30.6.09

Farm Town


Wah kali ni aku bz berkebun....jeng jeng jeng....berkebun kat Facebook....sebok ler plak...at least yg ni xde ler cam soro sgt...cam soro asyik nak kena hadap jer...lagipun soro aku dah puas main dah..dah lvl 62 pun...so delete soro...main farmtown plak...ok sikit lah...kureng sikit nak ngadap..sebab sekali sekala je ngadap...kekadang tu 3 hari sekali ngadap...itupun kalau ko tanam benda yg 3 hari baru siap ler kan.....hamik ko...sng sikit...x gaduh2 nak buka tetiap masa....berlipat gak kain aku tu sebab byk no masa terluang yg agak boring...wahh...(nak kata aku rajin ler tu).....tp kompom....sidai baju aku blm rajin lg....isk isk iskkkk...

U ollsss...cuba ler join game ni....syiok gilerrr.....

Adious Amigos

29.6.09

End of JUNE

Dah nak hbs bulan jun kan...xde apa pun yg jadi....cuma aku x gi lagi scan2 baby aku...kekeke..entah bila ler nak gi scan..esok esok esok.....sampai dah nak hbs bln jun esok nyer ha...tp alhamdulilah..baby sgt cergas kat dlm ni...sampai tertendang ulu hati n tulang rusuk mama...adehh...kekadang nak tergelak gak tgk perut dok gelembung sana gelembung sini...kalau ada mesin scan kat rmh..time2 tu lah aku akan scan..apa ler dia buat kat dlm tu kan...hehehe

Salah plak bln jun xda apa jadi...byk benda terjadi bln jun ni sbnr nya...tp abaikan jelah...buat skt hati jer....tunggu bulan julai plak..bln july bday aqil..dah 2 tahun anak mama sorg tu...dah dpt adik...hehehehhe...nak buat cam mana plak party kali ni tuk aqil...thn lepas buat simple jer..sebabnya..party planner and party bibik....kena denggi dua2 sekali...isk isk iskkk......minta2 ler kali ni xda apa2...x larat den nak buat sorg ngan perut ni...hehehe..lagi pun chaq nak buat doa selamat sekali...doa selamat msk UKM n dpt gaji bersih full sebagai student...jeles ler plak...ekekeke....

Hjn lbt ni...nak tido kang x sedor diri...so aku nak pi korek2 makanan...

Adious Amigos

25.6.09

My first Baby Cap for 2nd baby


Tadaaaa...ni ler benda pertama yg aku beli tuk baby no 2 ni...hehehe...comey plak aku tgk tadi...so aku pun rembat ler...tgh2 bulan kan nok aku rembat baby cap ni...rega rm5 je...k4 kan rajin ada je benda clearance stok kan..so aku amik ler satu...ingat nak beli bantal kan...tp bantal aqil jer dah penuh katil dia...lampin maybe ler aku akan beli lagi kan..sebab aku suka bg baby pakai lampin bulan pertama ni..tetiba jadi ibu sejati tau...yg klasik lagi...ekeke...bkn apa pun...sayang ler kan kulit depa tuh...stil baru lagi...mn tau dia alergic ngan pampers ke apa kan...pastu xkan rajin ko tukar pampers 2 jam sekali kan...kalau lampin leh tukar selalu...bkn aku yg kena sental pun....at least ok sikit kulit depa kalau pakai lampin awal2 bulan ni kan....xde ler merah ke apa ker..sian depa nanti...dok melalak je...depa melalak kang...ngan mak2 dia sekali melalak....dah ler mak dia ni kekadang mental tu kureng sikit..(pengakuan tu)...hahaha...

Dah 25 week ni....aqil pun makin manja jer....penat gak keadang tu dok asyik dukung jer...rasa nak patah pinggang....plak tu kan...rajin ooo...kalau kite tgh mengemas...dia pun reti je susun blk brg2 mainan dia....botol susu dia letak kat sinki...part sinkin ni...bila dah letak tu...siap hangkut kerusi tu kunun nak cuci....basah lantai ada ler....rajin sungguh anak mama sorg ni nak menolong....amin....tp selera makan aqil ni....ON n OFF...jenuh gak nak pujuk...tiap2 hari aku msk benda lain2....haaaa...mmg syok ler tgk aqil membesar depan mata...macam2 jadi n perihal ler....baru ler sungguh2 rasa cam ibu sejati aka ibu klasik....wahhhh...aku sanggup korban kan keje dari suh org jaga anak aku...huhu...fobia...trauma..takut...macam2 lagi ler...nak2 ada plak umat ni send video maid yg sgt jahat n kejam nya....sungguh x perikemanusian jer....tuh yg kekadang kaum depa kena dera bkn main lagi pi masuk metro muka depan lagi...yg depa naya budak tu...xde plak nak metro muka depan....sian bebudak tu....isk isk isk...tetiba mak jd sedih...off lah story ni....

