14.10.09

My new Born Hero

Aqmal Rafhan (Pelengkap Kemewahan)

My second hero tau....ada cam muka mak x??? Happy lah dah selamat semua sihat alhamdulilah...sekarang ni baru ada masa nak upload kat blog...[tp gbr cam x best kan]..xpe ler..janji nampak muka hero mak yg baru ni kan...ada yg kedua ni...mak akan bz jugak lah...still baru lagi kan...jadual pun x teratur lagi....plus mmg agak bzzzz jugak minggu ni....ni pun sebab aqil xda..leh ler curi kesempatan kjp...aqil masuk wad...sgt risau dgn apa lah yg akan doc buat...tudia...mak risau bagai nak rak ni....tp bila org lain risau..pandai jer mak kata rilek jer..xda apa sgt pun..doc cuma nak tgk dia tido cam mana...tp yg over risau tu mak kan...isk isk isk....kalau blh nak angkut baby baru sekali pi jaga aqil....tp x leh..xpe ler..semalam je pun..esok abg aqil balik ler....tulah..tadi dok gaduh ngan aqil..aqil baru jer nak buat treatment...dah nak nangis mak nyer pun...sedih ler plak...iskkk....eh ni citer pasal aqil ke psl aqmal ni...isk isk iskk

Ok my second baby ni...agak letih sikit ler..sebab pantang je mata celik ni...mulut pun ternganga ni nak menyusu...alhamdulilah....xde ler teruk sgt bengkak susu mak ni kan..sebab kena pam jer ngan baby ni....tp baby ni mmg sonot gak biar dia nangis...omboi..kat spital kontrol macho ni [sama je ngan abg aqil]...mmg x lalak lsg..rilek jer..sampai kat umah....sebab sensorg kot..dia x dgr org nangis...dia plak yg lalak..mmg kuat jugak sore dia...ha hamek ko...ekekeke...so baby ni ada kuning sikit.....esok tgk cam mana lak..nak kena amik darah lagi..sian baby...i pun heran kenapa dia leh discaj hari tu walaupun doc tau dia ada kuning sikit...isk isk isk.....

So harap Aqil & Aqmal.....semoga berdua bersama menjalani hidup yg lebih baik dan dapat membahagiakan orang sekeliling serta jadi seorang INSAN yg berguna....Amin ya rabal alamin...

7.10.09

Tension...

Begini lah keadaan aku sekarang ni.....MAK TENSIONNNNN....bkn setakat tension satu benda..mcm2 benda....huhu...sian nya..sampai tertekan...sampai keadaan rmh pun dah x tentu hala...dah ler ramai no org tanya...bila nak bersalin ni?? cepat2 lah beranak....adeh..kalau ler leh ckp..baby esok kuar...pop..terus kuar..sng jaaaaaa...pastu td gi klinik...dah 2 minggu ni check up doc tu dok kata 36 minggu lagi..pastu pi scan..amik ukuran kata due 3 NOVEMBER...pe kes...kalau camtu mak dah pregnant sampai 10 bulannnnn....almaklum ler kan..aku pun jd takut ler..ye ler..cam aqil dulu...xda rasa apa2 sakit pun...gerak semua pun ok..so abaikan lah due yg dah terlepas tu..bila gi hospital..cek2 tgk dah lemas..aku xnak ler jadi camtu lagi kan..hanya kerana kelalaian org lain..aku jd mangsa..sebab aqil pun dah complicated dah sekarang ni....mmg byk hal ler nak runsing ni....so harap ler..esok gi GH depa x kata suh ikut due 3 NOVEMBER tu....gila aku kang..mmg sepanjang bulan ni...aku ni kerisauan jer..mau naik darah tinggi aku serta merta..dari takda terus ada....isk isk isk...

