30.4.10

FB Frenz Status


Kau Ada???

Ini bkn lah kesah pasal ko ada FB aku xda kan....ni kan kesah pasal status anda....wah...bkn lah jenis status yg 2 minit sekali hapdate kan...itu kak senduk dah sentap kan...ini kesah status yg rasa nak bg tau donia ko kaya...ko ada laki...ko having sex....huh....semak....

Andai lah kata kan kalau tetiba aku tulis....today friday nite...should i send my kids to opah so i can having a great sex with my lovely hubby.....walaupun sbnr nya..having a great tido without sex kan...propa je lebih...x pun tulis jer direct honey...im horny...back home early....tapi cemuih lah jugak....sampai dah kena cop..tu trade mark somebody...x leh pakaii...AAK.....!!!

OK...satu hal plak..harus kah aku hapdate status via mobile me at pavilion...kat LV...should i slide my CRD CARD??? or That gojes LV call me.........honey..can i have one???...pastu dah beli kan...uplod cecepat ye kat album..then tag ler senarai list anda di dalam tu...siap tunjuk rega lagi..konon nya beli ori lah..kalau ada sale..sila nyorok price sale itu yer..wahahkahahakha....FYI...AAK

Bkn lah mak jeles kan....hata ada ler sikit jeles....tp kalau sekali tu i x kesah...tp kalau dah selalu..huish...jembalang riak pun lari....hahaha...

Adious.....

p/s:wanna have a dinner at Hilton.....


16.4.10

Muallaf


Orait....bukanlah nak citer pasal muvie ni kan....sbnr nya...mak nak cerita kesah2 mak masa nak convert...

First ingat xnak kasi tau family kan..sebab nanti takut depa x bg...tapi disebabkan azrul kata....bg tau mak dulu....jenuh dok pikir2 ni.....sebab my father adalah org kuat church...jadi mmg takut jadi apa2 lah kan...dah lah my father garang uollsssss.....

So december 2004 camtu dorg ada dtg..means my family lah semua ada dtg celebrate xmas kat tepeng...masa ni x convert lagi....ngan teruja nya dpt celebrate xmas ramai2 kan...n ketaq2 nak bg tau hajat dihati.....[tapi masa ni abak dah tau psl mak ngan azrul ni...]sblm xmas tu sebab dah x tahan..bg tau jugak...kata nak convert...mak takut nyahhhhhh....so dgn selambanya dia kt....bkn dia tu abak lah..mak yg ckp...kata..nanti kalau kau msk islam...kau dah x ingat km org....[sedih mak masa ni..] so masa ni lah dok janji.....xkan lupa kot...xkan nak lupa..mak bapak sendiri...so amik credit auntie...kata..."auntie ok jer....xda apa2 pun...."dorg x larang tapi maybe depa leh terima kot...

DOk tgh2 heran kenapa depa leh terima camtu jer...rupanya abg ipaq ai dah kabar kan psl ni..sebab bg tau abg dulu br ingat nak bg tau abak...so kira dah pikir2 ler tu...abg pun ckp..."mn tau dia msk islam ni perangai dia boleh berubah jadi elok sikit..."[wah..adakah aku terlalu jahat sblm itu...]ermm....amik masa jugak...dgn pesanan..."biar msk islam tu buat btl2....xnak nanti bakal laki kau xnak msk rmh mak...nak blk rmh mak pun susah....blk pun rmh mak nanti....pakai selipar dlm rmh takut geli..nanti xnak mkn kat rmh mak sebab haram..." hati ai masa ni sgt sedih..so sblm waktu nak lafaz tu dok ckp kat azrul..boleh ker tunjuk kan arah..jgn kasi byk cth islam yg byk aku lihat sekarang ni....dia x jwb pun...dia senyap jer...

Sampai ler waktu aku lafaz kalimah itu....sebaik je aku lafaz tu terus tepon abak...bg tau yg aku dah lafaz...abak x ckp byk pun...dia kata ok jer....rupa2nya dia sedih n nangis mak aku kata...tetiba rasa bersalah plak..so aku sematkan lah janji2 yg aku dah ckp kat mak...

Kali pertama aku jejak kaki kerumah sebagai islam...takut jugak kot ke kena simbah ngan air ke apa kan.....rupa2nya....masuk2 jer auntie ada...auntie i yg dah convert tu....rupa2nya..mak ai suh dia tlg samak2kan brg2 keperluan....daging2 yg ai x leh nak mkn tu....dia kasi kat auntie yg lain2...kan.....sebak n terharu ler sebab mak paham sgt2 aku ni sebagai islam.....LUV U MOM...siap kata..bahagian ni jgn buka...so aku paham lah kenapa dia x kasi buka...