Adious Amigos

22.6.09

Me as IBAN


Huh...malam tok aku ka jako iban...hamek ko....uiskk....lemai tadi dlm pkl 8 bakanya aku betemu ngau Thomas..laban ka ngamik barang ka dikirum mak ngagai aku...nganti ba transit KL tadik...bisi lah dalam 15 minit bakanya aku ngantik..baru thomas datai...herm..satu kotak...alu ari nyak tadi...lantas ke tesco ka meli utai pakai lauk ke minggu tok....biasalah..dah baa tesco..beli lah macam2 utai...maioh gak...datai gak seratus lebih rega ya...udahnya..aku semadi jako jak ke azrul madah pengelap kaki nyak rm5 jak...ya alu stat mut2 baka nama..dah lah didinga bala org...mua ya nyak nang sigi mua nadai nemu malu...enti enda nadai lah pengidup ya nyak bakanya...pedih ati mai aku tadi...laban utai ke dibeli nyak semua ngau utai pakai ya gak...semua ngan pengena ya gak..mut2 ungkit jako lama aku...geram mai ati..aku pun sigi suka mut2..tp aku nemu dini alai aku olih mut2 ngambi ke org nadai nemu...Uhhh...nang sigi dasar mua nadai pemalu...ka mai kita sekali baka ya...enti aku nemu..awak ke diau jak bak dlm nyak...ya nyak agi teruk..ngambih ke duit nadai nemu pejalai...aku ngambih ke duit bisi dipeda..semua pun ngau ya gak...enti ya ngambihkan duit aku ukai main agik...huh...

Adious Amigos

SuperGT International Series

Uiks...syok dpt gak pegi tgk GT walaupun msk free kan....qualifying pun ok ler...xde ler pns sgt..n kompom x sunburn ok...sebab angin kuat..tempat pun teduh...cuma bising sikit ler...tp puas hati gak ler...hehehe...tp mlm tu muka aku mmg merah lah jugak...pns ler jugak nok...tp x panas cam kita berkelah ditepian pantai tu kan...huhuhu...ngan aqil join masuk sekali...

Mula ingat nak amik gbr je kan.....

Pastu masa ni dah dgr deruman enjin GT kat dlm tuh....

Masa ni tgh fikir..nak ngorat brader yg jg gate masuk tu ke x.....beg dpt free...hehehe..tp x amik pon otograf drebar tuh...hehehe...kite nak beg jer..total beg bila sampai rumah ada lah 7 beg...hamik ko...

Telah berjaya masuk dgn free nya n dgn bangganya...hahaha...masa ni chaq mmg xnak masuk..tp disebabkan FREE...dia pun join sekali...hehehehe...

Pastu ada org tu bercita2 nak beli tiket F1 plak thn dpn...waaa...sah2 aku x leh ikut lagi kan.....sebab dah kompom ler masa tuh anak aku nyusu kat aku kan.....(insyallah)...xtau ler beli ataupun nak minta FREE kan...tp...haiya....

Adious Amigos

19.6.09

Alhamdulilah

FUh......alhamdulilah sangat2...dah lepas satu beban yang amat berat dari bahu aku ni...walaupun sbnr nya xde ler berat bg aku...tapi mmg berat ler jugak...try to maintain je kan...tp makin sampai waktu makin seriau n takut n macam2 lagi lah...so hari ni terjawab semua kerisauan tuh....harap2 xda lagi tekanan yg berat camni...sib bek pregnant...so kesabaran makin memuncak sebab takut ada apa2 kan kat baby...so...kena byk sabar lah kan...nak buat cam mana...

Esok depa pi tgk GT kat sepang...wah rasa jeles ni...tp rasa nak secure jugak...lebih baik ler rasa jeles kan..karang kang pengsan kat sepang tu plak...hahahaha...so esok adalah hari duduk kat rmh gaduh ngan aqil...masak x kot...selalu kalau kat umah chaq mmg x masak pun...hehehe..aku msk bkn nya depa leh terima pun...sebab X PEDAS...huhuhu...timah blk kg tadi.esok kenduri hawa...pastu chaq blk hari ahad plak...sampai hari khamis...pendek kata aku xmo ler ikut kan...depa blk pun sebok...lagipun cam segan plak nak blk kali ni....kui kui kui...(ade ke patut)...depa x offer pun jugak...saje ler tu cari pasai....cam ler aku nak ikut....lg pun depa nek tren...kalau nek kereta..kompom kena paksa ikut tuh...hehehehehe....

