpius mn jet mn corby kan...okkkk


Yg atas tu semuanya samsung corby..ada byk jenis...ada yg chat..ada yg tuk tenet..ada yg xda wifi..[rasanya bos ko beli yg mmg xda sambung ngan tenet bagai kot..]

Yg ni plak samsung star...

yg ni baru cam aku punya..ini lah SAMSUNG JET S8003

Yg ni samsung wave...idaman hati bakal dimiliki walaopon xtau bila kan..serius gojes giler..kalah iphone

Yg ni omnia...omnia ni mcm corby gak...byk jenis...

Ok nok...ko konpius lagi x...3 jenis kat atas tu mmg nak sama wave n omnia pun nak sama..kena perati betul..pehtu susunan dari atas adalah dari murah ke mahal...Jet tu tetengah ler...lagi info...corby jer yg ada kaler2...sebab tu dulu nak beli corby sebab dia ada kaler pink..tp tulah..dia xda dlm satu tepon..asing2...tuk jet ada dua kaler jer...merah gelap aka jingga kot...n hitam...wave n omnia opkos itam....dan maklumat lagi....star n corby jer ada housing/cover comey2..jet ke bwh xda aksesori tu..melainkan ko ganti cover original yg kaler tu jugak..xda kaler lain...maklumat lanjut...feel free to google yer..koser aku nak jd promoter mlm2 ni

Daaaa

28.9.10

My Cupcakes/Cakes

Tadi sembang2 ngan Miss B...tersembang plak psl cherrylicious.....ger ger gerrr....byk jugak yg menyakitkan hati ni...ok mls ler nak citer apa kesahnya kan...agak2..ada x korg rasa lapar tgk kek aku tu...ngehehehehe

Cupcake

Bday Cake For Aqil

Bday Cake 4 Ayah[emergency buat ni...]

Agak2 lah kan..kalau aku jual korg nak beli x...ngehehehe..sebok je kan...org nak jual tu..ko pun nak jugak..pehtu nan hadooooo

24.9.10

Astro 870


Oh cenel ni best..pada kaum iban lah kan..pada kaum lain tu kompom ler dgr mcm tah hapa2..sebab x paham...tp slek satu lah radio ni kan xda DJ..[nak hire aku x?? ngan bahasa iban pun tunggang langgang...]DJ...yelah..org cam aku ni...bila tetiba suka kat lagu tu..nak tunggu jugak DJ tu ckp psl tajuk lagu dia ker org yg nyanyi tu ker...ini haram aku nak tau..aku dgr je lah...tapi layan jugak..satu hal lagi...yg x syok tu asyik dgr lagu bunyi sape jer...ouwhh....i tau muzik sape tu melambangkan sarawak..tp xkan ler kot setiap 15 minit ko nak psg sekali kan....nak2 keluar sape iban kan..lagi ler bingit tinga ko dgr...yer aku tau..plg meriah sekali sape iban lah...x caya..coba korg pi waterfront kuching tu..ada satu kedai tu jual cd2 peribumi ni..cari lah korg cd sape tu...korg dgr sama jer bunyi kan...tp ada lain..sape ni bunyi dia ikut kaum..kaum iban mmg meriah ler bunyi dia...

Yang x best nyer dgr cenel ni...buat aku rasa berdebar2..pehtu sedih...pehtu x sabar2...kan..yelah..dgr lagu2 sarawak ni...rasa mcm ada kat kampung...nak2 cam sekarang ni keluar plak lagu bidayuh from serian...[hoceh...ini pun ada sleng jugak...]lagi ler aku rasa nak angkat kaki sekarang jugak pegi AA tu nek kapal kebang..hohohoho...

p/s: lets count the day when i will be there.....????

22.9.10

Oh...

Semasa penulisan ini berlaku..kepala aku ni dizzy ya amat...isk isk isk

Tajuk OH tu sbnr nya xda apa2 maksud pun...tajuk tu sebab aku xtau nak letak tajuk apa...xpa2..

