25.5.09

Self Xcident


rupa org sakit nok....self xcident n sah2 bw laju jugak kan...tu sikit jer baru...kat bahu kiri tu berbalut gak...kaki kiri lagi....isk dasattt....

Lazy Monday or Monday Lazy

Huh...cam mls tul hari ni nak kemas rmh weii...dari hujung sini samapi hujung sana..dah ler time camni ler mmg aku rsa lapar sangat..dah mkn breadstix ngan creamy soup pun still lapar gak..cam mana nak buat keja rmh ni..pinggan xde ler byk kat sinki..tp org men letak jer x susun..so nampak ler cam penuh....bilik lagi...nak nyapu lagi...weii...tolong weiiiiiii....mls nih...kalau lah aku leh hired org tuk buat keje ni..kekekeke...blh ek?

23.5.09

Huh....

Akhirnya aku berjaya jugak lipat kain yg dah berapa minggu tah x dilipat...dari kul 10 tadi rasanya ke sebelum kul 10...sambil2 tu aku ke depan ler..ke dapur ler..tgk aqil ler...plg tak tahan tuh sempat gak citcat ngan akak aku...sebok jer....sempat gak ler ber FB kjp...ha'a lah..aku la ni dah x larat nak duk direct sampai kain tu siap kan...la ni baru siap kul 1 pagi tuu...tuh pun blm lagi nak letak dlm almari...masih bersepah kat luar tuh...rileks sat..so sempat ler tulis blog kjp...hehehehe...perut pun dok cam cari makanan jer...huh....lapar la ni tgh2 mlm...rasa cam nak mkn nasi pun ada...tp nasi tuh berat sgt ler kalau mkn memalam camni...pastu bila plak masa aku nak tido karang kan...lagipun member aku yg sorg tuh yg selalu gosip sampai pagi tuh..tido awal ler plak..agaknya dia pun bosan jugak kot xda org nak gosip2 nih...hehehehetinggal nak lipat cadar ni...weekend ni pun tgh berusaha x gi umah chaq..padahal tadi ada je niat nak bw aqil gi persint 2 tu makan angin..x ke sama tuh pi umah chaq jugak...tp tgk lah kan cam mana sebab azrul keje sampai ptg..katanyaaa....rasa cam mls jugak ler kalau dah sabtu ptg br nak gi sana...cam buang duit jer kan...byk jugak baju2 yg aku dah lipat ..x sangka sungguh...dari minggu lepas nak lipat ni...x terlipat2..dasat..keja lain aku leh buat..tp kalau bab lipat kain ni....ishkk...mmg payah lah...org kata kalau malas lipat...gantung je semua bj tuh...tp aku x suka ler plak tgk dia bergantung...sebab agak bersepah jugak lah...mkn ruang lagi pun..so terpaksa lipat jugak walau pun dah berapa minggu kan...nak xnak...ok..aku nak pi simpan baju2 yg dah berlipat tuh...huh...ada aksi tunduk menunduk ni...makin lapar ler perut aku kang.....

21.5.09

Jumpa kawan lama

uiks syok oooo...ekekeke...

ni masa kenduri fatin....nak jugak pi walau dah sesat sikit kan...hehehe..penantin shantek..tp x dpt nak borak byk ler..nama pun pengantin kan...ni first time jumpa as ngan family dia..esok hari dia baru aku pasan abg man tuh..ekekeke..

yg ni semalam....location kat klcc food court level 2...uiks...syok..siap noni bungkus laksa yuuu..hehehemula ingat nak jumpa pompuan2 jer..tp cam x jadi..so angkut ler laki ngan anak ngan tunang org tuh sekali...meriah sikit...dan aku pun cam biasa..depa dok citer2 org ni org tu..aku akan sentiasa tanya..sapa tuhhhh....dan dorg pun akan jawab ler..ko x kenal..ala..bdk tu bdk ini..hehehe..sori lah guys..i have short term memory...ekekeke...tp best ler semalam...x cukup jam ler nak jumpa...fix sgt time..ye lah..nama pun jumpa mlm..aku nak jumpa siang blh jer..tp aku ni mls ler nak bawa aqil nih..x larat..lagipun as keje..noni pun satu..awal2 hari tuh xnak kata nak jumpa..kalau x leh jer nak pi bekelah ke weekend tuh...hehehe..dan blk kg pun x jadi kalau weekend nak jumpa kan.....lps ni kan...ada org nak sukarelawati nak organize perjumpaan besar2an ni...azliana jgn buat2 x tau plak...tp jgn buat kat SP plak..xda sapo nak mai kang..hehehe....

hehe..sori lah buyui aku terlupa...tu ler..ko send kat fb jer..xda dlm simpanan folder aku ni...hehehe...ni masa anim buat cukur jambul n qiqah qaydeel...qaydeel ke haydeel ek..x lama pun aku...sat jer x sampai 30 minit aku rasa kat situ...sebab buyui pun nak balik...aku pun berangkat ler jugak..hehehe..lagipun aqil dah berak masa tuh...hehehehe...xpe lah anim...raya kita leh sembang byk2 insyallah...kg dekat je pun...lagipun masa ni aku tgk muka anim pun dah letih bangat...xpa...lenkali kita sembang sampai mlm...wahahakhahka

