24.9.09

Happy Birthday Makkkkkk

Happy birthday to uuuu
Happy birthday to uuuu
Happy birthday to makkkkk
Happy birthday to uuuuu

Wah...tunggu mak dtg lah kita beli kek n mkn besar....[kalau bkn dlm pantang lg...]hehehe
23 September 2009 genap ler mak aku ni umur 50...wah dah msk 50an ni...ekeke...moga dicurahkan rezeki dan kesihatan yang baik......serta cucu2 yg sgt comel n ngumbak serta ngegeh....hehehehe

23.9.09

Balik KL

Wah..mmg ada sikit pengalaman ngeri masa dlm perjalanan blk kl mlm tadi...[22 oct]..first kite org tepon plus dulu..sebab nanti takut terhadap jem...sebabnya tgh hr tu masa aku on d way gi SP..aku tgk jln yg menghala ke KL...uisk..padat....sah jem kan...so kite org tepon plus..dia kata kereta byk dari bidor sampai slim river...jauh kannnnnn...kita org msk lah dari behrang rasanya....mmg laju ni...mlm lagi..tgh syok2 sembang2...pastu nampak lampu liplap2 kaler biru..uisk..xkan polis buat rodblok kot....tgh syok nak usha lampu liplap tuh...astafiruglah....sib bek terperasan ada benda atas jln yg sgt bsr...n sempat ler elak...bila dah terelak tu....astafiruglah......adalah mayat org br xciden....kesian sungguh...itu adalah penunggang motosikal lah kan..sebab dia pakai helmet..mmg btl2 tgh2 jln...tgh2 jln yg org mmg dah tarik speed dah...tp sib bek dia jatuh kat bwh lampu2...sebab kat sebelah tu tempat rehat...aku jadi trauma kjp...sebab mak kan lemah semangat sikit ngan mende2 camni.....azrul teringin nak benti..tp sib bek dia mengenangkan yg bini dia ni tgh sarat..kalau x..lagi trauma aku....yg satu jer aku nak tau..sapa ler langgar dia tuh...sebab aku x nampak ler kereta kejadian di mana2...kereta yg benti nyebok n nak tolong ada ler...ke dia jatuh sendiri ker kan...allahualam....sian dia..sib bek dia sempat meraikan hari raya ngan keluarga...

So ingatan pada kengkawan yg blk kg naik motor tu kan...disarankan perjalanan anda pada siang hari bkn di mlm hari..sebab mmg x sesuai sungguh kalau memalam nak blk..kan mmg ler siang tu pns kan..tp INGATLAH ORG TERSAYANG..plus kalau jatuh kat tempat gelap lg bahaya...org x nampak....nanti hancur habis semua cam sorg tuh punya kisah yg msk paper 2 3 bulan lepas tuh...mayat dia hbs hancur sebab kereta laju2 gilis dia..diwaktu subuh tuh...org x pasan ada mayat...takut plak aku nak citer...

Oklah..itu ler hot story buat masa ni....tp sbnr nya ada lagi...tp secara ringkasnya lah aku kasi ek...

Semalam sampai rmh kul 2.30 pg...buka2 pintu...astafigrulah....mmg byk aku mengucapkan kata2 itu mlm tu....buka pintu tgk aquarium aku...ya rabi.....dah jatuh tergolek dok n pecah...serta banjir rmh aku...aku takut gak kena romps ke apa kan..so far xda brg yg hlg..kira bkn lah...rupanya meja tu x rapuh...x sempat nak ganti lain...ingat pindah kampar br nak tukar..rupernya....tp ikan2 tu hidup lagi..nampak sgt kejadian tu baru berlaku..so kite org ni yg letih serta mengantuk...terpaksa ler settle kan tempat kejadian tu...xkan nak biarkan plak kan...ngan kaca sepah2...sib bek aqil xda..so seminggu ni leh ler aku nak settle kan..sebab rmh ni dah mcm rmh org pindah brg..mmg bersepah ler...skt kepala mak tgk..settle2 yg banjir tu jer..dah sampai kul 5.30 pagi...[yg dasatnya..blh gak laki mak bgn gi keje walau dah lbt sgt]...bertanggungjawab sungguh terhadap keje...[niat dihati dah ada tuh...tido kat opis]....blh...hahaha...anda bayangkan kerja2 mentenen ni kan..apa lah sgt..rosak br org panggil...so yg lebih2 tuh..hal sendiri ler kan...so kire nye...aku kena settlekan perut aku yg tgh lapar ni yg aku sendiri xtau nak mkn apa...baru ler aku leh settle rmh aku ni yg bersepah yg amat......