So misi mencari motor pun dah stat tadi..termasuk ler org tu sebok nak beli skuter gak...tp skuter pun dah ala2 motor besar aka debab...sebabnya nak beli elegan/GTS 200..hahahaha....bila tgk LC YAMAHA tadi teringin gak...tp sebab motor itu adalah sgt3 PANAS...so cam ralat ler jugak kan...sebab sebelum ni dah hilang...kang beli lagi hilang lagi....so pendek kata..kalau nak beli biar kompom pindah kampar...then blh ler beli...kalau x...kalau sanggup nak bawa tetiap mlm naik tingkat 4 simpan kat umah blh ler...hahahaha...korg ingat sng hilang motor n ganti je yg baru...LC tu mahal tuh..dah lah shantek...sexy gitu...wahhh...mmg aku x halalkan lah sapa yg curi motor LC tuh..hampesh jer....org yg curi tayar dulu tuh pun aku dah sumpah mcm2...inikan sebiji motor plak tuh.....isk isk iskkkkkk

18.6.09

Fighter

Tetiba tau teringat lagu ni kan...so aku pun paste ler..yg rasa ada kene mengena ngan aku gak sikit...huhuhu..




When I, thought I knew you
Thinking, that you were true
I guess I, I couldn't trust
'Cause your bluff time is up
'Cause I've had enough
You were, there by my side
Always, down for the ride
But your, joy ride just came down in flames
'Cause your greed sold me out of shame, mmhmm

After all of the stealing and cheating
You probably think that I hold resentment for you
But, uh uh, oh no, you're wrong
'Cause if it wasn't for all that you tried to do
I wouldn't know just how capable I am to pull through
So I wanna say thank you

'Cause it makes me that much stronger
Makes me work a little bit harder
It makes me that much wiser
So thanks for making me a fighter
Made me learn a little bit faster
Made my skin a little bit thicker
Makes me that much smarter
So thanks for making me a fighter

Oh, ohh

Never, saw it coming
All of, your backstabbing
Just so, you could cash in
On a good thing before I realized your game
I heard, you're going around
Playing, the victim now
But don't, even begin
Feeling I'm the one to blame
'Cause you dug your own grave, uh huh

After all of the fights and the lies
Yes you wanted to harm me but that won't work anymore
Uh, no more, oh no, it's over
'Cause if it wasn't for all of your torture
I wouldn't know how to be this way now, and never back down
So I wanna say thank you

'Cause it makes me that much stronger
Makes me work a little bit harder
Makes me that much wiser
So thanks for making me a fighter
Made me learn a little bit faster
Made my skin a little bit thicker
It makes me that much smarter
So thanks for making me a fighter

17.6.09

Fuuhhh...

Hari ni cam malas jer...jerebu tetap ada..panas pun ada..eh kjp..mn ada malas...rajin lah sikit...sebab pi cuci kain tadi...tgk..rajin tauu...dan mcm biasa...sesia nak lipat kain tergendala lagi..isk isk isk....part lipat kain tu yg selalu kalah tu...kenapa ler...pastu ngan hari ni aku rasa magic nyer...sebab tetiba aqil xnak appeton tau...siap pi amik roti ngan kaya lagi suh sapu...then dia mkn...pastu mkn nasi goreng plak...pastu...dlm kul 2 lebih camtu baru menyusu...and terus tido sampai la....alhamduliilah lah dia dah nak mkn dah...tp kena sabar ler bg dia mkn...sebab nya amik masa 1 jam ler nak tunggu sampai nasi habis kan...amik pahala,....kunyah sampai berapa kali tah...baru suap lagi...isk isk iskkk...malam ni nak try tido awal ler...asyik kan tido lbt jer...cam mana ek...susah jugak lah kan....