20.5.09

Saje nak kasi jeles pakcik lan...hehehe

So Blue....thn ni kaler peach kot insyallah..aku pun nak melaram jugak.....dah set nih nak jait jubah cam mana...jubah yuuuuu.....kalau2 rasa xnak jeles jom ar mai amik gbr reramai...pastu blk ler...xyah mkn...huahuahuahua

Balik dari cuti panjang as a housewife

Haiya...baru 5 hari jer aku tinggal umah..ayak...jatuh pengsan depan pintu tgk..blm masuk dapur tuh semalam...pagi ni masuk dapur..lagi sekali..ayakkk...so oily so dirty...haiya..menyebabkan aku x leh nak ngadap pc rini...blh ler ngadap..tp kjp2 jer...ceitt...dan satu perkara aku nak habaq mai nh..aqil telah berjaya membuatkan langsir bilik aku putus..isk iskk..pastukan..dia leh paksa diri dia tido blk..kunun nya bkn dia ler buat kan..dia still tido maaaa....aku yg antara sedar n tido tuh pun blh kata dlm hati..sabar je lah den...pastu saje je nak tunggu dia bgn dulu..x jugak..sanggup ni tutup mata ngan lengan dia tuh kunun2 masih tido..ceitt...akal ko aqil...x bg ngan org langsung.....

15.5.09

Saja nak pedajai mamat ni

Alrightttttt....

I cuti sampai selasa ni ok...jgn rindu rinduan ngan i nanti tau....mlm selasa tuh insyallah kalau i sehat walafiat n tulang nih masih lagi larat..i buka ok...opssss...bkn buka baju ok.....buka this blog..so release tensi2..yg penuh cam volcano...nak jumpa baby baru sama...huh...i duli apa kalau cik timah tuh xnak htr kan gi umah acu..tp dia pun musti nak tgk jugak..daaa....ada aku kesah....hehehe...ni cuti pjg dari blog segala nih...hari selasa..mesti jadi satu novel cerita i nanti kat blog..ok..u ols ready k ngan citer i yg pjg2 tuh...yang ado....daaa.....

Opps kjp.....SELAMAT HARI GURU kepada guru2 i...dan pada sapa yg telah menjadi guru secara x lansung pada diri ini (wah)...

Customize Again

Huh..hari ni gila lagi sebab sebok lagi nak customize profile blog ni....bosan lah...mmg dah tahap bosan ler ni...Frenster dah update gak..Facebook pun dah update...herm..blog lagi..mmg dah xda keje dah ni..ingat nak blk kampar release tensi yg amat sgt ni....jgn ingat dok kat umah pun x tensi...lagi tensi wooo..sebab asyik dok terperuk jer dlm rmh...tudia...tensi2 nih...dah ler skt perut..mkn sikit sakit makan sikit sakit.....haiyaaaaa...aqil mama tau lah monitor ni lcd n ringan...suka ati jer ko tarik camtuh...aqilllllllllllllllllllllllllllllllllll......Jom sambung customize lagi..korang x jeles ker aku asyik update jer blog aku ni ngan layout yg sgt cute cam aku...kekekeke

13.5.09

If I Were A Boy




If I were a boy
Even just for a day
I’d roll outta bed in the morning
And throw on what I wanted then go
Drink beer with the guys
And chase after girls
I’d kick it with who I wanted
And I’d never get confronted for it.
Cause they’d stick up for me.

If I were a boy
I think I could understand
How it feels to love a girl
I swear I’d be a better man.
I’d listen to her
Cause I know how it hurts
When you lose the one you wanted
Cause he’s taken you for granted
And everything you had got destroyed

If I were a boy
I would turn off my phone
Tell everyone it’s broken
So they’d think that I was sleepin’ alone
I’d put myself first
And make the rules as I go
Cause I know that she’d be faithful
Waitin’ for me to come home (to come home)

If I were a boy
I think I could understand
How it feels to love a girl
I swear I’d be a better man.
I’d listen to her
Cause I know how it hurts
When you lose the one you wanted (wanted)
Cause he’s taken you for granted (granted)
And everything you had got destroyed

It’s a little too late for you to come back
Say its just a mistake
Think I’d forgive you like that
If you thought I would wait for you
You thought wrong

But you’re just a boy
You don’t understand
Yeah you don’t understand
How it feels to love a girl someday
You wish you were a better man
You don’t listen to her
You don’t care how it hurts
Until you lose the one you wanted
Cause you’ve taken her for granted
And everything you have got destroyed
But you’re just a boy

Tanda ISTERI DERHAKA


Kita jangan keliru, apabila wanita disebut sebagai isteri, bukanlah untuk merendahkan taraf wanita itu. Ia adalah sebagai suatu jaminan hak supaya mereka itu dipelihara, dilindungi dan dibela dengan baik oleh suami.

Seorang isteri tentulah mempunyai tugas dan tanggungjawab terhadap suami. Tanggungjawab ini adalah suatu perkara yang serius dan tidak boleh diabai-abaikan. Isteri yang mengabaikannya senang mendapat laknat dan dikhuatiri termasuk ke dalam kategori isteri derhaka.