Adious AMigos

19.9.09

Selamat Hari Raya


Selamat hari raya u ollss...Maafkan segala yg salah tersalah taip terkasar bahasa.....halakan segala mende bagai kan...dari hujung rambut sampai hujung kaki...ok...balik raya kali ni lambat sikit..selalu blk awal...kali ni lbt satu family...n first time blk sekali satu family..sebelum ni..mak ngan anak sampai dulu...bapa kemudian...baru lah syok dpt rasa nikmat raya sesama family....wahh...thn depan xda dah rasa,..sebab kg dekat nauuu...blk pagi raya lerrrrr..hehe..pastu pepagi tadi aku bgn dah rasa..SAKIT GIGI......cam mana nak melantak time raya niiiiiii

Ok guys....SELAMAT HARI RAYA...bw kereta jgn laju2...

Pada yg x leh balik tu....uisk..selamat hari raya ler yer...bkn sng dpt beraya di perantauan....[nampak sgt statement tuk pakcik timah kan]...kui kui kui

Aku post kan lagu raya tuk anda semuaaaa.....



Adious Amigos....ehhh slh..

Assalamualaikum

15.9.09

Aqil Ridhuan

Aqil Ridhuan....sakit lagi..kahak byk sgt...dah seminggu....nak msk dua minggu dah...dah gi klinik 2 kali...spital sekali...hbs2 depa akan kasi ubat kahak tuk cairkan kahak...tp xde perubahan pun...arrrr...tekanan sungguh..bila tetiap mlm aku kena berjaga tgk dia ok ke x?? lemas ke x???...xkan ler doc2 kat mesia ni xda jalan lain cam mana nak buang kahak dia....aku tgk xda perubahan pun...bila aku bw gi spital..sama camtu gak doc akan kata....huhuhuhu....

Mati akal aku..kesian sungguh aqil bila tetiap mlm dia x cukup tido...bila siang tu...hermm...dah hilang jugak rasa kesian tu...sebab bila dia x tido..dia ok jer kan..so bila dia x tido tuh..ada lah plak agenda yg dia buat...kesian sungguh aku plak masa tu...dgn x cukup tido..ngan keje2 umah aku nak kena buat....huhuhu.....raya ni ber'airbag' lah mata aku ni....isk isk iskk....

Korang rasa apa yg patut aku kasi dia mkn??? Madu?? Sup Herba?? Mandi sauna??? isk isk iskk

Adious Amigos

14.9.09

2nd entry for s8003

OK...melampau x kalau aku kata aku dah bosan ngan s8003 ini....isk isk iskk..baru je berapa hari kan...bkn sebab rasa susah nak gi samsung customer service..yg dua kali aku gi...dua kali gak tutup....lagi satu...maybe sebab dia br sgt kan...so application for game x berapa byk n best...so bosan ler...lagipun..apalah kegunaan s8003 itu untuk aku bila berada dirumah....nak buka wi-fi or 3g...baik aku buka stimix...nak men mp3..baik aku buka kat pc gak....xkan ler aku nak meroyan amik gbr setiap masa plak ngan s8003 tu kan....

