25.8.09

Wahhh...

Ramadhan dah stat....syok nya...[dpt gi param]...hehehe aka pasar ramadhan ler tuh....dah 3 hari poser...2 hari berjaya lepas pose...hari kedua flet..sebab perut sgt2 rasa mcm org nak buka jahit dari dlm..mmg sakit u olls..bkn alasan aku xnak poser ek...sebab stat dari tahun lepas aku dah enjoy poser2 ni...sebab rasa nikmatnya dpt berbuka puasa pada waktunya....ala..kalau mmg xnak poser tu...blh je aku guna alasan ngandung dah 34 minggu kan....pastu semput...cam mana...leh terima x alasan iteww...hehehehe...tp x syok ler kan..org bertahan lapar n haus..tunggu jam nak buka poser....nikmat tu yg x dpt nak rasa kalau time nak berbuka...mmg time tu lah yg aku suka sekali pun....baru lah kita rasa berbaloi bila tiba HARI RAYA....itupun aku stat rasa tahun lepas..nikmat sambut raya bila dpt poser...ok ler thn lepas mak poser tinggal dlm 10 hari jer...kalau ikut thn2 lg lps....ada ler kureng 10 hari kot aku poser...[PENGAKUAN BERANI MATI TU]....dasat kan...so ini tahun ke-4 ler aku berpuasa...alhamdulilah..dlm masa yg singkat...TUHAN buka pintu hati aku untuk mengikut rukun islam yg ke-4...wah...lagipun bulan poser ni...rajin sikit aku nak solat dari hari2 yg lain.....plus dpt mengurangkan aku berjalan di hari siang ni kan...nak2 tgh pregnant kan....mmg aku pilih untuk tidak berjalan2 ler....setakat gi param tu lain citer ler...lagipun nak soping pun aku xtau nak beli baju apa...xkan nak beli gaun pulak untuk raya kan...nak beli baju preggy cam x sesuwai ler plak...sebab raya tu mmg dah tunggu masa je...nak jait bj kurung pun...lebih kureng cam baju pregnant ler..kompom ler aku akan jait besar sikit kan...pastu bila thn plak aku nak pakai bj kurung tu plak kan...so xpe ler..thn ni kita pakai baju lama jer...thn depan aku melaram balik..ekekeke....depa azrul ni dah ada baju raya dah...dasat...selalu aku yg plg awal ada bj raya..ini depa plak...ok...soping on d first day of poser ok....hari pertama poser dah dpt bj raya...mmg betul2 sedondon ler laki2 dirumah itew raya ini...lagipun baju tuh mmg beli tuk kenduri sekali...itu ler first time laki den beli baju melayu harga kat seratus...[walaupun spons kan]...hehehe...baju aqil ada dah..thn lps lagi dah beli...tp sampai sekarang still melebeh baju tuh....tgk ler ummi dia nak oter ke x kan...tp aku dah oder baju melayu kaler pink gitew kat kakak aku....hari tu depa kata pink kan tuk raya n kenduri..so aku dah suruh ler sesiap beli kain kaler pink...itupun entah biler ler org tua tu nak kirim kat aku....itew pun lebih kureng gak tuh...mentang2 jait pree..so ikut suka dia ler nak jait bila...isk isk sikk...