Rasulullah Sallallahu ‘Alaihi Wasallam dalam sebuah hadis yang diriwayatkan oleh ‘Aisyah Radhiallahu ‘Anha bermaksud:

"Aku pernah bertanya kepada Baginda: "Siapakah orang yang paling berhak ke atas isteri ?" Baginda menjawab:"Orang yang paling berhak kepada isteri ialah suaminya". Kemudian aku bertanya lagi :"Dan siapakah orang yang paling berhak ke atas suami?" Baginda menjawab:"Orang yang paling berhak ke atas seorang suami ialah ibu kandungnya."

(Riwayat Bazar dan al-Hakim)

Dalam sebuah hadis yang lain pula Baginda bersabda bermaksud: "Sekiranya aku dibenarkan untuk memerintahkan seseorang bersujud kepada orang lain nescaya aku perintahkan seorang isteri bersujud kepada suaminya."

(Riwayat Tirmizi dab Ibnu Hibban)

Jika ada para isteri yang tidak menunaikan tanggungjawabnya kepada suami dengan sebaik-baiknya, dan menganggap tanggungjawab terhadap suami itu hanya membebankan dan menyusahkan dirinya, maka isteri yang sedemikian itu dikhuatiri termasuk di dalam kategori isteri yang menderhaka atau nusyuz.

Apakah ciri atau tanda isteri yang derhaka itu? Ini perlu diketahui semata-mata untuk dijadikan langkah waspada agar para isteri terhindar daripadanya. Berikut diketengahkan antara ciri atau tanda isteri derhaka:

Tidak mensyukuri kebaikan yang dilakukan suami

Sabda Rasulullah Sallallahu ‘Alaihi Wasallam bermaksud: "Aku lihat api neraka, tidak pernah aku melihatnya seperti hari ini, kerana ada pemandangan yang dahsyat di dalamnya. Telah aku saksikan kebanyakan ahli neraka ialah wanita. Rasullullah Sallallahu ‘Alaihi Wasallam ditanya: "Mengapa demikian ya Rasulullah?" Baginda menjawab: "Wanita mengkufurkan suaminya dan mangkufurkan ihsannya. Jikalau engkau berbuat baik kepadanya seberapa banyak pun dia masih belum merasa berpuas hati dan merasa cukup."

(Riwayat al-Bukhari)

Dalam hadis yang lain Rasulullah Sallallahu ‘Alaihi Wasallam bersabda bermaksud:

"Kebanyakan ahli neraka adalah terdiri daripada kaum wanita." Maka menangislah mereka dan bertanya salah seorang daripada mereka: "Mengapa terjadi demikian, adakah kerana mereka berzina atau membunuh anak atau kafir ?" Baginda menjawab : "Tidak, mereka ini ialah mereka yang menggunakan lidah menyakiti hati suami dan tidak bersyukur akan nikmat yang disediakan oleh suaminya."

(Riwayat Muslim)

Ibnu ‘Asakir pula menyebut: "Apabila seorang isteri berkata kepada suaminya, aku belum pun melihat atau merasa nikmat pemberian daripadamu, maka ketika itu gugurlah segala pahala amalan kebajikannya."

Menyakiti hati suami

Isteri yang suka menyakiti hati suami akan menerima balasan buruk sebagaimana sabda Rasulullah Sallallahu ‘Alaihi Wasallam: " Seorang wanita menyakiti suaminya, maka isterinya yang bidadari itu berkata: Janganlah kamu menyakitinya semoga Allah mengutukmu, kerana dia (suami) itu disampingmu hanyalah sebagai orang asing yang akan berpisah denganmu menuju kami."

(Riwayat Ibnu Majah)

Puasa sunat tanpa keizinan suami

Sabda Rasulullah Sallallahu ‘Alaihi Wasallam: "Tidak boleh seorang isteri mengerjakan puasa sunat, jika suaminya ada dirumah, serta tidak dengan izinnya dan tidak boleh memasukkan seorang lelaki ke rumahnya dengan tidak izin suaminya."

(Riwayat Bukhari dan Muslim)

Keluar rumah tanpa izin suami

"Apabila perempuan keluar rumah, sedangkan suaminya membencinya, dia dilaknat oleh semua malaikat di langit, dan semua apa yang dilaluinya selain daripada jin dan manusia sehingga dia kembali."

(Diriwayatkan oleh Thabarani di dalam al-Awsat)

Meminta cerai daripada suami

Sabda Rasulallah sallallahu ‘Alaihi Wasallam bermaksud:

"Mana-mana isteri yang meminta suaminya menceraikannya dengan tiada sebab yang dibenarkan oleh syara’ haram baginya bau syurga."

(Riwayat Abu Daud dan Tirmizi)

Isteri yang tidak menunaikan hajat suami

Sabda Rasulullah Sallallahu ‘Alaihi Wasallam:

"Apabila memanggil suami akan isterinya ke tempat tidur, tetapi ditolaknya sehingga marahlah suaminya, maka akan tidurlah wanita itu di dalam laknat malaikat sehingga ke pagi."