Pastu kampar plak..payah gak kan..tulah susah gak kalau dok harap azrul jer kan..terus patah kakitangan...xda org len nak tlg buat keje berat...aiyak....org tuh pun dah runsing..[tp mcm x jer aku tgk...sama jer]...mmg betul2 clash lah...ni pun kena blk jumaat tgh hari pastu sabtu pas maghrib kena rush blk kl blk..itu PLAN A...PLAN B..mmg x blh blk langsung....PLAN C tgk esok cam mana......sakit kepala denn.....itu punya hal....pastu kena buat plan lain jugak tuk 14 oct ni plak...aduhhh...mmg 2 minggu ni tension je lah....harap2 aqil sehat lah 14 oct ni...xda apa2...x larat nak tangguh dah...ni pun dok campur antibiotik dlm susu dia...itupun muka dia cam lain je...tp mungkin dia rasa xda apa2 kot..tp nampak ler...cuma x leh nak kabo depan dia ler...tp antibiotik kali ni sedap sikit..depa panggil ovaltine...huahuahauhau..manis2 sikit...tp tulah..ubat2 lain xkan ler aku nak sumbat dlm satu botol plak kan....nak bg sorg2..mmg jenuh ler..sorg bertendang dari dlm...sorg bertendang dari luar...haiya....tuh psl selalu x kasi ubat jugak tu...terskip jugak..bg pun jenuh gak bertendang dari kedua2 arah....[cam gusti ler plak]....isk isk isk...

Pastu sekarang ni tension sebab kena lipat kain jugak....WAAAAHHHHHHHHH......perkara plg x best aku nak buat bila tensi2...almaklum ler mak aku nak dtg esok...kang tgk umah sepah baju x lipat...[cam mentua plak nak dtg..padahal mak sendiri ni]...tp mmg pun..agak segan ler org dtg umah tgk kain x lipat kan.....ITULAH PERKARA YG PALING KALAU BOLEH AKU ELAKKAN BUAT KALAU DLM KEADAAN TENSION....tp kena buat jugak...wahhh.....nak nangis den ni...

Dah ni gi mandi dulu..kita amik aromatheraphy lavender LUX....kot ker leh release tension sikit...at least ada ler mood sikit tuk lipat kain pun jadi lahhhh...dah ler esok kena bgn awal nak kena gi GH....adeh adeh adeh.....pengsan mak....

Adious Amigos

5.10.09

Oktober dahhh


Terasa cam dah lama kan..padahal ada ler dlm 2 minggu lebih x update blog..bosan sbnr nya...byk citer nak diceriterakan...tp cam xtau nak starting cam mana and so on....

Ok...due mak 8 oct...tp mak blm ada tanda2 rasa nak bersalin lagi....maybe mmg jenis anak2 mak lahir overdue kot...cam aqil dulu over seminggu...alhamdulilah...selamat..cuma sekarang ni nampak sikit complicated cam byk sgt ler problem....kata doc tu tadi lah....entah ler..kang jumpa doc lain plak...kata problem lain plak..kekadang pun aku confuse gak..xkan ler kot...hari ni sepatut nya dah buat test spo2 n pernafasan dia...tp terpaksa ditunda plak lagi..sebab hari ni dia x sehat...selesema n demam bagai..kalau buat pun takut result x best....so tunda lah 28 oct..masa tu kompom aku dah bersalin...

Tp tulah..aku ni susah hati sebenarnya...sapa lah nak jaga aqil tu karang 28 oct..ummi dia tgh exam...itupun dah tensi2 sebab belajar x hbs lagi..tp dah exam...pastu bapa dia entah ler...blh jaga ke x..pendek kata...aku ni sebagai mak kan....cam x harap plak org lain nak jaga kan..mesti nak kita sendiri yg jaga...tp tulah..aku keterpaksaan....x leh nak bawa baby pun msk wad...kalau blh...mmg aku bermalam sekali...lg puas hati kan kalau jaga sendiri...tp mana satu aku nak jaga...jaga baby yg baru lahir sdg menyusu bdn opkos [insyallah]...or jaga aqil kat spital....sebab nak buat satu mlm je....suruh ler ummi or bapa dia or opah yg jaga kan....bapa dia lah better kan...harap bapa dia sedar sepanjang masa lah ms jaga aqil nak buat treatment tu...takut kang..kjp2 dia tinggalkan aqil semata2 nak merokok...itu yg aku rasa x sedap hati kalau nak suh dia jaga...isk isk iskk....

Dan mungkin sebab terlampau susah hati kan..aku jd susah sikit nak bersalin...stress tu kompom ada...plus aku takut jd cam aqil dulu...sebab mmg xtau rasa nak bersalin cam mn...then aku takut bila dah overdue tu...isk isk isk...harap2 lah yg kedua ni xda apa masalah...insyallah...amin...tp aku sgt kesian kat aqil lah....

Dugaan dugaan dugaan.....aku redha...tp kekadang nak menangis aku bila aqil camtu...isk isk isk...esok ni kompom gaduh blk ngan aqil ni....isk isk iskk

Adious Amigos