Hari ni nak try buat pengat durian...hamik ko...tetiba aku teringin mkn durian dikala musim2 yg mcm ni kan...beli semalam 2 biji rm10...so sebiji hbs aku sorg mkn...sedap...pastu sebiji lagi ingat nak buat penggat lah kot...cam sedap jer aku tgk depa mentua aku mkn ngan roti kan...leh aqil mkn sekali....siap sms minta resepi nok....aku ingat nak amik gbr ler...pengat tuh...tp bateri xda ler...nanti nak sms ler suh azrul beli bateri..hehehe

Duit claim insurans motor hilang dia dah dpt....aku ngan tanduk n ekor yg tajam ni konon nak menyetankan beli benda2 kan...hahahahahaha....tp kena ler beli motor jugak...duit tu leh pakai tuk deposit motor...tuh pun gatai nak beli LC..aku suh beli yg murah jer...bkn apa kan..dah sah2 deposit pun murah...bln2 pun murah...so dgn harapan ada ler duit baki kan....hahahahahaha...dasar SE#**...isk isk isk...x baik..baik ler simpan kan...uiks...aku sekarang dah pandai nak simpan duit oooooo...tp tulah...byk plak tangan suh bg kuar...geram gak aku..tp kena ganti ler jugak duit kain tuh sebab aku nak convert gi emas lerrrrrrrr......lantak ler kan berapa sangat ler emas kalau nak ganti ngan duit kain tuh...tp at least kan emas kan makin hari makin naik....kalau aku simpan dlm bank cam semalam ler...x pasai2 kena kuar kan...azrul ler ni...ceh...bw org mkn kat luar..pastu aku plak kena bg kuar duit...isk x leh jadi ni....

Alkisahnya semalam...kite org gi Sunway medical kat megan avenue II kat yap kwan seng tuh...ada health talk lah kunun....kunun 1 jam...melalut sampai 2 jam lebih...aku dah terasa ringan je bdn aku ni sebab lapar kan...ampeh jer tau....promosi dia pun ok ler...tp bila part nak byr tuh...ayakk....terus x jadi join dorg...tp kite org pegi talk tu pun dpt gak ler voucher..byk pilihan...so kite org pilih ler 2 Tiket Masuk ke Sunway Lagoon....valid 3 bulan jer....tp aku tetap nak gi gak..leh menya'burn'kan kulit sekali ni...ekekekekeke...sat..blh ke aku join benda2 kat situ ngan perut ni...lepas ker aku....xkan aku nak masuk tgk je kannnnn...air tuh...dimusim2 pns ni kan...xkan ler x leh join gelongsor semua tuh....ayak...

Adious Amigos

p/s: 2 hari lagi....

15.6.09

Entry For Her


Hermm..tetiba teringat kat dia ni kan...either dia baca or not kan....tp apa2 pun selamat menempuh alam yg sangat mencabar, penuh emosi, ketegangan, kebahagiaan...n macam2 lagi...atas apa yg aku tau lah kan yg dia tgh tgu due...allahualam....

Aku pun heran ler semenjak2 preggy kedua kali ni...aku jadi amat penyabar...sensitif tu kompom ada ler kan...tp blh dikatakan aku mmg sabar ler..maybe sebab aku takut effect baby kan..so pada2 enemies or frenemies aku tu kan..rasa2 nak jumpa aku nak minta maaf ker or else kan...i x kisah...masa ni ok ler kan...hehehehe...tp mmg kali ni dugaan mmg amat besar bagi aku....aku harap baby aku ni akan kuat dari segi zahir n batin cam mana aku rasa sekarang kan....mmg lah dugaan yg aku sendiri x penah bayangkan n x penah nak bayangkan....tp harap semua tu ada hikmah nya....(tetiba nyanyi2 lagu tema sinetron hikmah tu kan)...AMIN...

Pasal preggy kali ni..mmg aku rasa sgt2 berbeza dari segi luaran n dalaman....perasaan takut kompom ada...pastu perasaan yg aku takut aqil merajuk...yelah..aku pun still x puas lagi nak manja ngan aqil...tetiba ada org baru akan datang...so aku takut lah aku akan jadi berat sebelah | unfair | gitu.....tp aku harap ler x camtu kan..minta2 dijauhkan....AMIN..lagii haaaaa...itu satu hal...yg satu hal plak aku takut aku x terjaga depa 2 orang tu nanti...cam mana lah ek....sedangkan jaga aqil pun aku dah rasa mental aku up n down....tp ramai org kata...selalu kalau dah dapat adik yg sulung akan pandai bawa diri...lebih kurang lah...nanti aku ckp iban x paham plak kan...pendek kata mereti lah...hahahhaa..aku pun x pandai nak ckp benda tu dlm bahasa melayu....

So apa yang berlaku minggu lepas aku rasa cam xda effect ler..walau sbnrnya effect dia sgt2 besar bg seluruh keluarga kan...(itulah penangan pe'el ibu mengandung nok)...so aku harap minggu depan xda lah apa2 yg blh membebankan aku n baby....HOPEFULLY..