Esok kena tepon org kat tepen ni..depa dah gaji n nak gaji dah tuh....so time tuk kutip hutang...ekekeke...wiken ni blk kg...tgh riso gak nak blk kg ni...sebab kenapa tah aku dah x tahan nek ketar la ni...pantang dah naik ketar la ni...asal naik je nak terkincin...setakat gi tesco yg x berapa jauh dari rmh aku tu pun..sampai2 aku cari toilet dulu...itu satu hal..pastu kena rileks sat...amik masa gak bila dah turun dari ketar tu...sebab perut sakit...dah ler org tu bawa ketar x hengat...aku je ler yg menahan sakit...bila org tegur suh slow sikit..seminit je slow...pastu sama gak...part2 camtu yg selalu suh aku hangen tuh....ada gak terpikir..kome je ler balik...bw ler aqil tuh kalau nak bawa....teringin je kan nak ckp camtu...tp...isk isk iskk....[byk plak kang mulut]....kan hari tu aku baru je kata...nak rileks2 kat umah jer....lagipun perut dah makin besar n berat..kekadang tu sampai meleleh gak airmata aku ni menahan sakit...lum ditambah ngan kesakitan kaki aku ni....dari hujung pangkal bonts ni sampai ler hujung kaki....rasa cam disentap2 pun ada....kali ni mmg teruk ler aku preggy....sakit tu kan..mmg ler kjp2 kan...tp sakit ya amat....dulu ok lagi..x selalu...sekarang ni selalu sungguh...tetiaap hari...mmg menambahkan dugaan aku nak berposer.....cam mana aku nak cadang nak gi SP beraya kat rumah si Buyui tu kan....itu pun kalau aku ikut blk raya kat bdr baru....tgk ler cam mana....time raya tu...time tu mmg dah sarat sungguh tuh...

Tu dia...baru nak msk 4 hari poser..dah citer pasal raya plak...ekeke...ok chow...

Adious Amigos

15.8.09

15 AUG 2009

Haaaa...hari ni sgt awal bgn...as u can see...aku tulis post ni kul 8.30 pagi kan..aku bgn kul 7 tadi..[nampak sgt ler plak aku selalu bgn pas kul 9 kan..hehehe]..tp tulah..aku tido semalam kul 2 lebih...pastu bgn kul 7..cam mana...tp mmg ler...kalau dah masa aku x leh nak tido tu..mmg x leh ler...sebab pepagi tadi aku dah rasa lapar kot...sebab tu terbangun awal...

Alkisahnya ingat hari ni nak gi berkelah2...tp semalam ada org tu kata dia keje ler plak....terus xda mood...kira duduk kat rmh ler...sib bek x marinade daging sesiap...so kisahnya hr ni aku plan nak beli bahan tuk buat biscuit raya aku tu lah....

Cam dah lama kan x gi jln TAR mkn mihun sup dia yg sedap tu....tp tulah..dah ler org tu keje...pastu H1N1 ni...buat aku takut nak gi tempat org ramai ni...dah ler ramai kat sana...terlalu padat ler...jenuh gak nak celuih....xpe ler..poser ler mkn mihun sup tu...cam ler thn depan xda kan...tp thn depan aku dah xde ler kat sini...dah pindah KAMPAR...xkan ler semata2 nak gi KL mkn mihun sup kan...[mn ler tau kan...ekekeke]...bkn susah pun...sekali mkn angin...

Kisahnya lagi...terpaksa ler burn free tiket gi sunway tuh...ingat nak bawa aqil gi main air kat sunway..tp memandangkan kena gi time office hour...then penyakit yg perlu dielakkan lagi...so xpe ler..next time ler kiter pi ye aqil...meriah sikit sebab dah ada adik...ekekeke...x dpt gi sunway..kiter gi tambun lost world...haaa....lagi dekat ko....x pun nak up lagi..lajak jer terus gi bukit merah....wah..lagi syok...dah lm sungguh x gi bukit merah....masa aku gi dulu pun baru je nak up2 tempat tu...pegi pun ngan kayak team masa tu...aku tgk sekarang ni kat web...dah mcm2 bukit merah tu...syoknya..bila lah kita ni bebas dari segala penyakit berjangkit ni kan....rasa cam dah lama x bawa aqil gi jenjalan berseronok sukaria...time square tu pun dah lama x pijak....tinggal sebulan je ni nak bersuka ria...sepatutnya 2 bulan..tp bln 9 tuh aku dah sarat....rasa cam xnak ler amik risiko letih sgt...[sebab masa aqil dah nak due tu..aku ligat sungguh x duduk diam] so ada ler complicated sikit kot...org kata kalau aktif masa dah nak due senang nak beranak...tp aku tgk..lagi xnak kuar lagi ada org kat dlm perut tuh...so aku nak elakkan ler aku terlampau aktif kali ni..kira pas raya tuh...aku kena rileks2...tenang jiwa dan mental...[pada sesapa yg rasa suka nak x tenangkan hati aku n mental jiwa bagai tu kan...baik ko buat baik sementara aku tunggu due...]huhuhuhu...pesanan khas tuh.....

