29.11.10

Cherrylicious



Huh...comey kan...seperti tajuk diatas....ai dah setat meniaga...ala..bukan biz besar pun....pasar mlm je...tp still on jugak biz online...walau ai tau....org2 kampar bukan lah minat sangat nak buka2 blog kan....tp..org2 kl n ipoh suka kan....so kalau ada apa2 nak oder...try je contact yg ada di blog tersebut yer...

Ok..kisah nya meniaga kat pasar malam...untuk minggu pertama xda lah sangat menbanggakan...sebab salah hari jugak ni setat...sebab musim hujan kan...kalau ada org singgah beli alhamdulilah...dek disebabkan hujan je sepanjang malam berniaga...maka Mr A dapat migrain dek dok main hujan ja...isk isk isk.....anak2 hekan pun dapat sakit2 batuk..sebab mlm ke-2 depa ikut sekali pi meniaga....ouwh..anak2ku....

Pendek kata...aiolss x leh lah nak ikut gi meniaga...bukan apa...uolss...perasan x kat pasar mlm ada jual apa...ha...tau pun kan...jadinya...belum ada first customer lagi...ai dah melantak berjenis2 makanan dan minuman...maka...esok hari aku cerzzzz......aduh lah...xpa2....untuk hari ahad je lah..aku terpaksa ikut....ke sebab first time meniaga pasar malam...so nafsu makan x dapat nak kawal....mungkin lah kan....

Hal pekerja plak...ouwhh...bukan lah nak belagak...biz baru je nak mula dah amik pekerja.....tulah...amik dia bukan sebab apa...untuk back-up Mr A jer...sebab Mr A balik x tentu masa...jadinya pekerja ini fungsinya itu lah....dia tolong guka gerai sementara nak tunggu Mr A balik....kena Mr A keja masuk kul 12.30 tgh hr....sign out kul 9.30 mlm....so ini lah fungsinya pekerja itu.....nak harapkan mak...ayoklah....x terpasang dek khemah mak yg kaler pink itu...ngehehehehehe

Jadi jika anda pembaca semua....[mcm ramai je kan.....]jika anda singgah ke kampar pada hari selasa, rabu, dan ahad...[khamis mcm akan datang...] cuba2 lah cari pasar malam yg ada yer...nampak pink karer dari jauh kan....mak ler tu....mn ada org pakai kemah pink kat pasar malam....mak jer ada....

p/s: 18 dec mak balik kg serian....wah...syioknyaaaa

22.11.10

Service Currently Not Available

Hoh...ingat astro je lah ada service not available kan....tatkala org tu tidak bersiaran...siaran saya sentiasa terang benderang.....dan apabila dia kembali bersiaran....saya tergendala plak...hakhak hak...sungguh skema ayat terakhir itu..

Oh....mak sangat lah bz sebulan ini..mn nak refresh balik otak masa dlm kelas En.Kana [PA]..iyer cikgu sekarang baru saya tahu mengunakan lejar..buku tunai dan segala nya itu....cikgu blh kasi kredit pada saya..kerana saya telah lulus...[lulus jer...itupun sebab org tu dah buat siap...hak hak hak....tq...]

Mak bz bukan apa...penah x mak nyatakan angan2 mak dolo2 tu...ingat x??? kalau x ingat cuba lah tgk post yg 2 3 bulan yg lepas yer..walapon bukan ler sebesar kedai tesco atau pun sekecik big apple....[demand x hengat nak banding kan kedai aku....]tp saya tetap realisasikan angan2 saya itu.....[ye zila..berangan tu x salah....kekadang terlebih berangan kang org kata giler lak...ihik ihik ihik...]

Jadi selamat men'visit'kan diri anda semua dia my e-shop yer....

p/s: promo bukan main lagi...singgah ngan nama cherrylicious....

p/s 2: jenuh nak kecik kan gbr astro itu..walaupon senang giler..sebab dek benggong ngadap excel itu...ohhh

4.11.10

Mc Donald's


Aci x kalau aku nak kata....