Adious Amigos

14.6.09

Really SUN DAY

Huh...hari ni agak boring ler jugak...pagi2 tadi terus msk nasi goreng...sib bek aqil nak mkn jugak..kalau x tambah lg ler boring..pastu perut ni rasa lapar..tp cam xnak mkn plak...teringin nak mkn roti kat cold storage tuh..tah bila nak pi tah...rasa ler pns ler rini..tu psl SUN DAY...xde ler nampak jerebu sgt..blh ler nak jln2 keluar kan....hari ni dari pagi tadi dok gila men sorority life kat facebook...haiya..travian x main dah..dok addict kan soro plak...isk isk iskk....

pecayalah..korg join ler sorority life ni..mmg mengisi masa aku yg byk sgt terluang ni...hahaha..kekadang tuh sampai bosan jer..part plg best attack org ler...lebih kurang travian ler..tp travian dia ganas sebab tumpah darah...wah tumpah darah tau...ni ala2 mean girls...ala2 paris hilton ler plak aku rasa..hahahahahaha...

Ni pun x tau ler bila nak balik cheras kan...ptg2 sikit ler kot...sejuk sikit..kalau balik tgh hari buto ni..mmg pns ler...elok rmh sejuk jer kang..jadi pns sebab dah dok kat luar tu pns kan...ni masih lagi x tau nak mkn apa..kang aku msk megi plak....

11.6.09

Hari yg aku rasa sgt malang

adehai....dlm2 terasa malang tu..rasa syukur gak..sebab hari nak hujannnn...sojok sikit..leh sejukkan hati aku ni sekali yg mmg panas membara x terkata....uiks..dasat angin wei.....nak tido x leh plak..baby kat perut tendang2....nak kata x mkn aku mkn tadi..walaupun sebenarnya aku cuma hirup sup mihun sup tu je tadi kan....mmg sedap ler sup tu pun...tp jauh ler plak nak pi..sampai kat jln duta...ok ler...tgk mak yang nyer mi kari pun sedap gak..tp mungkin tadi sebab bpns sgt..so x berapa nak ada mood mkn...heran lah...mood xnak mkn tu masih ada..nak paksa diri mkn pun susah...entah ler kenapa...kekadang tuh teringin je nak mkn appeton aqil kan bg ada selera mkn..hehehe...migrain x habis lagi ni...sakit sungguh...dari hari tu...kemarin tuh x cukup tido..pastu semalam aku tido ler jugak sampai ke pagi..hamik ko...puas hati kalau bukan bersebab mmg x bgn dah...so hari ni aku rasa nak jadi transperant ler...tp tulah kan..aqil mn leh buat aku jadi transperant..bebel2 mulut dia kang..mamamamamamama....

ptg ni nak pi umah chaq amik brg n susu aqil....ingat nak pi terus je tadi...tp nanti nak balik susah jugak....so blk rmh dulu lah...ptg2 ke malam2 sikit leh ler nak gi umah chaq...mak malu nok rasa nak jln kat bwh tu...isk isk iskk....cam aku bogel je kan jln kat bwh tuh....wah cam nak ada kilat serta adik beradik dia je ni...nak baring x leh plak..rasa skt perut...tp mata ni ngantoks sgt....cam mana ek.....

10.6.09

I dont want you to say a single word..

Take a chill pil....



Hi-depressed

Hurm yg hanya mampu aku luahkan...anda pasti nak dgr...

AAAAAAAAARRRRRRGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

lebih kurang lah tuh....

isk isk isk...esok jadi gorila plak...

9.6.09

X Sihat

Huh..hari ni kira sangat boring lah...dah ler mmg kena rehat tanpa buat apa2 kan..so pagi ni pun aku terpaksa gak gagahkan diri untuk mandikan aqil n masak roti paratha tesco...sebab lapar sgt..dah xda org lain kan...sapa lagi aku nak suruh...lagi pun nak tunggu bapa dia entah bila blh blk...tgk2 ptg kang..x naya dak kecit x mandi kang....tp hari ni mmg aku flet sikit...ngan rmh yg laki aku pun amik kesempatan sepahkan..cam nak suh aku mati cepat jer kan...bkn nak tolong susun...at least tu susun ler bekas sendiri...sabo je lah aku...mmg aku rasa sakit jiwa sekali ler ngan keadaan rmh aku pg ni...tp kalau aku degil pi susun gak...kompom check in kat wad karang...susah susah susah....