So kira nya dia berguna bila aku berada diluar rmh..jauh dari pc...tp kan...dok berebut plak ngan org tu kan..nyampah jer....[tetiba kan aku mengalah]..kalau ikut hati ni...xde maknanya aku nak mengalah...pastu tetiba plak org tu kan jadi x leh jauh dari tenet bagai....[hangen x????]..pasnikan...nak racun dia beli router ler...ekeke...dia ada sebut td...kirenya dia leh ler guna s8003 itu dirumah..so x ler berebut pc ngan aku kan.....dia still suka lagi men s8003 itu...aku dah bosan....dah mcm apa jer aku tgk ha...cuma alarm je ler yg best...itu pun aku guna time nak sahur jer..sebab xyah tetiap mlm aku kena set alarm jer...cam 3230 aku tuh....tetiap mlm nak kena manual set...x leh set repeat alarm...bohsannnn

Tapi mmg ler jet ini agak comey lah jugak...plus..aku dah tau 80% guna dah...so dah buhsan ler kan...part setting gps tu mmg fail..sebab x penah pun nak guna benda alah tu....so kita tunggu pada yg pakar...wi-fi everything semua pun dah tau....part nak setting psl drop call tu....itu mmg kena htr kedai ler kan...sebab dah mcm setting aku cuba buat dah pun...kat situ ler timbul rasa bosan nya aku tgk henset yg cute miut tu....isk isk iskk...tp kamera dia best ler..so xde ler aku usung kamera bagaq lagi kehulur hilir kan....ok kamera dia 5 megapixel uuu....i laikkk....itu jer ler kegunaan dia yg aku plg byk guna buat masa sekarang ni...kekeke...lagipun leceh gak nak bw kamera kehulur hilir je manjang kan...kite bkn tourist...setakat nak amik gbr gediks2 jer blh ler...kekeke...plus x perlu ler aku nak mengecaj byk sgt gadget...sekali caj jer..hbs citer...

La ni tgh berusaha cari surah2 yg baik tuk baby...nak save kat phone baruuuuu...wahhh...phone baru tau....almaklum ler 3230 i tu...i guna 512mb jer...sebab msk 1gb dah cam monyet je hanging kan....itupun dah boring sbnr nya pakai 3230..tp sebab org tu..dok kata..selagi leh kol n mesej...ok ler tuh...jenuh gak ler jadi alat balingan oleh aqil kan..x rosak2 ler plak...cuma kamera je dia benggong..pastu mmc kad cam susah nak reading plak....sebab aqil dah jd hacker, technician, engineer junior....isk isk iskkk...dah dia rosakkan...pastu dia nak baiki plak....cam mana???pc ni dah xyah ckp dah..tetiba tukar setting...tah cam mana dia buat pun xtau...yg plg dasat tu...kekadang jd ok lah plak pc dia buat..kekadang tuh...habessss.....

Esok keputusan muktamad...nak cari pediatrik pakar swasta....sorry to pakar2 general hospital ok....buhsan ler ngan korg..nak bg tau apa2 sebab menyebab pun cam nak cover2...x salah pun nak kasi tau apa yg korg buat apa yg perlu buat mengapa dan kenapa bagai kan....kite org insyallah leh terima seadanya...tp ni tiap kali jumpa...benda alah yg sama jer.."bende bese je ni...".."ala..sebab dia kurus sgt..."...and perkara sbnrnya apa yg dorg lakukan kat aqil masa lahir dulu pun dorg x kasi tau...itupun aku tau dari pakar2 yg aku byr air liur sampai berapa ratus hengget tu kannnnn...so...xpe ler..kuar lah sikit duit simpanan....nak2 raya ni kan.....