(Riwayat Bukhari dan Muslim)

Demikian sebahagian daripada ciri-ciri atau tanda isteri derhaka dan balasan buruk yang akan diterima di akhirat nanti. Semoga ianya akan memberikan manfaat dan kesedaran bagi kita semua, khususnya kaum isteri.


adakah anda slh seorang di atas...jika ya...goyang tetek...(ayat kak senduk ni) hehehehe

Dead n Gone





Lyrics | T.I. Lyrics | Dead And Gone Lyrics

Tension

AKU RASA NAK SEPAK ORANG NAK TERAJANG NAK BUNUH NAK MACAM2 LAGI LAH...AKU GERAMMMM....ARGGGHHHHHHHHHH...KENAPA KO X MATI CEPAT JERRRRRRR....SEMAK DUNIA JER...

12.5.09

Cukur Jambul

tu lah aku ni sebok no nak upload gbr...tgk org dok kata bidaah cukur jambul ni...aku pun jadi syok nak jawab blog si anim..ekekekeke..aku pun nak upload ler walau pun dah nak masuk baby baru kan..hehehehe

Ni tgh cukur...

Baru lepas...mmg botak chin lah

11.5.09

Mother's Day




My Mom yg sgt sabar2 ngan perangai yg agak gila sikit...wahkhakhaka


Itu mak mentua..xde gbr berdua..adapun x berapa nak lawa ler...cam x sudi jer bergambar ngan den....hehehehe


Ini diri sendiri yg dah jadi mak...kepada 2 org..insyallah....

9.5.09

Asam Pedas Sungguh

Tudia...mesti korg ingat aku msk asam pedas kan...xde maknanya...asam pedas itu merujuk kepada laki den ngan aminah....gggeeerrrrr....sakit jiwa n mental gak...tuh tgh susah hati tuh sebab x dpt nak htr monitor kat aminah...apa barang lah aminah tu sgt ngan dia...kan btl aku kata...kalau aminah tuh minta tlg dia...tgh2 mlm pun sanggup...cuba minta tlg aminah tu sikit...haram...satu jadah pun xde maknenye....kalau leh kawin aku dah lama suruh dah...sakit jiwa sakit mental tgk...tuh yg asam pedas sungguh tuh...sabut nyok lah....xpe ler lagi kot kalau...ayak aku pun dah lupa ayat seterusnya sebab chaq telah melupakan aku...kekekekeke...ooo ingat dah...xpe ler lagi kalau cheras dekat sikit....ini putrajaya ma...nak kena htr gi gombak nun...ko bayangkan...aku nak ajak dia bw aqil gi percint 2 mlm ni pun dia kata td...cam mls ler...dah lewat ler apa ler..ooo dan2 aminah tepon nak monitor....laju jer kata "km pi sat nah..." mulut den mn leh tutup lama kalau psl aminah...hamik ko...ngan chaq2 bsg sikit...pdn muka...tu aku rasa tuh..kalau semua msk tido tuh harus dgn slow dia akan kata...km pi htr sat nah....tu pun kalau..cek2 pi sendiri ler...hermm..susah kan kalau bekawan camni...payah nooo...si aminah pun ngok ngek..aku rasa time dia nak guna monitor tuh dah lama dah azrul tuh ckp..tp kenapa x amik2...dah tgh mlm ada kat putrajaya br nak amik...cuba anda katakan..adakah patut...tuh yg aku heran...xkan lah si aminah tuh xda member lain yg lebih grand blh pinjam kan monitor kjp..aku rasa ngan level aku sefamily ni...mesti ler member2 dia lagi grand and kayat2 kan....kenapa lak ngan kite org ...aku nak pinjam monitor...tuh la...x sedar tuh yg org nak kawan ngan dia sebab dia tuh sng tinggal anak bini sebab nak tlg kwn walhal hal remeh camni ler...aku pun jadi ralat ler...RALAT ARRRRR.......kalau kot ke kronik noo.

7.5.09

Laksa Sarawak

Dapat gak mkn laksa sarawak ngan udang...i pun heran semenjak ngandung ni...leh plak mkn udang...alhamdulilah...tp tadi kan..sebok jer org tuh curi udang aku...x ngaku plak tuh...sib bek ada bukti kat gbr...hehehe..sapa suruh pi beli udang 10 ekor jer...mahal jugak udang ni ek..sekilo sampai rm16...isk isk iskkk...pastu ada plak ayat dari laki aku kata...km pun x suka mkn ayam...sebab dia kata dia boikot ayam...pelik aku...ada ke boikot ayam..dgn selambanya dia ckp..ayam mahal sekilo 6.50...hek eleh...sabo je lah aku.....tp mmg pun..dah lama aku x beli ayam...kalau beli pun tulang ayam ngan leher ayam..tu pun sebab nak tambah rasa dlm masakan..kalau beli isi x mkn plak..(melainkan wantan) hehe