Hari ni hujan jer...menambahkan kemalasan aku ni...so dari td dok ngadap jer pc ni...bermula ngan Diner Dash : On The Flo...diikuti plak ngan Cake Mania 2..dan seterus nya membaca entry yg lama...dan sambung blk game FarmTown..hoh...sgt malas kannn

0306 ni nombor apa?? asyik naik jer kat missed call...bila jwb x da sore pun....sapa kah....

oklah...mak nak uplod gbr jer sbnr nya.....
Susahnya nak amik gbr depa ni

Tangan aqil terbelah sebab rjn nak tlg opah potong tomato...

Budak yang perasan chomey....com sungguh muka


p/s: lambatnya nak gaji.....

13.9.10

Masih di alam Mood Raya??

Wah..bak kata JA..semua still sakan raya..setahun sekali kan..

Ok...kali ni raya sgt padat..mcm biasa..raya pertama di rmh mak mentua di paya basung malim nawar perak...dah jd perkara biasa pun..drama dia pagi raya....as usual.....blk dr semayang raya..dah kalut2 semua....tetamu biasa x datang..tetamu yg x biasa plak datang..pun still letih gak...hermm...sempat lah amik2 gbr bagai2..tp kat kamera org tu plak...petang raya terus berdesup memulakan perjalanan...singgah kat rmh acu di tanjung rambutan...terus berdesup blk bandar baharu kedah..ikut jalan lama ok...sebab tgk mcm nak sesak jer...opps..singgah kejap kat tepeng nak jait lining...hahahaha...

Hari kedua raya..pagi tu mkn..wah ada laksa johor..sempat melantak nasi tomato kot..ngan laksa johor itu...oh...sgt kenyang..pehtu..tgh hr..terus ke rmh miss B di SP...ko kan...jalan jem hocay...ingat nak ke penang terus..sudahnya...dgn masin nya mulut MR A kata..kompom jem lah gi penang ni...hermm..xdan sekilo...dah tercacak kereta nak masuk jambatan...mmg jem x bergerak..terus ler...sampai blk camtu...hermmm

Raya ketiga....asyik terbaring n tertido jer...tau ke kenapa...tu kompom terus kata mak malas ler tu kan.....kisahnya konon nak ke gi raya n kenduri di kulim n mahang...pepagi kul 7 mak dah serbu toilet...ooo...sakit perut mak berulang blk...sampai x leh nak jln...siap demam2 lagi..mmg lembik hbs..aqil jer ikut depa gi beraya...so sementara tu..tido je ler...raya ketiga mmg xde cerita..ooo..ada..blk mlm tu...tudia..gerak kul 8.30 mlm sampai paya basung kul 1.30 pagi buta...hamek ko...itu pun sebab ikut jln lama dari KK...wah..nsb bek kan MR A tau jln lama..kalau x..mau mc MR A hari ni..hermm..

Dan hari ni aka RAYA KE-4...kakak mak nak mai ngan segala org2 kat tepeng...hr ni mak kalut masak...ngan kwn2 MR A pun nak mai gak...jadi..off ni..terus masak hocay..nanti mak snep gbr juadah mak hr ni..juadah lepas2 x ingat nak snep..sebok mkn..tu yg sampai sakit perut tu...

Daaaaaaa

8.9.10

Selamat Hari Raya


Selamat hari raya pada semua ya...maaf zahir batin..kekadang blog mak ni mmg ada menyakitkan hati..menyinggung perasan...terkotok terkasar bahasa....tp itu semua hanya luahan hati...terniat atau x tu...biar lah mak sendiri yg tau..mueheehehe..

Jangan raya sakan tau....gaji lambat lagi ni...daaa

4.9.10

Belog yang semak

Tentang kesah blog kengkawan yang korg rasa semak sesangat..sampai nak buka pun hazab nak tunggu...