Adious Amigos

10.9.09

My New S8003 Jet Samsung


hehehe..dan sbnr nya..xnak kasi tau semua org..tp semua org pun dah tau....so citer je ler kan...happy sgt ler sebab dah dpt s8003 tu u ollsss....mmg syok..[tetibakan mak rasa mak hebat]...hahahahaha[cam gelak setan]....lagipun..adik mak tu agak mengss sikit..dia beli..pastu x berapa nak pandai pakai..so dia jual ler kat mak....dgn harga yg murah..mak pun cepat2 suh dia pos...supaya dia x naik hargakan lagi...[sib bek bopren dia kaya nyah....x kesah ler kat situ]...mesti korg jeles kan yg mak dpt harga semurah rm650 untuk s8003 new brand...wah...syok kan...ok...

Part x syok tu adalah....bila nak buat koling2...dah jwb...dia putus..line terus lari entah kenapa...rasanya setting agak benggong kot....kat situ je lah x best...henset dah hebat ni...tp benggong kat situ....xpa..mak htr kedai ler buat tgk cam mana kan...kalau x pun...jd cam abe joe ler....jual...pastu cepat2 blah...beli yg lain...leh usha nokia 5800 plak...murah jer dari jet tuh...tp kalau mak dah beli murah jet tuh...pastu jual blh tahan gak harga dia kat kedai kalau second hand pun....leh ler lps henset bagaq satu...kui kui kui kui.....

Orait...me officially x poser dah sejak 2 september hari tu....tiap2 hari bgn sahur ni...mkn dgn byk nya jugak..konon2 nak poser ler..tp x leh gak...sebab kul 10 tuh dah rasa ulu hati tu ditarik2...xpe ler...thn ni x merasa ler poser penuh....[harap2 dpt ganti]..yg penting..mak masih lagi semangat nak raya..walaupun raya ketiga tuh kite org dah blk KL blk...yg laki mak keje dah raya ke-4 tu....yg mak plak..x leh jauh dari GH tu....check-up lagi...erm erm erm...bz jugak kalau perut dah 9 bulan ni....esok tgk keputusan cara bersalin....takut doc tu keluar ayat....[u admit ward lah]...wahh...gila den karang...n mak pun dah siap ngan jawapan nya...[blh x kasi i sambut raya dulu]..blh???

Adious Amigosss..

p/s: kalau i dah bloging ni...nampaknya rajin dah dtg tu...

8.9.09

The day nearly come....

Isk..aku ni..makin hari nak sampai...makin berdebar plak aku...makin rsa takut....kenapa lah...rupanya darah gemuruh aku ni dtg bila time nak bersalin jer...hari tu br hint sikit jer...dah mengigil sampai malam...debaq2...alhamdulilah x jadi apa2 pun...mungkin air lain kot yg kuar...pastu ni nak tunggu keputusan cara nak bersalin jumaat ni..pun berdebaq2 gak....dah ler xda experience bersalin ni....mmg dub dab dub dab lah...[cam siti fatimah yg berdebar nak kawin ler plak]..ekekekekekeke...tp kan..tulah...harap2 semua nya berjalan ngan lancar....xnak lah plak..elok leh salin normal..terus kena c-section sebab darah tinggi....blh ker???? blm tanda lagi dah dub dab dub dab...isk...mmg takut.....first time ni..masa ngandung kat aqil xda ler sgt perasan gemuruh tuh....[sebab dok asyik berjalan je kot]..tp ms tu larat no...awat la ni dah x larat...nak gi param pun rasa dah letih...[tp gagah gak u olls...sebab suka gi param...walau hanya beli kuih sagu jer]...jln tar dah kena banned...sib bek..kalau x..kopak lagi si azrul tuh sebab aku dok soping kat jln tar tuh...ha'a lah murah kan...tp kalau dah beli byk..x sama jugak ker duit yg kuar tu kan...hahahahaha...ingat nak kena pi jugak jln tar tu...nak cari batang buruk kat dyg...ngan dodol sama kot...sebab sana susah nak dpt dia ckp...dodol pun x sama rasa dia...sib bek dia x minta kirim serunding thn ni...thn lps x sempat nak htr batang buruk tu kat dia..sebab oder dah nak raya..aku pun dah blk kg masa tu..so thn ni dia advance...blm poser lagi dah pesan....