Agenda Hari NI

Erm...hari ni aqil bgn 11.30..aku awal 30minit ler dari dia kan...ehehe...sambil2 dok guling2 kat katil tuh...dok terpikir ler raya ni aku nak pakai baju apa ler...nak jugak melaram kan...time kenduri timah sok..xyah ler nak susah2 pikir bj apa...hehehehehe...dah aqil bgn tadi...terus je bg mandi..sebab dah tgh hari maa..aku pun panas..pastu perut aku ni terasa lapar ya amat sampai nak bernafas pun x leh...so masak ler nasi goreng....siap buat vico lagi..bawa aqil mkn...nak jugaklah dia mkn walau 3 4 suap jer...air vico tuh je over the limit dia minum...xpe ler...hari ni ingat nak lipat baju ler...suka ati je laki aku letak baju yg dah kering tuh...sakit mata gak ni tgk kain tuh...tp hari ni pns...cam mana aku nak realisasikan agenda aku tuh....kalau tgk xde ler pns sgt..tp suhu dia tuh agak panas ler jugak kan...pastu agak malas gak nak ngadap pc ni...sebab bilik ni pun dah pns...aku lupa nak tutup langsir dah...kalau x sedap jer duduk dlm ni...nak tido kompom x dah...den mn tido siang2 nih...bkn sebab bgn lbt..tah ler mmg aku x suka tido siang...kang bgn kompom sakit kepala..nak2 cuaca camni..mmg xde nyer ler...xpe ler..time aqil tido leh ler aku nak nyapu2 semua....masak mmg x..ptg2 kang baru masak....

Ermmm...tp mlm ni ada pasar mlm kat umah aku ni....hehehehe...lagipun semalam dah mkn nasi kan....aku ingat nak masak laksa sawak ler..sayangnya nak masak..sebab tinggal sebungkus je lagi pes kuah laksa sawak tuh...xpe ler..pasni suh mak kirim jer...apa susah....laki den pun suka laksa sawak ni...xyah susah2...ingat nak gi psr mlm jer...tp tekak aku ni xleh nak pi psr mlm...sebab kalau aku pi mesti aku terus xtau nak mkn apa...bkn sebab byk pilihan..sebab bila dah mcm2 bau ni aku jadi x tentu hala dah...terus x beli..akhirnya aku beli yong tau fu jer ngan tau fu fa yg benda2 tu semua aku akan makan tuk esok hari...selalunya kejadian cam2 ler..xyah ler kan gi psr mlm hari ni...kita mkn laksa sawak jer...karang suh azrul beli toge sikit...isk..karang bkn sikit...byk...dah 2 tahun rasanya aku x msk laksa sawak tuk raya ni....erm...dan termasuk lah raya thn ni...aku x msk jugak...tp rasa cam nak masak ler...sebab ramai org kali ni raya kat kampar..sebab chaq ada...so ade ler byk org leh tulung kan...hehehehe...bkn susah pun nak msk....tp tgk ler kalau aku mampu...sekarang ni kalau msk kat dapur tuh aku rasa dah x larat...kali ni mmg aku rasa x larat langsung...tp aku gagah kan jugak...nak buek camne kan...xkan nak duduk terbaring je kan....ok lah...kang aku citer lagi ler memalam...aku bosan ler...nak nyapu jap..kang angin kuat terus x leh nak nyapu...chowww

Adious Amigos

6.5.09

Ensabi


Ni info for buyui...okk

Ayak ayak ayak...

Ni yang rasa nak nangis ni..aku punyalah mls nak mkn nasi...usaha jugaklah aku x beli lauk..sekali nya azrul blk semalam pi beli sotong ngan ikan sardin begitu byk nya...(kira byk lah bg aku)..kalau bg chaq x cukup....x pasai2 aku tgh pikir la ni nak msk lauk apa...padahal ada lagi ikan sekor yg besar jugak lah tuh..terpaksa lah aku masak ikan tu dulu...kena utamakan yg tua kan..hehehehe..

Nak msk apa mlm ni...kita msk yg sng2 lah kan...ikan tu buat ikan bakar..sumbat jer dlm microwave oven tuh....pastu sotong tuh goreng jer ngan buncis, pastu ada ensabi ngan pekasam...nak msk mn satu ek...lauk dah ada 2 pilihan dah tuh...msk ensabi lah...hehehehe...mengarut tul kali ni pregnant..kalau aqil dulu asyik western jer...kali ni mmg selera kampung sungguh...belacan, sambal, pekasam, ensabi tuh kira pekasam jugak lah...ensabi tuh adalah spesis sawi pahit ya amat...so dorg buatlah jadi pekasam lebih kurang....kalau ikan pekasam tuh depa campur beras...ensabi ni depa campur nasi..hehehe..sian kakak2 yg kat tepeng tuh..asal aku blk jer...mesti aku minta ensabi kat depa..aku nak beli depa xnak....tp kalau aku ngadap ensabi tuh ngan nasi pns....mau terbuka luas selera aku ni...xda lauk lain pun x kisah..beras huma mak tuh pun nak hbs dah...ermm...baru dpt buka beras 5 kilo tuh yg 2 minggu lepas rasanya aku beli....pasni bila lak pulak beras tuh nak hbs..kekadang tuh sampai dah berkutu...cam mana nak elakkan kutu tuh..aku dah letak dahcili kering..tp dia mai bertapak gak...kali ni beli beras siam...hehehehe...almaklum lah beli 5 kilo jer..xde ler mahal sgt..lagipun mkn dlm 2 bln cam2....xde ler ralat sgt...tp masa tuh beras siam tuh murah...kalau x..xde maknanya jugak aku nak beli beras siam...sebab selalu beras siam ni susah nak goreng...sama ler cam beras iban mak aku tuh...kenapa sangkut paut cerita beras ni...ok lah...chow..