Adious Amigos

10.8.09

Weeehhhuuuu

Wow...cam dah lama x hapdate menjak dah masuk august ni kan...

Ok...hari tu sambut bday aqil first kat Laksa Shack jusco...masa dia setahun pun kat situ gak..saje nak sambut privately kan....so kat situ kasi can dia baraikan kek ler...[sib bek kek murah je]...Aqil dah 2 tahun [31 July 2009]..alhamdullilah....so party dia kite org buat 1 Aug 2009...senang sikit sebab hari sabtu..sah2 org xde keje[kalau ada pun berapa kerat je kan]...agak meriah jugak ler...walaupun sbnr nya penuh ngan adik badik sepupu sepapat kan...so masa tuh kira ada special guest ler..org vietnam...kwn pakcik si timah...kui kui kui.....aqil mmg xcited lah masa tuh....sebab dpt byk hadiah....plak tuh hadiah byk dpt yg diidam2kan...so mmg dia pueh hati ler...leh nampak kat muka dia yg dia sgt2 teruja hari tuh....masa tu aku pun flet gak..penat...perut pun dah mengeras masa tuh...tp suka lah tgk bday boy[aqil] masa tu..mmg syok arrr....

Pastu...esok nya kite org jenjalan kat percint 2...melawat floral fiest...syok nya tgk bunga2 tuh....tp x lama pun sebab nak gi umah kak adik...lunch...kekeke...ada je gbr..tp mls ler nak upload....tuh kisah nya lah kan....

So kemarin [8 Aug 2009] kite org jenjalan kat setapak jer..isk isk..itupun dlm jusco yg x berapa nak besar n kecik ler...ok ler...tp x shopiing sgt pun....cuma beli buggy jer kat aqil..aka nak beli kat adik dia je sbnr nya...sebab murah...new arrival n comei plak tuh...sweet cherry rm99....cute..memandangkan nak tuntut utang yg bapa dia pakai duit aqil dulu kan...[tu pun cam xnak byr jer]...so beli ler jugak...dia jugak kata nak ganti kan...sampai ler aku suh beli buggy tuh kemarin...baru dia beli...ada je stroller dia sbnr nya...tp agak dah x best ler stroller tuh...sebab krew AIRASIA telah mematahkan dan telah tidak mengbestkan stroller itu...so jadi jarang guna...lagipun aqil dah besar..x sesuwai je pakai stroller..tuk baby boleh ler...so pada ibu bapa yg nak jimat tuh...beli jer buggy terus....xyah stroller2 ni....sebab bila anak dah besar n dah bergerak cam aqil tuh...kompom korg akan terpikir nak beli buggy...sebab buggy leh pakai sampai umur budak 3 4 tahun...sebab dia mmg sgt sesuwai...kalau stroller cam x blh jer..tuk setahun 6 bulan ke bawah blh ler kot...kan...

So sambil tu kite org singgah kat tmn titiwangsa....lama dah rasa x lepak kat taman....aqil pun agak enjoy ler...nak2 lagi buggy baru kan..ekeke

So aku dah stat buat sample tuk biscuit dah...mazola n cornflakes jer....sebab yg tu sng...ekeke...so dlm pada aku menulis ni...tekak aku sgt sakit n sore aku sgt rock nya...isk isk iskkk...so kurang lah aku nak menjerit kan..ekeke...ok..

Adious Amigos...

2.8.09

Release Tension

So disebabkan aku sgt buhsan n tensi2 kan...so terima lah cara aku merelease tension...wahahahaha...i tukar layout lagi.....tanda marah tu....