Pendek kata...aku xda pilihan lain melainkan pilih GH tuk tempat bersalin...sebabnya..taknak ler kat kampar or tepeng kan..kena memerlukan pakar..x pasal2 aku kena htr gi ipoh kan...x ke nyosahkan aku jer....anak kl ler dua2 anak aku tuh....pastu membesarkan kat kampar....boleh?? rasanya kalau kat GH tu...depa dah siap asing kan kot penyakit yg tgh kronik abad ini...so kena elakkan fikir penyakit itu...ok...aku dah dgr bunyi mangkuk kat depan tu....

Adious Amigos

5.9.09

Sok sek sok sek

Erm....sahur2 time nak tunggu subuh ni....mmg sgt2 mengantok...dah ler br lps mkn dgn byk nya kan...hehehe...mak pun x tau ler nak tulis apa sbnr nya...tp rasa cam nak menulis gak..sebab rasa cam dah lama x menulis..padahal baru je hari tu kan....tp kita sok sek je lah..

Dah berapa kali sahur dah ni...mak asyik dgr ambulan neno neno neno jer kan...mcm mn lah rupa pesakit itu..kritikal ker...hidup or what kan....sian....tp bila time berbuka poser menjelma....berdentum dentam plak bunyi mercun...hangen jerr...tuh baru mercun budak...belum mercun bapa budak lagi..mau gegau apt mak ni...isk isk iskkk...perlu ker nak bakar mercun yg mengegau kan flet ni....setakat bunga api tu aku x kesah lagi...x meletop n leh halau nyamuk sekali asap2 bunga api ituu kan....[ayat jeles ni x leh nak main mercun n bunga api]..kekeke

So..keadaan diri mak sekarang ni....mak pun heran lah..makin hari mak makin x larat...sekarang dah 35 minggu....kira dah sarat gak...pastu ada plak mulut laki mak tanya...'sempat ker nak raya'...wah...jgn masin sudah mulut itu....menangis tertonggeng mak kang x dpt mkn lemang rendang bagai tu kan....pastu jadi satu masalah lah jugak...sebab cam mana nak balik beraya ni....blk kampar je pun....dlm 3 jam ler jugak....x sampai sgt pun 3 jam...tp kalau dlm keadaan sarat camni...mau 3 jam..tp laki mak tu dia nak ke bawa keter slow2...itu yg mak riso...sebab takat nak gi k4 tu mak dah rasa sakit...[dok asyik ler kata sakit kan]....lagipun mak dok praktik ler seminggu ni kan...[itu yg malas tu]...dok asyik baring jer...kurang duduk...ok sikit perut ni...x sakit...tp xkan ler dok asyik nak terlantar baring je kan....kalau baring mmg ok lah sgt2....tuh psl ler...semua2 game mak yg lain kat FB tu...di hold kan kjp...mak dah x larat nak ngadap pc pun cam dedolu...kalau dedolu...blh jer dari pagi sampai ptg kan...no hal...

Petang ni ada agenda berbuka poser di Barra Cafe ampang..dekat ngan tesco ampang tu jer..ala2 gathering dak2 TMGS 98' ler ni...plan noni ni...ingat pun nak dtg awal kan...tp laki mak blk lbt ler plak..keje ler plak....cam mana nak sembang2 kan....itu pun sbnr nya mak susah hati nak gi gath tu...bkn sebab xda duit nak makan....mak kan pemalu...ecehhhh....takut kang mak jadi patung terdiam x ckp apa2 pun.....lg pun ada gak antara depa yg sbnr nya mak x berapa nak ingat....[wah beragak plak ni]..tetiba kan mak rasa glemer masa kat sekolah dulu..ramai jer org kenal....[riak lagi...isk isk isk]...ok lah

Subuh pun dah sampai....solat2 kjp...pastu pengsan kat sofa...x leh nak pengsan terus kat katil...kang terkeluar blk semua bende kang...sekali ngan asid2...ikutkan mmg xnak tido terus kan...sebab leh buat keje semua siap...tp menjak ngandung ni..mata tu lagi utama...hehehe...ok mak nak chow....

p/s: noni nak ajak anne sekali??