So harap azrul leh EL...nak suh gi htr aqil kat mama...nek ketapi jer lah...leh dia gi sorang jer...aku duduk rmh jer lah..xde keje plak aku nak ikut gi sana kan....kata sakit..pun ada hati nak ikut kehulu hilir...cukup2 lah weekend hari tu berjalan...sib bek ahad tuh x jadi masuk zoo...kalau jadi kan...isk isk iskkk..

Pastu satu hal...disebabkan aku kena duduk jer termenung kan....nak gak layan FB Sorority...tp cam hampeh jer....stimix aku yg hampeh ke atau mmg FB yg hampesh....xkan aku nak terbaring jer kot tanpa buat apa2...at least leh duduk ngadap pc kan...ngadap pc jer yg buat aku x bergerak kemana2 pun.....

So pendek kata...aku sekarang tunggu keputusan azrul...nak pi amik neb lagi...takut nak amik kat ER hosp...takut kena tahan...so rasanya pi klinik je lah kan...kalau ada org jagga aqil..insyallah leh sihat...kalau spital..kena tahan...lagi ler boring dok dlm wad tuh..walau wad spital ampang tu sbnr nya sgt2 selesa....tp bosan lah nok...x buat apa2...nak2 kalau kes aku ni...kalau leh depa x suh pi toilet pun...duduk je atas katil...payah gak...kalau kena tahan wad dlm rmh ok sikit....maybe ler cpt sikit sihat kan...kalau kat spital pun bkn nya azrul selalu pi lawat pun...kalau nak dtg lawat pun setengah jam sebelum hbs waktu melawat...ha..baik ler aku duduk kat rmh jer...xde ler habis kdt aku kang....

8.6.09

Ini ler antara aktiviti masa aku cuti pendek sebelum kejadian azrul tu xcident.....masa ni ya robi...mat yaf...asyik2 nangis..asyik2 nangis...org pun jadi x keruan tgk dia asyik nangis jer....

So ini adalah aktiviti org cuti xcident...huhuhu..sempat gak ler stimbot bagai kan...sbnr nya semua org dah penat masa buat stimbot tuh....aku lagi ler...gatai nak jugak ikut gi tesco...pastu blk...mandi..terketar2 kaki sebab penat sgt...hehehe...masa mc tu jugak lah...gi kenduri dayu kawan timah...pi kenduri kat teloi...kenduri kat kamunting (walaupun sampai nya mlm kan)...so si azrul pun jadi bahan bualan dan bahan wawancara...ye lah nok...muka camtu..semua org kata..ko merempit ke yonnnnn...hamik ko...semua org tau kompom bw laju...sebab self xcident kan..kalau org langgar xda masalah...ini setakat langgar angin...hem hem hem.....

7.6.09

Weekend yg x berapa nak jadi

Hehehe...pjg ceritanya...alkisahnya....jumaat mlm tu ingat nak blk kampar ler..sebab ahad nak gi kenduri nornie...tp pg tuh aqil dah demam...panas lah jugak...ingatkan pns cuaca jer badan dia..bila ptg tuh mmg dah lembik ler aku tgk....mmg sah demam....bawa lah gak pi klinik pastu pi lah jugak putrajaya tido sana sebab nak angkut siti fatimah tu sekali kan...esok nya pun badan aqil still panas gak...xpe ler..kalau ok ingat ptg ler nak balik...so tgh hari tuh dia dah jalan sana sini...dah main ngan ummi ngan pak long suhu pun dah turun sikit...sebab tgh hr tu ada gak gi klinik jugak..blk tuh dia tido..suhu bdn dia naik lagi...so kira kompom ler...siap htr mesej kat as n noni kata aku x leh nak mai....azrul x leh ler jugak nak amik sticker dia semua kan...sebab suhu aqil mmg on off jumaat n sabtu....mlm sabtu lagi ler teruk pns dia..mmg aku takut lah...sebab dia x penah pun nak demam melebihi 36 jam sebenarnya...so mlm tu sapu asam jawa pekat tah berapa kali tah kat bdn aqil...siap cucuk ubat bontot lagi tuk demam n muntah...sian aqil..dlm demam2 tuh ada gak aktif dia...kalau tido dtg blk.....tp mmg dia x leh tido..aku pun dah x larat sebab dah 2 mlm agak kurang sikit tido ler..so aku suh azrul yg tgh sedap tido tu ganti alih....mmg aku x larat dah...tp mcm risau gak....pns giler...esok pagi (ahad) tuh...dia dah ok sikit....ingat nak bawa gi mandi sungai...tp ada aktiviti ler plak..abg taza jemput gi rmh bday syafiah n muniz ke apa tah nama dia....tp alahai..lauk sedap2 makanan pun sedap2...tp x dpt mkn byk..dpt jamah sate 5 lidi jer...isk isk iskk.....kira masa ni suhu aqil dah ok sikit.....blk tido pun dah x pns..tp still on ANTIBIOTIK...