Adious Amigos

Hebatkah Ciuman Anda

Ciuman bagaimana yang mudah membangkitkan suasana berahi? Atau golongan mana yang mempunyai gaya dan cara yang tersendiri. Jika anda ingin tahu, lelaki juga boleh dinilai kadar ciumannya mengikut zodiak masing2. JOM kita lihat zodiak anda dan mana yang lebih kuasa….lebih bergaya.Yess!!

Capricon
Dikhabarkan ciuman dari warga Capricon begitu romantis. Bukan sekadar romantis yang biasa, tetapi romantis yang boleh menghilangkan stres dan duka lara. Ada aura yang tersendiri dengan ciuman warga ini.

Leo
Leo yang memang terkenal dengan sikap tegas dan keras ini ternyata memiliki ciuman yang liar, tanpa rasa malu, malahan tidak teragak-agak untuk menggigit atau mencakar (fuiiyyohhh!!!). Dengan membawa lambang singa ini, mereka sangat suka jika mendapat pujian dari pasangannya terutama sekali jika pujian itu tentang aksinya yang luar biasa…

Aquarius
Sesuai dengan ikonnya iaitu air, warga Aquarius ternyata memiliki ciuman yang agak kebasahan. Selain itu, ketika ciuman berlansung, mereka umumnya suka membuka mata yang luas sebagai menghargai perasaan ketika itu.

Virgo
Warga ini memiliki gaya ciuman yang halus, lembut, terurus sehingga pasangan menjadi tidak keruan. Dalam kelembutan, sang VIRGO melepaskan kuasanya. Ciuman VIRGO penuh dengan seni, bakal membuat pasangan merasai kenikmatannya.

Pisces
Lelaki dengan berlambangkan ikan ini memiliki gaya ciuman dengan pandangan yang tajam, penuh nafsu dan ghairah. Malah, ia berlansung dengan cukup lama dan penuh perasaan!!

Libra
Gaya ciuman warga Libra dikhabarkan kurang hangat! Kenapa? Warga ini selalu memikirkan sesuatu yang di luar jangkaan mereka. Itu belum lagi dimana mereka suka menghela nafas ketika sedang bercium. Kiranya, yang tidak tercapai dek akal menjadi igauan ngeri mereka. Sedangakan perkara itu tidak ada kena mengena pun dalam ini cerita.

Aries
Orang2 ARIES ternyata memiliki ciuman yang penuh nafsu. Namun, ciuman itu tidak kekal lama, cuma berlansung sekejap. Ghairah seketika.

Scorpio
Percaya atau tidak, orang2 dibawah naungan ini tidak terlalu suka dengan ciuman. Dalam melakukan hubungan asmara, mereka lebih suka melewatkan aktiviti tu dan terus ke agenda yang sebenar sahaja (straight to the point). Tiada aktiviti memanaskan badan. Jadi kepada warga Scorpio, renung renungkan…

Taurus
Berbeza pula dengan puak-puak TAURUS, ciuman mereka umumnya berlansung dengan sangat perlahan, tidak tergesa2, tenang, penuh kemesraan dan berlansung terus lagi… dan lagi.. lagi. Perlahan dalam rali yang panjang.

Sagitarius
Bintang berikonkan anak panah ini sememangnya ciuman mereka dinantikan. Mereka memiliki ciuman dengan gaya yang mengejutkan, spontan dan mengghairahkan. Ketika sang SAGITARIUS melepaskan anak panah mengenai pasangannya, sudah tiba masanya untuk anda mengecapi bahagia ini dengan warga SAGITARIUS!!Yehaa…

Gemini
Warga GEMINI kononnya mempunyai peribadi yang hangat dan ceria. Tidak hairanlah jika ketika ciuman berlansung, akan diselang seli dengan senyuman dan gelak tawa. Gemini suka melakukan sesuatu yang baru dalam ciuman. Nantikan kejutannya..

Cancer
Ahli-ahli CANCER memang terkenal dengan sikapnya yang berhati-hati, kurang terbuka dan selalu ingin dimanja. Dalam ciuman, mereka lebiih suka melakukannya dengan lembut, hangat dan tidak mahu melepaskan aksi itu.


p/s: i sagitarius ok..

5.5.09

Today's Menu


5 May 2009

Wantan mee yg sbnr nya br first time buat...just imagine jer bahan2 dia...x sangka plak jadi...hehehe...2 kali den mkn tadi..puas hati lah jugak akhirnya dpt mkn wantan mee hasil kerja tangan sendiri..selalu dok terbayang wantan mee cina yg kat tepeng tuh..tp la ni dah x leh nak mkn...x halal...mmg syok ar..pastu dgn x sabarnya sampai je azrul rmh..terus masak suh dia mkn...nak xnak dia terpaksa ler mkn...tp bese ler lidah dia lidah melayu...x pedas x sedap ler....lantak ko...janji sedap aku rasa...hehehe..mmg syok buat wantan mi ni..sebab xyah goreng2 berbagai pun...campur kicap pekat, stok ayam, minyak bijan n kacau...tp mi tuh rebus ler dulu ek..ngan wantan dan sayur tuh...wantan tuh punya bahan plak..sebab nak sedap..isi ayam tuh aku campur ngan pepper, sos perasa, minyak bijan sikit....xde ler rasa tawar sgt...ni satgi mlm mau aku bantai lagi ni....tp kali ni nak buat yg sup punya lah...hehehehe...