Adious Amigos

1.9.09

September orediii???

X terasa yg kita ni hampir di hujung tahun 2009 dah...dah nak raya jugak...n dah nak bersalin jugak...[percayalah yg sbnr nya aku tgh mengantuk semasa membloging ni..]

Hurm...dah msk minggu kedua kita puasa....alhamdulilah..so far ni aku leh tahan lagi ler poser...wiken hari tu balik kampung...xda agenda sgt pun...sabtu tu htr kain kat tepen tuk jait..n soping tuk baju raya...n raya tahun ni i pakai gaun jer...sebab nak beli jubah pun x cukup...i jubah saiz s or xs...tp hari tu cuba x cukup ler plak...m pun x cukup...xkan ke patut aku beli L kan....tp anda bayangkan..mmg ler masa raya i cukup pakai jubah saiz l tu kan....lepas 3 or 4 minggu camtu...mn aku nak campak jubah yg besar tuh...sayang ler kan...so last2 aku beli je gaun...sng...lps bersalin pun leh guna...kira tahun ni aku pakai hitam ler time raya...hamek ko...cam org nak berkambung ler plak aku rasa raya thn ni...isk isk iskkkk

Pastu ahad sambut bday laki i tu...dah 30 dah...dah masuk era 30an...ekekekeke...n isnin xde pebende buat...

Tp pendek kata...wiken ni xde cerite ler...n i pun mls nak cerita...dah jadi rutin kan..start bulan baru...i pun sebok nak entry gak...kui kui kui....ni pun tgh tgu perut lega sikit lps sahur ni....nak subuh kejap....pasni sbg tido blk ler...x larat lg ni...stil nantoks....semalam sampai kul 12 tepat kat rmh...gerak dari kampar kul 9.30 tuh...sib bek balik terus ke cheras...kalau ikut plan kena gi putrajaya dulu tuh....kalau x...kul 1 ler br sampai rmh....sib bek mmg tahu x larat nak bgn pagi kan....so masak nasi sesiap...lauk panaskan jer...sib bek jugak bungkus lauk berbuka semalam...kalau x....mmg sardin n telur goreng ler...[dah jadi rutin ler plak].....so juadah tuk berbuka karang...aku nak msk yg lite2 je lah kot....bubur lambuk or mihun sup...nak rehatkan perut setelah 3 hari berbuka dgn makanan yg berat2...mmg sgt berat...almaklum ler blk kampung...makanan pun sedap2....lemak2...heavy2 ler jugak....pastu disebabkan ramai org kat rmh...so juadah nya pun jadi byk ler....so nafsu setonnn tu...nak cuba semua makanan yg ado kat atas meja tuh.....so itu ler...agak sembelit sikit ler....jadi..bila dah blk umah sendiri...makanan pun x banyak..sebab dua org jer pun...so blh ler kita makan cara seimbang plak...yg penting 2 3 hari ni kita makan yg lite jer...ikut kan hati nak stim je sayur2 kobis lobak bagai tu kan...makan camtu jer...without nasi..tp takut laki i x tahan ler..sebab penah gak buat camtu..dia rasa pelik sebab x mkn ngan nasi....i ok jer kalau mkn sayur camtu jer....sebab dah bese dulu sebelum meet with azrul ni kan...[blh diet sekali tu]....tp sekarang ni leh mkn sekali jer...time berbuka poser je...kalau mkn lepas tuh..mmg kompom x leh baring..kalau dulu...isk isk isk..keje nak melantak jer...itu yg badan pun sedap jer menghasilkan lemak2...la ni dah x blh...kang ada yg tido kul 3 4 pagi kang....ekekeke...

Adious Amigos