Lps tu ingat nak gi zoo ler...wakhakhakhka..blk dari rmh abg taza tuh mmg dah ngantok...pns lagi..aku mmg tionnnnnggg dah...tp gagah ler jugak konon...sampai depan kaunter tgk tiket...rm15 sorg..hamik ko...terus cam..alamak..nak masuk ker...sebab yg nak byr adalah chaq...so aku pun mcm..ala..x pyh ler aku pun mmg x larat sbnr nya..nak2 cuaca panas..mmg x jadi..so semua pakat tanya aqil..kalau aqil nak masuk...kita masuk...sekali aqil geleng da....hehehehe...mcm pepaham je kan...yg sbnr nya pun aqil x tahan pns gak..hahaha....so blk dari zoo tu...singgah mydin putrajaya...konon nya aku xnak membeli tuh...habis gak 60 lebih...beli barang dapur n lauk2 ler kan...paling hangin tuh....aku beli halia yg biasa aku amik kalau kat k4 ke hero ke ada ler dalam berapa hengget...sekali kat mydin 6 kupang jer...hangen sungguh aku rasa.....so sekarang ni...bila nak shoping brg dapur kena gi mydin putrajaya...untuk lauk2 lah kan....untuk susu n lain tu mmg aku refer tesco...sebab murah sikit...kat mydin murah tang lauk ler...hehehe...balik konon nak pengsan...x jadi pengsan...leh plak layan sambung dragon ball Z...hehehe...

Sabtu

Kita org berjaya menyetankan abe joe beli ekon...hahkakakka..sebabnya aku pun selalu dgr org tu kata nak beli nak beli kan..byk sgt alasan...last2...sampai depan rmh..htr ais terus jer paksa abe joe gi bangi pilih ekon...so ...dpt lah tangkap HITACHI satu...isnin baru depa psg...tp mmg lah rmh chaq tu pns sungguh....rumah tepi plak...plak tuh mmg tempat cahaya matahari yg kaw2 pns tuh memancar ke arah itu...mmg x tahan ler....tp kite org still ber weekend kat situ kan..kenapa ek...walau WITH @ WITHOUT reason kan...bertenggek ler di sana...tu yg kata rmh tuh dah jadi umah no 2....ok..balik dari senheng...kita org singgah kat yummie bakery...huhu...syok..asal masuk situ aku akan jadi agak gila sikit...hehehe...sonot nak memasak kek...yg chaq konon x nak singgah...sambar gak ler sikit...dia kata nak buat cookies kan...(lupa plak amik gbr cookies yg double choc tu)...aku sebab nak buat kek chocolate moist with coklat icing...mmg jadi ler cookies chaq n chocolate moist aku tuh....pastu sebab aku dah buat n decorate konon ler...pastu aku rasa mual plak tgk...byk nya cekelat kan...so depa kata semua sedap..leh buat tuk bday kek..wah..tu yg makin berkobar2 nak buat kek sendiri tuk bday aqil tuh...hehehe.....

Ini ler kek i yg dah siap...hehehe....nampak ok x decoration dia...huhuhu....pastu semua pun cam dah x larat...nak mkn pun x larat...yg sbnr nya chaq ngan aku jer yg dok bertungkus lumus buat kek n cookies tuh kan....aku rasa sikit jer...takut kempunan...pastu aku paksa yg lain rasa gak...hehe..sib bek depa kata sedap...cookies chaq puns edap...tp tah kenapa weekend ni adalah weekend tuk aku kurang mkn...sabar jer lah..tu psl aku selalu semput kot...kurang mkn...ermm...pastu bawa gak gi umah bag taza ahad tuh....uiks...kak naurah siap potong n terus hidang...cam segan plak i ala2 shy2 cat...hehehe...itu ler alkisah aku weekend ni....dalam pada aqil demam tuh....aku pun cam bosan...sebab mmg xda aktiviti lain ler..nak bw gak blk kg aku x berapa nak sure lah sebab kang..kesian aqil...pns dah ler on off kan....hermm...pasni nak upload gbr sepanjang percutian MC laki aku kat kg....