[tu dia..terus to d point kan]

Ok...dlm list aku ni ada ler sorg jer yg agak semak sikit blog dia...tp sng nak buka..sebab xde ler muzik sana sini...cuma pandangan agak semak jer...lagipun info je byk blog org tu....[anda tau anda sapa...hahaha]

Ini kisah blog kwn aku kepada kwn...isk...x tau ler nak translate..kesahnya dia jadi bahan ler tuk mlm ni....tudia....mak pun terus buka that page..so far ok lah ngan berok mak mlm ni...laju jer...full bar...esok lusa..wakaranaiiiii....berbalik kepada topik...kan...mmg ler seronok kan hias2 belog..mcm hias rumah kata kau kan nok....[mak dulu pun penah gak..pehtu sentap kerana entry org itu...hahaha]...so minus kan lah segala hiasan2 tu...

Pehtu kan...selagi boleh nak letak entry...100 per page...wah...ko ingat ada org nak baca semua entry ko sampai bwh...kureng2 nyer 5 ler..plg kuat org akan baca entry yg kedua or maybe yg ketiga jer....

Psl lagu..dulu mak x merungut psl ni..asalkan lagu tu sedap...tp sekarang pakai berok kan...so kena lah kurangkan byte itu...jadi pada sesapa yg ada lagu kat blog tu..mmg mak minus kan buka...sebab mkn byte ok...streaming besar...hbs byte mak...ada satu dah x masuk2 dah..gara2 lagu itu....[oh..nak letak lagu boleh jer..tp letak ler kureng2 pun LADY GAGA ker...sedap sikit...lagu jiwang nok...oh...pelesssss.....]

Macam sekarang rjn gak jengah belog depa2 ni...

1. Buyui [ni sebab...sejak bln poser ni mmg rjn update belog...dan dia mmg rjn sungguh update belog...] wiwit...kredit nok...habuan nak shawl pree...hahaha

2. Jejaka Anggun [ni dpt dari org di atas...ok jer blog dia ni..mak suka...muehehehe....]

3. Kak Senduk [ini mmg meriah giler..dpt dari org yg kat atas tu jugak.....korg baca ler belog kak senduk ni...mmg best giler...tp kalau agak2 korg ni jenis lindungan kaabah kan...baik jgn baca jer..kang berapi plak korg kan...nak2 jenis yg cpt sentap ni....mak ok jer..]

4. Ulfarisya [ni pun rjn gak...ok jugak....tp sejak poser2 ni...makin rjn update blog nampak...hehehe]

Bila buat list ni baru sedar kan...rupa2nya..kengkawan aku ni ramai yg xde blog...isk isk isk...depa 3 jer yg rajin update belog...tu psl ler mak ni rjn je bukak belog depa ni...hermm.....kengkawan mak yg lain ni...kg.com lah...hohohohoho.....[huih...panas]

p/s: pada sesapa yg rjn update status kat fb dah mcm cerita tu kan...digalakkan buka blog..senang...ini dah mcm nak buat satu cerita bersiri bila update status...isk isk iskkk

1.9.10

Aktiviti bln 8 aka POSA

Entry kali ni lebih kepada gambar...sebab aku rasa cam malas nak bercerita..sekeping gambar membawa kepada sejuta cerita...[dipetik dari Princess Diaries 1]... kan

masa cuti hari jumaat hari tu...cadang nak ke KL...tp masing2 mcm malas...so ditukar plan ke Taiping..sbnr nya nak jait baju jer...tau2 depa tepeng punya plan nak ke Kuala Gula nak memancing...hocay..tepi pantai uolls...ngan matahari rembang tu...Mr A pun kata..dia nak ikut..jadi dia gagah kan diri jugak....walaopon tangkapan dpt dlm 5 ekor saja..dari kul 12 tgh hr sampai ler 10.30 mlm...HAZAB HOCAY!!!

Lepak di Khemah arrr...
Worm UP

Caya x...????


Letih sungguh!!

Posing!!!

Keesokkan nya semua pakat pengsan demam....hohohohoho