Kan..terharu sgt2 bila family kita terima kita sebagai islam dgn hati terbuka n paham...tapi ada gak yg x paham...n takut bila aku blk rmh mak....sampai aku gaduh ngan azrul masa tu sebab nak blk kg...sebab ada ayat2 camni..."mn blh blk rmh sana lama2...plg blh pun sehari dua jer...sebab dah x sama agama...aurat semua kena jaga..solat bagai..."mmg teruk ler aku kena ceramah sblm aku nak blk...mmg sgt2 sedih...kenapa perlu ada ayat mcm tu...kalau mak aku leh paham aku sebagai islam..kenapa seseorg islam itu tidak blh terima yg keluarga aku bukan islam.....ohh..dugaan masa ni....sampai ler penah terlintas di fikiran...kalau lg sekali aku nak blk kg ada ayat camni....kemungkinan aku berpaling...[nauzubillah...]so semenjak hr yg sgt2 panas tu...bila nak blk kg je...azrul x bw aku jumpa insan itu....

Ok...itu lah cerita...walau pun hidup aku seKaranng ni pun x berapa nak hokey lg dlm islam....terlampau byk sgt benda nak dipelajari....ouwhh..ingatkan aku kalau aku terlupa....

p/s: bapak ai siap bg tau waktu solat lagi kalau aku kat sn......n..dgn sindiran dari mak ai kan..."kau x semayang ker???"

Adious...credit to My Lovely Family coz understand me as a ISLAM...muachhhh

15.4.10

Sawang Kembali

Huish...lama gak x hapdate sini ye...nampak sgt kan yg aku ni dah xde cerita yg syok2 ni...herm..

lets start
huish verangan rmh besau berjuta2....

1. Loan rmh dah berjaya....sekarang ni tgh tunggu rmh siap ler...walhal kan baru nak pacak2 tiang je...hahahaha..yg penting aadalah..semangat nak masuk rmh baru aka rmh sendiri hokey...kat kepala ni mmg dah terngiang2 susun atur rmh...mmg ai like....[verangan jadi eric plak ni...]..pastu verangan nak beli brg2 kat ikea je kan..[sbnrnya feeling ikea padahal kedai perabut bese jer....yg penting feeling].....siap konsep dah...ikutkan hati nak soft pink jer....[color ai tu.....verangan paris hilton plak...]tapi disebab kan rmh mak tu karang byk hero jantz kan...so tukar lah konsep yg dingini..iaitu....merah hitam dan putih...[cam KE plak kaler]

2. Buyui...wala..bkn sng nak dpt entry camni kan nok........wah...dah lama x XOXO ni...almaklum ler..sekarang ni dah opiser katanyerrr...kena tido awal..katanyer lagi....pastu asal wiken jer..jimba2 sampai KL...x hengat...muehehehehe....mak pun rjn gak tido awal ni kan selain Aqil dah dpt conquer pc ai....[ko ada????]...yg penting dia siap 'tido' kan pc..blh???

3. Minggu ni ada kenduri lagi...kenduri adik badik plak....herm..nampak nya ai dtg mkn lah kan...almaklum ler..nak dtg tlg pun...dtg tlg tgk jer..n tlg makan..[yg penting]...hr ahad plak mai after kelas..ok..kelas ai x leh tinggal....tgh syok belajar iqraaaa.....nanti tertinggal seminggu jenuh gak.....

4. Mak saja jer nak kongsi2 gbr ngan uolsss.....mak n anak2 mak shomey2 gitew.......[perghhh...]wahkhakhakhkahka

Adioussss

9.4.10

Ejawi Online

سموݢ الله ممبري برکت کڤدامو دان اتسمو دان مڽاتوکن کامو بردوا ﴿ڤڠنتين للاکي دان ڤڠنتين ڤرمڤوان﴾ دالم کبايکن

Semoga Allah memberi berkat kepadamu dan atasmu dan menyatukan kamu berdua (pengantin lelaki dan pengantin perempuan) dalam kebaikan...

Betulkan aku ye kalau salah tulisan jawi tu...belum ler lagi aku sampai tahap situ kan...tp ni aku translate kan dari Ejawi syok dapat jumpa ni..kui kui kui....

p/s: yg sbnr nya mak baru je sampai huruf
د

daaaaaaaa