Yang ini plak mmg aku teringin dari kemarin nak makan...so semalam gi beli sotong kat tesco tapi kangkung plak xda...jadinyer azrul blk terus beli kangkung...dan aku pun terus ler rebus sotong ngan kangkung lepas aku buat wantan sepinggan tuk azrul....sib bek ada kuah rojak lagi...tp kuah rojak chaq ni cukup pedas...depa tahan ler kot..tp den x tahan....chaq..pasni buat kuah rojak jgn pedas ek...ehehehehe...rasanya ini adalah makanan untuk dinner sekali kot..byk ler plak aku tgk kangkung ni...mau membuang esok semua kangkung jer yg kuar....

Kekadang sonok gak duk kat umah ni...leh masak apa yg kita nak mkn...mmg syok ler..tp itu pun kalau bahan cukup ler..aku xde ler bahan yg specific sgt...janji cukup rasa bila campur semua ok dah...Tapi bila ada time yg mmg x tau langsung nak mkn apa..mmg roti ler jawabnya anak beranak mkn....sib bek azrul mmg x kisah pun..paling kuat pun ayat dia..ala...lagipun roti nak expired dah...kan..dari membazir roti tuh baik mkn jer...sebab tu ler kekadang beras aku 5 kilo jer pun leh tahan 2 bulan....sebab kite org jarang mkn nasi..aku pun xtau kenapa aku jarang mkn nasi...so azrul pun jadi ler x berapa mkn nasi...agak2 dah lm x mkn nasi baru aku msk nasi....bukan apa x mkn nasi sgt....bila nak fikir lauk apa tuh....tuh yg jadi agak x syok tuh...la ni dah x berapa mkn ayam dah...dok gila mkn ikan jer..dah ler azrul x reti sgt mkn ikan....aku pun heran ler kenapa ada org x pandai mkn ikan...aku rasa x susah pun..tolak je tulang tuh...hbs cerita...tp dia pun tetap pasrah lagi sekali...almaklum ler..dgn kurangnya aku masak nasi sekaligus kurang jugak aku msk lauk n seterusnya agak kurang jugak ler pi beli lauk...so jimat ler jugak untuk beli lauk tuh...almaklumlah...harga ikan ayam daging ni mahal ya amat...kira leh diet lah jugak kan...ehehehe..sedangkan ikan ada lagi sekor dlm peti sejuk aku tuh...ikan tuh pun aku rasa ada kot 3 minggu yg lepas rasanya aku beli...kekadang tuh x mkn langsung pun ada kite org nih...mmg kekadang aku pun heran kenapa kurang mkn sekarang nih....itu jugak kot mendorong aqil x mkn jugak....isk isk isk....

4.5.09

Tudia

Amik ko...4 hari x on tenet...4 hari x on pc...hari ni satu hari dok ngadap jer pc...sekaligus customize blog jadi cantik lagi...rajin sungguh....nak2 plak aqil pun bantai jer tido...cam x cukup tido jer 4 hari yg lps....Huh...hari ni pelik ler..kjp hujan...kjp angin...kjp panas...isk isk isk..menambahkan sakit kepala aku ni...tp aku pun masih lagi rasa penat...so rumah pun agak bersepah ler ngan beg2 yg dibawa blk kg hari tuh....sib bek hari tuh dah susun kemas sebelum balik...kalau x lagi messy ler rmh aku ni....

1 May 2009

Aku jumpa zuraida ismail ngan asfarizan kat taiping sentral....terlaksana jugak mkn mcd...aku x tau kenapa port tuk jumpa kat mcd..cam zaman sekolah dulu..asyik dok lepak mcd jer kan...pastu tetiba zuraida kata mcd kat the store tu dah tutup...alamak..xkan tepeng xda mcd kot...xpe ler..ingat nak janji kat tesco...dum2..masuk jer simpang terus nampak mcd kat taiping sentral..ter realisasi jugak impian tuh...tapi masa tuh kan...dah ler panas...as ler bantai punya lah lbt nak tunggu...sekali dia angkut satu family da keluar...xpe ler..janji dpt jumpa sudah...ingatkan dpt jumpa reramai....

Pastu mlm tu aku ikut kakak aku gi Sambutan HUT 9 Renjer...Dah lama x pi hari keluarga 9 renjer ni semenjak bapa aku dah pencen..acara dia masih sama...keseronokkan tuh tetap sama gak...

2 May 2009

Tgh hari gi bkt gantang rmh mak amir...ana tunang...masa kite org sampai...mmg dah siap masak semua..tinggal nak makan jer...ekekekeke...semua makcik2 ada..kecuali hari tu x jumpa acu..tp mak teh ngan cakap pun x larat..gagah gak nak mai join sekali...

