22.2.10

Aku dah hangen!!!!

Huhuhu....cam mana nak mula ni...sebab hati dah panas ni..jiwa dah kacau....HANGEN HANGEN HANGEN...aku tertipu ngan agen MAXIS BROADBAND ni...hr tu aku tanya dia unlimited ker...dia pun yo'o je jwb UNLIMITED...tp sekarang mn UNLIMITED dia....hanjeng btl betina tu...kalau x UNLIMITED hari tu..aku x amik package dia tuh...pastu nak kena tukar lah jugak..sebab mn cukup 1.5gb jer...ingat aku jenis buka seminit dua jer tuk cek email..pastu off....xda makna nya....

Pastu satu hal plak..kenapa lah kampung sungguh tempat aku tinggal ni....semua pun x cover...termasuk lah P1 W1MAX...stimix xyah ler aku cerita kan..kalau ada tiang tepon pun belum tentu dia ada cover stimix plak...yang ni aku agak marah ngan laki mak ler....kunun nak pindah sng sikit....aku rasa x senang langsung.....mmg hangen x hbs ler..apa kes kalau pindah tapi hati x REDHA...perlu ker aku menjadi seperti ORG2 KAMPUNG HULU BANGAT!!!!

or

AKU PINDAH KE KAWASAN YG ADA COVER STIMIX...kena cek coverage dulu lah baru leh pindah...GITU....

Dan pada AGEN2 MAXIS DAN SEANGKATAN NYA...kite org dah decide xnak bayar...so kalau korg baca harap maklum ler..SEBAB KITE ORG DAH KENA TIPU NGAN MINAH HANJENG TUH.....

Dan pada laki mak...[itupun kalau dia baca...] bila kita nak pindah rumah...biar selesa dari depan pintu RUMAH SAMPAI PINTU HATI AKU NI.....huhuhuhu.....

aku bukan lah nak berlagak kan....aku pun xde ler sng sgt..tp bila aku rasa xda broadband ni...rasa cam org kampung kat hulu2 estet felda bagai...n mula lah hidup aku ni rasa asyik nak memarah je kan..hangen x kena tempat.....mmg ler kunun xde paedah pong aku ni ada broadband...bukan nya buat duit pun kan.....tp aku rasa itu satu keperluan lah kan....xkan aku asyik nak ngadap tv 24 jam...pastu apa jadi pun aku x tau kan....pendek kata aku mmg x leh nak jauh dari tenet2 ni...HARAP MAKLUM.....nak byr bil pun semua kat tenet gak...bukan nya blh kuar pun kan...sedangkan nak htr anak bini gi klinik pun suh mak dia yg htr......[perlu ke stetmen tu...]

p/s: aku mmg x selesa lah dari pindah rumah dulu sampai sekarang...[maksu jgn kecik ati ye...andai maksu membaca warkah tinta ku ini...wahhh...]

tetiba kan aku sanggup duduk kat taman sentosa tu..amacam???

17.2.10

Seminggu...

Huh...penat mak nyahhhhh...

Hari selasa lepas..gi PUTRAJAYA...htr org.....pastu terus stay sampai jumaat sebab nak gi KELANTAN...agak pasrah kat situ jugak....[sigh].....hurm..ada kat KELANTAN ngan jayanya 2 mlm 3 hari...dan dapat bersoping jugak sebenarnya kalau nak ikutkan hati..mmg nak borong.....tapi...[sigh]...on d way balik..mmg mak sgt....[sigh]....isk isk isk....sampai rumah lagi lah...teramat2...[sigh]....pendek kata seminggu lepas ada lah sesi [sigh]....huhuhu..

Hari ni..mmg flet..tapi sebab gagah gak nak amik barang kat umah mak mentua kat PAYA BASUNG...so kene gi jugak lah..tp hr pns ya amat...x leh nak tido...org tu sedap je tido depan pintu sambil bokak baju kan.....

Jadi nya...mlm ni nak sedaya upaya tido dengan jayanya..walaopon sebenarnya x dpt tido ngan nyenyak nya...[kang x menyusu plak si AQMAL...]

So aku nak post pic lah...dah lama rasanya x post pic kannnnnnn
Berok buat hal plak...[dah menunjuk kan ropa sebenar dah si berok ni]

5.2.10

Yuhuuuu

Wah..agak lama x hapdate sini kan...pastu aku pun x tau nak tulis apa...

Ok sekarang dah ada berokben kat rumah...xda lah rajin nak minta topap kan semata2 nak masuk web kat jet tu...huhuhu...rm5 sehari...sebolan dah berapa kan...so dikesempatan mamat tu ada lebih sikit..dgn cepatnya aku suh amik berokben...lagipun kan..konon nya nak amik alih niaga kan...kena lah ada...hbs tu cam mana depa nak bg tau depa dpt oder..setakat pakai phone je kan...ermm...blh mak usha tiket2 murah gi sarawak plak kan....dah lama x tgk tiket murah ni...

Thn ni x dpt balik....bajet kureng...lagipun dah ada 2 kidos ni...erm...tgh terumbang ambing lg ni...

Kali ni x dpt nak online 24 jam terpacak depan PC cam dedolu...almaklum lah...dulu hujan ke ribut ke...mak tetap online..STREAMYX lah katakan..la ni berok jer...lagipun dulu rmh flet...la ni dah rmh teres..xda pebenda tah yg kilat2 tu....lagi satu..kalau hujan ribut ke..x kesah nak angkat kain bagai kan..la ni kena angkat plak...anak pun dah rengek2 sekarang ni...asyik nak berkepit je..yg sorg kjp2 kena colek ngan opah ler...x pun mak nyer suh htr ler....hem..sian aqil..kesana sini...tp dia pun suka gak...pastu memalam..kena ler terkedek2 pi amik dia...itupun kalau...

Huh...ketandusan cerita ni..walaupun sbnr nya byk nak dikhabarkan...so...Adious Amigos