Mc D KAMPAR SUCKS!!!!!

Hoh...benggang hocay....customer x ramai pun...so aku amik lah satu lane....punyalah aku tercanggak mcm org banggang kat situ tunggu nak diserve..sebelah2 mmg kosong...sikit habuk pun depa x layan....rupanya aku salah lane...[tp mmg bkn slh aku..sepatut nya depa ckp camni....kak..queue kat sebelah sini...]dlm erti lain...customer xda...depa blh jer serve walau mn lane aku duduk pun...banggang tahap gaban....so aku tukar ler lane...barulah hanjeng McD ni layan..sebelum layan..sempat lagi gelak2 sembang...dari aku sorg je ada kat kaunter tu..sampai ramai yg que kat belakang...ko tgk...punya hanjeng kan budak2 Mc D ni...itu satu hal...nak amik oder..ya robi....xda etika lsg sebagai CASHIER atau pengambik oder...tahap gerai tepi jalan hocay...mmg dasar vavi sungguh...dah tu...dah lama amik oder..baru org belakang kata....AYAM SPICY DAH HBS LAH....hoh...banggang...ok..tukar QUATER POUNDER plak....ok..dah serve n bayar...tunggu sebelah lane tuk makanan sampai...ya rabi...hazab tunggu minah gajah tu siapkan oder...hocay...lembab mcm siput....siput laju lagi agaknya...blh plak main2 sembang...gosip2 depan customer...hocay...muka aku masa ni mmg dah macam hanjeng tinggal nak sergah jer..xpa2..aku sabar jer...kang buat malu jer aku sergah2 depa yang konon pro ler dlm keje MC D ni...dah serve yang aku rasa dalam 15 minit tuk amik 2 set sahaja....mmg teruk....

Sampai kat meja...Mr A makan dulu QP tu...dia plak yang maki hamun....ROTI QP TU KERAS...aduhai lah...siap lempar roti bahagian atas tu.....ok..sebab dah byr...dia pun makan...hoh...bertambah lagi maki hamun dia...mmg keras...makan lah jugak dlm keterpaksaan...sudahnya dia lempar jugak....
QP yang dah discard..tp depa serve jugak

Fries dia xyah cakap lah...aduh....keras..mmg dah lama punya fries...Nugget pun camtu...ya rab..mmg failed depa ni...

Hocay...kalau depa kata MC D ni baru jer buka x sampai sebulan...hello....x semua staff kat situ baru hocay....

Aku pun penah keje kat MC D..store mmg yg baru buka..aku tau etika dia semua cam mana....TIME SQUARE STORE MC D TU...ko tanya sapa yg mula2 keje kat situ....Hello...banggang lah korang kan.....Nak kata letih...JANGAN KEJE!!!! dah kau p ilih keja kat MC D..ko kena terima lah letih dia cam mana....Memang tahap gaban.....banggang nak mampus...

Mr A kata...aku sanggup pi MC D IPOH dari KAMPAR yg dekat ni...kalau service macam taik...perangai x ubah macam HANJENG TEPI JALAN.....SERVE MAKANAN YANG DAH DISCARD..[hello aku still ingat dia punya QUALITY TIME hoccay...kalau x...ai x dapat A dlm service ok...x caya..ko tanya lah org yg seangkatan keje ngan aku masa kat MC D TU..]hoh..mmg sedih....n budak lobby tu dok jeling2 jer aku ngan MR A maki hamun...entah dia dgr ke x...atau dia buat x pedulik....bukan salah dia pun..dia jaga lobby jer..bukan serve customer.....

p/s: terasa plak aku ni sangat beretika masa keja kat MC D, KFC dulu...[ok..ai stat keje kat fastfood hocay....dari situ aku blh nak displin kan keje...n terus reti masak benda2 ni...SEE...experienced tu penting.....]