4.6.09

Tescooooo


Hari ni berjaya jugak aku register tesco card ni....dah bertahun2 aku bagi duit kat depa kan...baru hari ni aku dpt buat...x susah pun...kenapa lah x buat dari dulu lagi kan...kalau x..dpt jer point2 n voucher2 yg x seberapo tuh sbnr nya.....so hari ni dpt ler 73 point baru...wah...73 je...isk isk iskk...oklah tuh...so kad tu tadi aku beli pampers ngan car seat aqil..psl car seat plak...Akhirnya jugak...beli jugak ler car seat ni walau azrul utang ngan i 120 kan.....mesti byr yer...sebab nak tunggu dia sampai terberanak ler aku x beli car seat...wah aqil ngan bangga nya mencuba car seat tadi..sib bek ada 2 jenis jer..kalau x pening aku...cam org testing kereta plak tadi aku rasa...ekeke...ingat nak amik satu tu sebab cam tinggi ler aku tgk...maybe ler selesa kot
tp bila aku mengenangkan..aku pakai iswara je nok....lagipun yg aku beli tadi mmg cute cam aku jer aku tgk...wahkahkahak...xde ler..sebab yg pjg tuh xda letak tangan cam kat atas tu....so aku beli ler yg ada letak tgn kan....berangan ler kjp aqil kan...wahkahkahaka.....pastu aku kena tendang pi belakang ler...sebabnya aqil belagak nak dok kat depan....pns kat belakang tadi...sebab tgh hari buto den kuar wei...mmg pns ler...wah duduk cam raja...x tahan...Pastu dgn jayanya jugak hari ni....fridge aku sgt cantik dan bersih....sebabnya hari ni aku rasa panas sangat...dan mmg ler pns sampai tahap gaban yg aku mmg x tahan ler...so aku cuci2 lap fridge tu kan....so dia pun agak rasa seronok ler jugak sebab dah kosong....90% totally kosong....tudia...mak bukan sengkek nok.....tp x suka petisejuk sarat ngan benda2 x patut...so buang lah semua2 benda...yg xpired date pun ada..mmg kompom buang....ubat2 pun semua buang.....yg tinggal nugget je kat petisejuk aku tuh ngan apple...tempoyak n brand innershine....tu psl ler i ni shine2 cam camelia tu....hahahahahaha...pasni nak gi psr mlm ler...ni ingat nak gi jenjalan kat taman titiwangsa nun...tp ni pun aku rasa masih x larat lagi....esok mlm ingat nak blk kampar balik....bak kata azrul ler..aku ingatkan nak blk sabtu jer kan..tp tgk cam pns jer..aku rasa kalau sempat blk esok mlm ler....bkn apa nak blk pun...sebab nak gi kenduri noni weeii....kalau ikut kat mmg xnak blk kan....sebab dah blk sampai 2 minggu ler lebih kurang....ok...adious amigos

Shirley @ Rabiatul

Baru Sampai KL

Huh tudiaaa...bkn main lagi..dah seminggu lebih x bertenet ni....aku rasa cam dah nak giler dah...isk isk isk....bosan tahap gaban ler palk..time2 tu ler aku terpikir nak tukar kan pc aku ni jadi laptop n stimix jadi broadband...ekeke..(statement ni kompom si buyui angin..hehehe)...disebabkan laki aku tu xcident hari tuh...aku pun ikut ler jugak blk kg..apa jadah nyer plak aku x blk kang...jadi bahan gosip kang...pastu blk pun jadual penuh...kenduri sana sini...sampai kat teloi kedah nuu...mmg sakit lerperut aku dibawa bergocang dlm kereta masa tuh...ngan jln2 x rehat2...kuar plak ayat yg x sedap didengar dari pak mentua den....pastu terjadi ler menantu derhaka kjp...isk isk iskkk.....INTERMISSION...kui kui kui...tp kalau aku nak cerita mmg jadi novel kang..pendek kata..masa aku xda dlm seminggu lebih tuh...mmg bz lah jugak..disamping bz tido n makan kan...kalau sebulan mau kembang aku duduk kat kampar tuh....isk isk iskk....ikut nak balik esok jer...tp x jadi..so blk mlm ni jugak....tp sepanjang aku kehulu hilir masa cuti hari tuh...tepi jalan tu aku tgk...BANYAK NYA MANGGISSSS.....tp tulah drebar x benti2 ler plak..tgk je lah...sblm blk tadi dpt ler mkn sikit manggis org belikan...ehehehe....sekarang pun tgh penat lagi..sebab sorority tgh nak up stamina...so aku tulis kjp ler blog kan....lagipun nak tulis aku pun x tau nak ckp apa dah...cuma saje nak menaip jugak kan..nanti org ingat aku punya blog ni x jln plak...bersawang ler apa ler.....hehehe...