Balik dari bkt gantang tuh singgah kjp kat kem lagi...terlepas aksi tgk org tuh jadi artis...tp dpt tgk org tarik tali ngan dpt hadiah2...tp best gak..dapat jumpa kengkawan mak ngan abak dulu...x sangka plak ada gak org pencen dtg hari keluarga...pastu belek2 album lama..nampak ler muka2 abak zaman dedulo...ngan muka aku sekali(walau kakak aku yg sbnrnya jumpa aku x sendiri x jumpa)...Uiks sampai x hengat dunia belek album lama tuh..terus lupa nak gi bdr baru

Pastu kelam kabut plak mandi2 terus gi bdr baru...Nak jumpa si azliana ngan anim sempena qiqah ngan cukur jambul anak anim...dtg pun dah lbt kan..xpe ler...janji dpt jumpa..sembang kjp je pun...kepala aku pun dah menggon...ngan aqil pun berak ler plak....So azliana balik aku pun balik...lagipun mesti anim letih kan...Rupanya xde ler jauh sgt rmh anim tuh dari rmh mama pah...leh beraya tahun ni...hehehehe..

Sampai rmh mama pah...aqil terus terjun kolam...uiksss..siap ngan bapa terjun sekali..kali ni private sikit sebab akak2 ganas xde..so mandi sensorang..hehehe

3 May 2009

Pagi Ahad tuh ingat nak ikut gak pi kenduri kat penang tuh...ingat kan semua pegi xkan aku nak tinggal sensorang kan....last2 mama x jadi pi..so aku pun x jadi..ingat kan leh blk awal..si azrul plak pi..cet..ingatkan kalau pi ngan chaq xyah ler azrul pi...tp malas ler..agak benggong kat situ..so aku tinggal ler ngan mama ngan timah...kite org pusing parit buntar buat penat kaki jer..dpt ler satu kuali kecik yg comei berharga 6 hengget....pastu pi kedai bamboo inn beli kuih..sedap gak kuih kat situ...dah lama rasa nya x mkn kuih muih cam2...tunggu bulan poser br byk kuih....

Ptg tunggu dorg balik dari penang agak lambat ler jugak..so sama ler kesimpulannya....blk lewat gak...kelam kabut jugak masa tuh....menyampah aku x yah ckp dah..mmg aku rasa nak lempang jer...tp lantak ler dorg...tunggu jer aku ni kumpul byk2..kang meletup baru dorg tau....blk tuh perut aku mmg sepanjang perjalanan tuh rasa nak terkeluar....INTERMISSION....hehehehe

Pendek kata mmg agak penat gak ler 3 hari tuh...mmg syok..tp tiap kali balik..kompom ada benda yg akan menyakitkan hati aku ni...tuh yg rasa mls nak blk tuh.....ok...adious amigos...cam biasa dah dekat kul 6 aku akan stop pc kejap...pas maghrib baru start balik..cam org keje plak...sebab time nih nak mkn minum ptg ngan aqil...bkn ngan azrul ek..org tuh xde maknenya nak mnm ptg..blk pun dah maghrib....lagipun time camni yg rasa kering sgt tekak..pastu time camni ler suhu bilik ni agak pns sikit...pas maghrib baru sejuk sikit....

P/s: ler..x sangka pakcik omar terbaca blog den nih...alahai...nak nyuruk bwh meja kjp....isk isk iskkk...

Overprotected



Spoken:
I need time, (time)
(Love)
Joy
(Joy)
I need space
(Love)
I need me
(Action)

Say hello to the girl that I am
You're gonna have to see through my perspective
I need to make mistakes just to learn who I am
And I don't wanna be so damn protected

There must be another way
Cause I believe in taking chances
But who am I to say what a girl is to do?
God need some answers

What am I to do with my life?
(You will find it out don't worry)
How am I supposed to know what's right?
(You just gotta do it your way)
I can't help the way I feel
But my life has been so overprotected

I tell them what I like
What I want
And what I don't
But everytime I do
I stand corrected (Cooorrected)
Things that I've been told
I can't believe what I hear about the world
I realize I'm o-o-verprotected

There must be another way
Cause I believe in taking chances
But who am I to say what a girl is to do?
God I need some answers

What am I to do with my life?
(You will find it out don't worry)
How am I supposed to know what's right?
(You just gotta do it your way)
I can't help the way I feel (Help the way I feel)
But my life has been so o-verprotected

I need time
Love
I need space (this is it this is it)

I don't need nobody telling me just what I wanna
What I want what what I'm gonna (I need)
Do about my destiny
I say (no no)
Nobody's tellin me just what i wanna (do do)
I'm so fed up with people telling me to be-e
Someone else but me

(action)
(yeah, yeah, yeah)

What am I to do with my life?
(You will find it out don't worry)
How am I supposed to know what's right?
(You just gotta do it your way)
I can't help the way I feel
But my life has been so overprotected

I don't need nobody telling me just what i wanna
What i want, what what I'm gonna
Do about my destiny
I say (no no)
Nobody's tellin me just what i wanna (do do)
I'm so fed up with people telling me to be-e
Someone else but me

What am I to do with my life?
(You'll find it out don't worry)
How am I supposed to know what's right?
(You just gotta do it your way)
I can't help the way I feel
But my life has been so o-verprotected

Satu mlm perjalanan balik ke kl dok melalak dalam hati nyanyi lagu ni sampai tertido